recente UFO meldingen

 

 

Recente UFO-meldingen

 

 

De meldingen die u op deze pagina kan bekijken zijn letterlijk overgenomen uit de meldingsformulieren die bij het Belgisch UFO-meldpunt binnenkomen. Het meldpunt is niet verantwoordelijk voor de inhoud en de schrijffouten in deze teksten.  

In 2016 werd beslist om enkel nog meldingen met een hoge vreemdheid verder te onderzoeken. De meldingen worden verdeeld over twee categorieën:

 

Categorie 1

- Waarneming met geringe vreemdheid en/of melding van ondermaatse kwaliteit

(Getuigen ontvangen een standaard antwoordmail. Als er een zekere of quasi-zekere verklaring bestaat zal die in een voetnoot bij de mail en op de website vermeld worden.)

 

Categorie 2

- Waarneming met hoge vreemdheid

(Gepersonifieerde opvolging)

 

 

Voor meer toelichting bij beide categorieën kan u terecht op de pagina “UFO melden”.

 

volg ons op:

Recent ontvangen foto/video-materiaal

Op 20-01-2018 zag een chauffeur van De Lijn omstreeks 21u een vreemd lichtverschijnsel te Aartselaar.

 

Het verschijnsel had volgens de getuige twee grote oranje lampen en 1 rood en groen licht. De getuige kon met zijn gsm een korte opname van het voorwerp maken.

 

De video kan bekeken worden op onze videopagina.

 

Evaluatie: vliegtuig

Overzicht meldingen

 

Totale aantal meldingen: 2146

10 recentste UFO-waarnemingen

Laatste update: 20-02-2018

______________________________

 

Datum: 17-02-2018

Plaats: Merelbeke (Oost-Vlaanderen)

Tijdstip: +/- 15u30

Waarnemingsduur: +/- 15 seconden

 

Zaterdagnamiddag 17 feb 2018 rond half 4 stond ik buiten in de zon een sigaret te roken, want het was eindelijk eens prachtig weer en uiteraard stond ik zoals altijd te turen in de lucht om te zien of er niks gaande was.

En ja hoor, het gebeurde! Denk ik!

 

Ten oosten van mij zag ik een zilveren, grijze bol afkomen, normaal neem ik mijn telefoon om beelden te maken, maar die lag ergens in huis op te laden wat heel erg spijtig was, want het was iets wat ik nog nooit eerder zelf had gezien en dat wil je uiteraard delen!

 

Ik had de tijd om me af te vragen of het echt was, of het een drone was en om mezelf te vervloeken dat mijn tel ah opladen was!

 

Het maakte geen geluid en het gaf geen licht of had lichten, aan. Als ik me het nog goed herinner zag ik ook een zwarte, donkere lijn, horizontaal rond het ding.

 

Het ging richting NNW en na zo'n 10, 15-tal seconden verdween het in die richting...

Het zou wel interessant zijn te weten wat en van wie dit was en wat het hier deed vandaar mijn getuigenis en ik hoop dat er nog mensen zijn die dit gezien hebben om dit te helpen oplossen.

 

Evaluatie: in behandeling

______________________________

 

Datum: 16-02-2018

Plaats: Ronse (Oost-Vlaanderen)

Tijdstip: rond 20u30

Waarnemingsduur: 5 seconden

 

Ik was op weg naar huis met de auto rond 20u30.. Het weer was zeer helder.. Weinig tot geen bewolking.. Toen ik plots hoog vanuit de hemel een zeer helder wit licht naar beneden zag vliegen aan hoge snelheid en bijna de grond zag raken vooraleer het verdween... Dit kan geen vallende ster geweest zijn want het was niet in een rechte lijn.. Maar min of meer zigzaggend..

 

Mijn waarneming is zeer gelijk aan de melding die ik zopas gelezen heb op het meldpunt vanuit Heestert op 13/2/2018

Zo fel als de noordpoolster en zelfs meer..

 

Ik wil echt weten wat dit kan geweest zijn.. Het ging veel te snel voor een vliegtuig...

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid- meteoor/ruimteschroot

______________________________

 

Datum: 13-02-2018

Plaats: Heestert (West-Vlaanderen)

Tijdstip: rond 6u

Waarnemingsduur: max 10 seconden

 

Deze morgen getuige geweest van volgend fenomeen, (ik meen een vallende ster maar ben niet zeker)

 

Zoals elke morgen rij ik rond 6u van Moen naar St Lodewijk Deerlijk.

Dit doe ik altijd via de vierkeerstraat, Heestert.

 

Op de terugweg van St Lodewijk werd ik aan de rechterkant plots ingehaald door een fel wit licht, je kan het ongeveer zo fel noemen als de Poolster.

 

Het was heldere hemel en het licht vloog aan enorme snelheid voorbij.

Ik denk dat ik het max 10 seconden zag voor het opeens verdween.

Iets verder, richting Frankrijk, zag ik dan nog eens een lichtje opflitsen maar dat kon wel een vliegtuig zijn (dat is normaal daar in de buurt)

 

Het licht zat niet op zo'n grote hoogte, alhoewel dit kan bedriegen.

Ik reed dus met de wagen en zag het naast mij, ik moest zeker niet opkijken, gewoon hoofd naar rechts draaien.

 

Het was ook enkel licht, geen staart of dergelijke te zien.

 

Dus eigenlijk had ik graag geweten of het idd een "vallende ster" betrof

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid- meteoor/ruimteschroot

______________________________

 

Datum: 13-02-2018

Plaats: Wichelen (Oost-Vlaanderen)

Tijdstip: 1u00

Waarnemingsduur: 35 minuten

 

Ik lag nog wakker te bed toen ik door het raam een helder licht waarnam West Westzw dat na even te observeren bleek stil te hangen. Ik ben blijven observeren, er passeerde ook een vliegtuig dichter naar mijn woonplaats toe in mn zichtveld dus ik had een referentie. Een vliegtuig zou het niet zijn misschien een politiehelikopter ja. Maar ik was toch verbaasd over het constante licht en positie.

