recente UFO meldingen

 

 

Recente UFO-meldingen

 

 

De meldingen die u op deze pagina kan bekijken zijn letterlijk overgenomen uit de meldingsformulieren die bij het Belgisch UFO-meldpunt binnenkomen. Het meldpunt is niet verantwoordelijk voor de inhoud en de schrijffouten in deze teksten. 



 

In 2016 werd beslist om enkel nog meldingen met een hoge vreemdheid verder te onderzoeken. De meldingen worden verdeeld over twee categorieën:

 

Categorie 1

- Waarneming met geringe vreemdheid en/of melding van ondermaatse kwaliteit

(Getuigen ontvangen een standaard antwoordmail wanneer de melding onder deze categorie valt. Als er een zekere of quasi-zekere verklaring bestaat zal die in een mail aan de getuige en op de website vermeld worden.)

 

Categorie 2

- Waarneming met hoge vreemdheid

(Gepersonifieerde opvolging)

 

 

Voor meer toelichting bij beide categorieën kan u terecht op de pagina “UFO melden”.

 

volg ons op:

Recent ontvangen foto/video-materiaal

Op 26-06-2018 omstreeks 16u15 nam iemand verschillende foto's van de zon in het Antwerpse Ravels.

 

Toen de fotograaf achteraf de foto's bekeek zag deze een vreemd donker object op enkele van de opnames staan. Het bizarre voorwerp werd niet met het blote oog waargenomen.

 

Evaluatie: insect

Overzicht meldingen

 

Totale aantal meldingen: 2214

10 recentste UFO-waarnemingen

Laatste update: 19-07-2018

______________________________

 

Datum: 15-07-2018

Plaats: Hooglede (West-Vlaanderen)

Tijdstip: 1u10

Waarnemingsduur: langer dan een uur

 

Mijn man wakker gemaakt omdat ik vanuit mijn bed iets vreemd zie. Groter dan ster, dacht brandend vliegtuig maar bleef ter plaatse hangen. Fel oranje precies ster, groter en oranje dan maar geeft stralen af errond...

Met verrekijker en sterrenkijker van zoon gekeken allebei. Precies een brandende oranje bol.

Video en foto genomen met gsm maar geen goeie kwaliteit.

Blijft hangen en na uur half bekijken maar gaan slapen daar er geen verandering in is.

Vreemd!!!

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - Mars

______________________________

 

Datum: 15-07-2018

Plaats: Ranst (Antwerpen)

Tijdstip: 0u00

Waarnemingsduur: 5 minuten

 

Al meerdere keren per maand zie ik in de verte tussen een ronde opening in de bomen een vreemd rond licht een ster is het niet aangezien het warm licht is en korte op en neer bewegingen maakt alsook zeer snel horizontaal... het kan ook centraal blijven en dan schuin dalen of stijgen en dan plots verdwijnt het en dat ziet eruit dat het licht afzwakt of achter de bomen verdwijnd.. het is even hoog in de hemel als een ster maar dat is het niet ook geen vliegtuig, de locatie waar het gebeurd is ook niet bewoond en allemaal water en bos zeer vreemd... ik ga me uitrusten om het gebeuren beter te bekijken.

 

Evaluatie: (CAT1) gegevens onvoldoende

______________________________

 

Datum: 12 en 13-07-2018

Plaats: Tienen (Vlaams Brabant)

Tijdstip: tussen 22u30 en 1u00

Waarnemingsduur: 2 uur en 30 minuten

 

Ze komen plots op met flikkerende lichten witte en rode. Het is niet 1 maar meerdere. Ze laten zich moeilijk filmen soms stopt het met flikkerende lichten en zie je ze niet meer. ze kunnen ook zelf op hun zelfde positie blijven zweven en geen geluid waar te nemen ze kunnen ook met alleen een rood licht laten schijnen zonder er een witte licht er tussen en ze zijn er ongeveer om 22.30 aanwezig keek om 00.45 ook is en toen zag ik er 3.op 12 en 13 juli 2018. Je kan is komen kijken en dit is al gedurende 2 weken

 

Evaluatie: (CAT1) gegevens onvoldoende

______________________________

 

Datum: 04-07-2018

Plaats: Turnhout (Antwerpen)

Tijdstip:Ongeveer 3uur

Waarnemingsduur: 10-20 minuten

 

Het ongeveer de avond van de 4de juli 2018 tussen 01:00 - 03:00. Ik lag te slapen en werd opeens wakker maar had niet echt aandacht besteed aan de tijd. Ik keek vanuit mijn bed uit mijn raam naar de hemel om naar de sterren te kijken. Ik zag enkel 1 ster maar ik vond hem precies groter dan normale sterren dus bleef er naar (niet erg aandachtig) kijken. Zonder hem echt te zien bewegen, leek hij wel degelijk te bewegen op bepaalde momenten. Soms hing hij opeens lager en dan terug op zijn originele plaats. Dat greep mijn aandacht dus ik probeerde aandachtig te staren maar ik kon effectief de beweging niet zien maar hij verplaatste zich wel degelijk, niet veel verschil maar als je aandachtelijk keek, zag je het verschil. Ik denk dat ik al ongeveer 10 minuten aan het staren was aangezien ik vond dat er iets niet klopte. Opeens begon ik een heel moe en zwaar gevoel te krijgen telkens als ik naar de ‘ster’ keek maar als ik weg keek was dat gevoel weg. Enkel als ik naar die ‘ster’ keek kreeg ik dat gevoel. Ik kon me er ook niet meer op focussen aangezien mijn zicht, net als je extreem moe bent, begon te vervagen. Ik weet niet of dat het was omdat ik me moe begon te voelen en me dit inbeelde maar ook telkens als ik er naar keek, zag ik paarse, rechthoekige lijnen als een soort van ‘laser’ die met een roterende beweging op me afkwamen. Het viel me ook op dat ook de binnenkant van mijn raam telkens mee wit verkleurde alsof er telkens een lichtinval in viel in een herhalende beweging net als die ‘laser’ die op me afkwam. Maar vanaf ik van deze ster weg keek, was dat ook weg. Het voelde alsof ik een trance werd gezet als ik naar de ‘ster’ keek. Ik weet niet hoe lang ik precies de ‘ster’ in het oog heb gehouden maar het voelde wel langer dan het waarschijnlijk duurde. De volgende ochtend en avond zocht in de ‘ster’ terug maar was nergens te vinden. Dat deed mij terug denken aan een aantal maanden terug wanneer midden in de nacht ik wakker werd en er opeens uit het niets een heel intens, fel wit licht in mijn tuin ( dus zelfde uitzicht als deze ‘ster’ ) die de hele donkere nacht verblinde, alsof er een fel licht werd aangestoken maar er is geen enkele bron waarvan dit licht zou kunnen gekomen zijn, toch tenminste niet zo fel. Het was net zo fel alsof er net een voetbalbstadion licht in mijn tuin werd aangezet, alles werd wit buiten en duurde ook niet langer dan 3 seconden. Ik had mijn partner en huisbaas hierover aangesproken maar niemand had dit gezien dus dacht dat ik dit droomde maar ik vond het nu wel te toevallig nadat ik deze ‘ster’ had gezien..

