recente UFO meldingen

 

 

Recente UFO-meldingen

 

 

De meldingen die u op deze pagina kan bekijken zijn letterlijk overgenomen uit de meldingsformulieren die bij het Belgisch UFO-meldpunt binnenkomen. Het meldpunt is niet verantwoordelijk voor de inhoud en de schrijffouten in deze teksten.  

In 2016 werd beslist om enkel nog meldingen met een hoge vreemdheid verder te onderzoeken. De meldingen worden verdeeld over twee categorieën:

 

Categorie 1

- Waarneming met geringe vreemdheid en/of melding van ondermaatse kwaliteit

(Getuigen ontvangen een standaard antwoordmail wanneer de melding onder deze categorie valt. Als er een zekere of quasi-zekere verklaring bestaat zal die in een mail aan de getuige en op de website vermeld worden.)

 

Categorie 2

- Waarneming met hoge vreemdheid

(Gepersonifieerde opvolging)

 

 

Voor meer toelichting bij beide categorieën kan u terecht op de pagina “UFO melden”.

 

volg ons op:

Recent ontvangen foto/video-materiaal

Op 13-06-2018 om 18u17 zag een man vanuit zijn dakraam in het West-Vlaamse Tielt verschillende felle witte bollen voorbij vliegen.

 

De getuige zag op 10 minuten tijd een tiental gelijkaardige bollen in de lucht. De objecten vlogen steeds per 2 en leken met elkaar verbonden te zijn.

 

Evaluatie: ballonnen

Overzicht meldingen

 

Totale aantal meldingen: 2198

10 recentste UFO-waarnemingen

Laatste update: 15-06-2018

______________________________

 

Datum: 14-06-2018

Plaats: Borgerhout (Antwerpen)

Tijdstip: 0u55

Waarnemingsduur: 1 minuut

 

Terwijl ik op mij gsm aan het kijken was zag ik door mijn raam een licht buiten terwijl het buiten al donker was, dit was rond 00:55. Ik zag een zeer groot object (grote van een klein sport vliegtuig) wazig blauw met een geel,witte omtrek. Achter het druppel vormige object waren 3 kleinere blauwen punten die aan de zelfde snelheid achter het object vlogen. Dit was net zo raar. Ik heb al meerdere malen een vallende ster gezien. Maar dit was echt zeer raar. Het trok direct mijn aandacht. Het was niet in de stratosfeer maar veel dichter. Het was op een 2 tal kilometer van mij weg. Het bewoog zich wel rechtlijnig en azn de zelfde snelheid. Ik ben nog naar de achterkant van mijn appartement gelopen om daar iets te zien. Maar heb daar niets meer gezien. Indien het wzs door gegaan aan de zelfde snelheid had ik dit zeker wel gezien.

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - meteoor/ruimteschroot

______________________________

 

Datum: 13-06-2018

Plaats: Tielt (West-Vlaanderen)

Tijdstip: 18u17

Waarnemingsduur: 10 minuten

 

Rond 18:15 zag ik 10 felle kleine witte stippen waarvan er telkens twee dicht bij elkaar stonden en leken te schommelen of rond te draaien. De ganse groep bewoog zeer traag. De felheid was opmerkelijk.

Ik heb toen enkele foto's genomen vanuit mijn dakvenster (Canon 6D met zoom). Pas op mijn PC nadien kon ik het beter zien. Eerst dacht ik aan weerballonnen maar opmerkelijk is dat het zo'n grote groep is met telkens 2 objecten die aan elkaar lijken gekoppeld te zijn en die niet naast elkaar hangen wat logisch zou zijn maar waarvan er één soms onder de andere hangt. De kijkhoek moet zo'n 30-40° geweest zijn. Ik stuur nog enkele foto's door.

 

- zie afbeelding bovenaan deze pagina -

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - ballonnen

______________________________

 

Datum: 03-06-2018

Plaats: Lint (Antwerpen)

Tijdstip: 13u34

Waarnemingsduur: 6 seconden

 

Ik zat in de tuin en keek toevallig in de richting van Lier toen het object zeer snel en zonder uit de wolken tevoorschijn kwam, om dan 6 seconden later in de richting van Leuven te verdwijnen. Het was geen straaljager of een ander vliegtuig en ook geen drone.

 

Evaluatie: (CAT1) gegevens onvoldoende

______________________________

 

Datum: 01-06-2018

Plaats: Wetteren (Oost-Vlaanderen)

Tijdstip: 22u

Waarnemingsduur: 2 minuten

 

Beste, zoals steeds kijk ik graag naar de sterren. Deze maal zag ik een lichtbol en groter dan een vliegtuiglicht die zich plots opsplitste in 2 lichtbollen(sphere's).