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - Sirius

______________________________

 

Datum: 08-02-2018

Plaats: Dessel (Antwerpen)

Tijdstip: ongeveer 19u15

Waarnemingsduur: ongeveer 1 minuut

 

Het was donderdagavond ,08/02/2018, om kwart na zeven,in Dessel.Heldere nacht,koud geen wind.Het duurde ongeveer 1minuut.Ik kwam buiten en zag aan de hemel in het noordwesten een rood licht dat leekt op een grote fonkelende ster.Het hing stil.Voor mij leek het iets dat heel ver van de aarde afstond.Ik was onmiddellijk perplex want ik kon er geen enkele verklaring voor geven.Het had een enkele kleur,wat ik raar vond.Het was hel rood,geen oranje,echt bloedrood.En schitterde.Na een twintigtal seconden bewoog het traag eventjes naar het oosten,en dan ging het onmiddellijk terug naar zijn oorspronkelijke plaats.Daar hing het weer volledig stil.Daar ik alleen thuis was bedacht ik dat ik naar de buurman zou gaan voor zijn mening en ook dat iemand anders het zou zien.Ik bleef nog eventjes gefixeerd kijken en toen begon het te zakken in 1 beweging naar het westen en verdween in een aantal seconden daar aan de horizon.

 

Evaluatie: (CAT1) gegevens onvoldoende

______________________________

 

Datum: 01-02-2018

Plaats: Hollebeke (West-Vlaanderen)

Tijdstip: 19u30

Waarnemingsduur: 1 minuut

 

Ik zag een snel stijgend licht (te snel voor een vliegtuig) die eerst steeg en tegelijk richting NNO beweegt. Vervolgens blijft het op eerder constante hoogte verder bewegen richting NNO en tegelijk verminderen in helderheid. Dit was op donderdag 1 februari rond 19u30. Het was toen licht bewolkt en bijna volledig donker. Er was een lichte bries.

 

Evaluatie: (CAT1) gegevens onvoldoende

______________________________

 

Datum: 30-01-2018

Plaats: Sint-Gillis-Waas (Oost-Vlaanderen)

Tijdstip: 18u20

Waarnemingsduur: paar seconden

 

Ik zag hoog en ver aan de hemel een licht (zoals een ster) heel kort helderder groter worden om vervolgens te vervagen en Dan helemaal te verdwijnen. Alsof een ster die fel ging branden om kort daarna uit te doven. Het licht was zeer klein ( milimeters)

 

Evaluatie: (CAT1) gegevens onvoldoende

______________________________

 

Datum: 20-01-2018

Plaats: Aartselaar (Antwerpen)

Tijdstip: 21u

Waarnemingsduur: 1 minuut

 

Ik was gisteren aan het rijden in aartselaar tijdens mijn lijndienst, plots zag ik iets in de lucht wat op een vliegtuig leek op het eerste zicht met 2 oranje lampjes , 1 rode een groene maar toch mijn aandacht trok, het maakte geen geluid en het bleef precies hangen in de lucht toen ik het voor het eerst zag , het verplaatste zich een beetje raar in mijn ogen,

 

Ik heb de bus na ong 20seconden opzij gezet in de hoop nog iets te kunnen filmen en heb dus even een clipje gemaakt , het is niet super duidelijk maar u moet eens kijken welke sprongen het toestel maakt..

 

- zie still uit de video bovenaan deze pagina -

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - vliegtuig

______________________________

 

Datum: 19-01-2018

Plaats: Heusden (Oost-Vlaanderen)

Tijdstip: 23u38

Waarnemingsduur: 35 minuten

 

Lag naar boven door dakraam te kijken en merkte plots 4 witte lichten die zich bevonden in een driehoek ten opzichte van elkaar. Ik dacht eerst dat het sterren waren maar deze lichtverschijnselen werden een voor een feller en dimden daarna terug. Af en toe werden er ook afwisselend en simultaan lichtflitsen in rechte lijn van de het ene licht verschijnsel naar het andere waargenomen. Heb object leek me extreem groot in vergelijking met een vliegtuig aan de hemel. Het object leek zich ook traag voort te bewegen. Het bewoog zich voort vanuit de punt van de driehoek. Toen ik even een toiletbezoek ging maken en terug kwam was het verdwenen.

 

Evaluatie: (CAT1) gegevens onvoldoende

______________________________

 

Datum: 09-01-2018

Plaats: Lommel (Limburg)

Tijdstip: 13u11

Waarnemingsduur: 4 tal minuten

 

toen ik vanmiddag even buiten op het terras kwam zag ik een vreemd object in de lucht hangen, ik kon niet vaststellen wat het precies was en riep mijn vrouw om ook eens te komen kijken waarop ik ook meen gsm heb genomen en foto's heb gemaakt in eerste instantie hing het object stil om later met gematigde snelheid onze kant op kwam we hebben het van zeer dichtbij kunnen zien maar hebben geen verklaring van wat het zou kunnen zijn.

waargenomen op dinsdag 09 januari 2018 tijdstip begin op 13.11 einde om 13.15 uur het was bewolkt maar het verplaatste zich onder de bewolking het had een gekke eerder grillige vorm gematigde snelheid geen lichten of lichteffecten.

 

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - folieballon

______________________________

 

 

 

Copyright ©2018 Belgisch UFO-meldpunt Alle rechten voorbehouden