 

Evaluatie: in behandeling

______________________________

 

Datum: 01-07-2018

Plaats: Adegem (Oost-Vlaanderen)

Tijdstip: rond 20u

Waarnemingsduur: enkele seconden

 

Samen in de tuin met echtgenote, zeer warm, heldere hemel, plots merkte mijn echtgenote een snel vliegen voorwerp vrijwel recht boven on en wees mij er op.

 

Eerst dacht ik aan een lijnvliegtuig, maar daar was het veel te snel en te groot voor. Was eigenlijk precies een lichtgevende bol of ovaal. Die zeer snel van boven ons richting zuid. En verdween uit ons gezichtsveld aan de zuidelijke horizon

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - meteoor/ruimteschroot

______________________________

 

Datum: 01-07-2018

Plaats: Zottegem (Oost-Vlaanderen)

Tijdstip: 18u30

Waarnemingsduur: 1 minuut

 

met 5 personen deden zelfde waarneming op zelfde locatie, traject bewoog zeer rechtlijnig, hoogte en snelheid konstant, het leek op een rechtopstaande metalen cirkel,duidelijk en scherpe contouren, hol in het midden, geen enkel geluid, na passage leek het meer op een open cirkel in vorm van slakkenhuis. ik ben echt benieuwd wat we gezien hebben. ik was net te laat voor een foto te nemen.

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - ringvormige folieballon

______________________________

 

Datum: 01-07-2018

Plaats: Gimnée (Namen)

Tijdstip: 0u00

Waarnemingsduur: 5 minuten

 

Het object is precies hetzelfde zoals het object dat ik gisteren zag. Het schijnt fel en vanaf vandaag zie ik precies een soort van rode laserstralen die soms naar de grond worden gericht. Volgens mij is het object terrein aan het verkennen. De snelheid is weer hetzelfde, maar het object beweegt zich vrij in de lucht. Te vloeiend naar mijn mening.

 

Evaluatie: (CAT1) gegevens onvoldoende

______________________________

 

Datum: 30-06-2018

Plaats: Aarlen (Luxemburg)

Tijdstip: rond 4u

Waarnemingsduur: 4 seconden

 

Bij de rit met de auto naar Frankrijk vanuit Antwerpen op de E25 rond Arlon, zagen we op 30/6/2018 smorgens vroeg ergens tussen 3.30u en 4.00u een witte grote bol Zuid-Oost schuin neerwaarts vallen met zeer grote snelheid, tijdsduur 4 tal seconden. We dachten eerst aan een vallende ster, maar de bol was ons te groot, dan dachten we aan een komeet, maar was te kortstondig volgens ons.

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - meteoor/ruimteschroot

______________________________

 

Datum: 30-06-2018

Plaats: Gimnée (Namen)

Tijdstip: 0u55

Waarnemingsduur: anderhalve minuut

 

Ik keek uit het raam en zag een object dat al in beweging was vlotjes vanaf de horizon schuin omhoog naar boven vliegen. Uiteindelijk vloog het te hoog waardoor ik er geen beeld meer op had. Het is sowieso geen meteoor of vliegtuig want het had geen knipperende lichten aan de zijkant en het vloog naar boven.

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - satelliet

______________________________

 

Datum: 29-06-2018

Plaats: Waulsort (Namen)

Tijdstip: 21u05

Waarnemingsduur: 5 minuten

 

We zagen iets over vliegen waarvan we in eerste instantie dachten dat het om een vliegtuig ging, maar het bijhorende geluid ontbrak. Er was geen condensatie strook en op het eerste zicht ok geen vleugels waarneembaar. Op fightradar24 was er ook niets zichtbaar.

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - door de zon verlicht vliegtuig

______________________________

 

Datum: 28-06-2018

Plaats: Sint-Amandsberg (Oost-Vlaanderen)

Tijdstip: 5u30

Waarnemingsduur: onbekend

 

Vanmorgen omstreeks half zes keek ik door mijn slaapzakvenster en zag een vreemd voorwerp in de lucht.eerst dacht ik aan een luchtballon,maar mijn zoon die ook wakker geworden is zei dat hij een wit licht gezien had.hij heeft twee foto's getrokken maar het zijn niet zo zuivere.mvg

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - heteluchtballon

______________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright ©2018 Belgisch UFO-meldpunt Alle rechten voorbehouden