Ze distancieerden zich van elkaar en verdwenen in de niet veel wolken die er waren.. raar vond ik maar denk al een tijdje dat er iets a/d hand is... ;) mvg

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - vliegtuig

______________________________

 

Datum: 29-05-2018

Plaats: Laakdal (Antwerpen)

Tijdstip: 22u15

Waarnemingsduur: 5 minuten

 

ik kwam terug van mijn nicht richting huis gefietst langs de hoofdweg, geelsebaan ter hoogte van de kruimel en opeens valde me op dat ik in de hemel een vaag object zag en ik dacht dat het een drone was maar het bewoog zich relatief snel nie ver boven de grond, ik volgde het met men ogen maar op 10 sec is hij tov mij ongv 90% verschoven dus redelijk snel, het object was vaag precies doorzichtig of zwart met hele kleine bolletjes en jet had opvallende 2 flikkerende lichten vanachter, ik volgde het tot jet achter huizen ging en ik dacht wel dat hik terug in beeld ging komen maar niet, dus ik reed een beetje terug en nog geen 20 sec later was het al bijna verdwenen achter de waarnemingshorizon, vliegtuig kan niet dan hadk zwz gehoord en zeker met zo’n snelheid en het vloog laag stil en snel

 

Evaluatie: (CAT1) gegevens onvoldoende

______________________________

 

Datum: 29-05-2018

Plaats: Dendermonde (Oost-Vlaanderen)

Tijdstip: 20u52

Waarnemingsduur: +- 3 minuten

 

Op dinsdag 29 mei om 20u52 zagen we plots en snel een klein voorwerp naderen, niemand wist wat het was ben toen rap mijn fototostel canon 750D en met lens 18/400 gaan halen. Ik het juist een foto kunnen nemen.Het zag eruit als een ring. De dag nadien op de pc gezet en foto uit vergroot tot mijn verbazing was hij vrij scherp en ook in kleuren doen zag ik iets volledig anders.

gegevens van de foto

iso 3200

diafragma 6.3

sluitertijd 1/2500

 

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - folieballon

______________________________

 

Datum: 27-05-2018

Plaats: Zele (Oost-Vlaanderen)

Tijdstip: 21u40

Waarnemingsduur: 3-4 minuten

 

oen ik in m'n living de rolluiken wou neerlaten zag ik een vrij grote lichtgevende bol. Bijna 3 keer zo groot als de vliegtuigen die hier ook over komen (vanuit Zaventem) maar die komen dan vanuit een véél Oostelijkere richting (van over Grembergen), nu zat die grote bol vanuit mijn standpunt over Appels-Dendermonde en hing die zeker 2 minuten stil. Toen ik mijn kijker (Bresser 20-60X60) gebruikte zag ik een grote witte bol met daarin een cirkel die diagonaal draaide in de bol. De cirkel was getand van vorm (zoals je in Word de 'ALT'-toets induwt en dan vijftien -in cijfers- typt). De rest van de bol leek sprankelende witte lichten te hebben. Na een minuut of 3 verdween die na een erg snelle en korte horizontale beweging. Om de nauwkeurige richting te hebben zou ik best kunnen specifiëren: De lijn tussen 'Huivelde in Zele' en het Kasteel op Zele-Dijk.

 

Evaluatie: (CAT1) gegevens onvoldoende

______________________________

 

Datum: 26-05-2018

Plaats: Mechelen (Antwerpen)

Tijdstip: 22u50

Waarnemingsduur: meer dan een uur

 

Sinds enkele weken komt dit fel licht op en dit na 22 u . Het blijft meestal toch wel tot meer dan 1 u zichtbaar maar vandaag was het korter . Het schijnt heel fel en verminder dan in felheid en opeens verdwijnt het . Het blijft voor het blote oog gewoon op ongeveer dezelfde positie hangen . Van richting veranderd het niet , enkel dat het minder fel wordt en opeens verdwijnt .

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - Venus

______________________________

 

Datum: 22-05-2018

Plaats: Sint-Niklaas (Oost-Vlaanderen)

Tijdstip: 2u30

Waarnemingsduur: om 3u20 nog steeds zichtbaar

 

Een ster. Rood en wit continue afwisselend. Ik keek uit mijn bed naar de venster. Ik zag hem heel bizarre bewegingen maken en hij ging ook nooit weg altijd in dezelfde plek gebleven maar soms zag ik hem vrij snel bewegen. Hij zag er uit alsof hij tussen de sterren zat, kon geen helikopter geweest zijn hij beweegt veel te bizar.

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - Jupiter

______________________________

 

Datum: 12-05-2018

Plaats: Maasmechelen (Limburg)

Tijdstip: 22u45

Waarnemingsduur: 5 minuten

 

ik wandelde naar buiten en zag een lampje branden. Het was geen vliegtuig , zag meerdere laamjes op hetzelfde object, aan de zijkant en onderkant. ik stelde vast dat het iets rond ging aan de hand van de lampjes.

 

Evaluatie: (CAT1) gegevens onvoldoende

______________________________

 

 

 

 

 

 

 

Copyright ©2018 Belgisch UFO-meldpunt Alle rechten voorbehouden