andere

Andere

volg ons op:

Bekende UFO-foto vervalst (676 KB)


In de zomer van 1990 haalde een merkwaardige foto het nieuws: eindelijk was het iemand gelukt de geheimzinnige vliegende driehoek te fotograferen die al anderhalf jaar de publieke opinie in België beroerde. In de jaren die volgden zou de foto wereldwijd iconografische proporties aannemen. Anno 2011 maakte de fotograaf echter bekend dat hij deze opname getrukeerd had. Het nieuws sloeg in als een bom. Wim VAN UTRECHT zet in dit artikel de feiten op een rijtje.

Belgisch UFO-meldpunt (872 KB)


Informatief artikel over het Belgisch UFO-meldpunt, geschreven in 2009 op vraag van een Vlaamse Volkssterrenwacht voor hun tijdschrift, maar dat door de redactie van dit tijdschrift werd geweigerd wegens "too hot to handle".

Een opmerkelijke zonsondergang in Normandië (2,4 MB)


Artikel over een zonsondergang met opmerkelijke optische verschijnselen t.g.v. van bijzondere atmosferische condities. Kennis hebben van zulke verschijnselen helpt de UFO-onderzoeker bij het beoordelen van UFO-meldingen.

10 jaar UFO-onderzoek is een monografie die net voor de oprichting van het Belgisch UFO-meldpunt gepubliceerd werd. In deze publicatie is o.a. een overzicht terug te vinden van het persoonlijke onderzoek dat Frederick DELAERE 10 jaar lang naar het UFO-fenomeen voerde.


Auteur: Frederick DELAERE

Copyright © 2007 - 2019 Belgisch UFO-meldpunt  Alle rechten voorbehouden