recente UFO meldingen

 

 

Recente UFO-meldingen

 

 

De meldingen die u op deze pagina kan bekijken zijn letterlijk overgenomen uit de meldingsformulieren die bij het Belgisch UFO-meldpunt binnenkomen. Het meldpunt is niet verantwoordelijk voor de inhoud en de schrijffouten in deze teksten.  

In 2016 werd beslist om enkel nog meldingen met een hoge vreemdheid verder te onderzoeken. De meldingen worden verdeeld over twee categorieën:

 

Categorie 1

- Waarneming met geringe vreemdheid en/of melding van ondermaatse kwaliteit

(Getuigen ontvangen een standaard antwoordmail wanneer de melding onder deze categorie valt. Als er een zekere of quasi-zekere verklaring bestaat zal die in een mail aan de getuige en op de website vermeld worden.)

 

Categorie 2

- Waarneming met hoge vreemdheid

(Gepersonifieerde opvolging)

 

 

Voor meer toelichting bij beide categorieën kan u terecht op de pagina “UFO melden”.

 

volg ons op:

Recent ontvangen foto/video-materiaal

Op 12 oktober 2018 ziet iemand omstreeks 3u45 een "flikkerende ster" boven Averbode. Volgens de getuige leek het verschijnsel op een soort "reuze discobal" en maakte het object snelle korte bewegingen.

 

De man kon verschillende foto's en een video-opname van het verschijnsel maken.

 

Evaluatie: in behandeling

Overzicht meldingen

 

Totale aantal meldingen: 2283

10 recentste UFO-waarnemingen

Laatste update: 13-10-2018

_________________________

 

Datum: 12-10-2018

Plaats: Berchem (Antwerpen)

Tijdstip: 22u00

Waarnemingsduur: 3 à 4 seconden

 

2600 Berchem - Antwerpen / 12 OKT 2018 / 22H00 / Heldere hemel/

2 Lichtpunten (iets groter dan heldere planeet en zonder lichtspoor) die met abnormaal hoge snelheid elkaar beurtelings achtervolgden.

Niet in rechte of gebogen traject maar zigzaggend in korte, steile en afgeronde bochten naar elkaar toe en uit elkaar. Leek wel of zij agressief elkaar wouden rammen zoals bij zware verkeersagressie !!.

Kwamen uit N.O. richting om boven mij af te buigen naar noorden.

Ben voldoende op de hoogte van luchtvaart om te beseffen dat dit onmogelijk 2 jets konden zijn gezien de snelheid minstens 3x die van een subsonische laagvliegende F-16 bedroeg. De grondhoogte schat ik - onder voorbehoud - op een 2.000 meter wegens het beschikbare gezichtsveld en de snelheid.

Aldus dienen bij deze waarneming satellieten, meteoren of meteorieten uitgesloten te worden. Laserlicht eveneens gezien dit slechts 3 à 4 seconden waarneembaar was en zonder lichtstraal naar de grond. Geen geluid waarneembaar wegens omgevingsgeluiden; maar indien het toch 2 jets betreft moet dit zeker hoorbaar geweest zijn....

 

Evaluatie: in behandeling

_________________________

 

Datum: 12-10-2018

Plaats: Averbode (Vlaams-Brabant)

Tijdstip: 3u45

Waarnemingsduur: onbekend

 

In bijlage stuur ik u enkele beelden van vannacht, donderdag op vrijdag Averbode VL Brabant. Aanvankelijk ging ik op mijn terras kijken omdat ik heel de tijd "politie lampen" zag. Toen ik opkeek zag ik een "flikkerende ster" die snelle korte bewegingen maakte naarmate ik er men camera meer op leek in te zoomen. Desondanks heb'k een aantal beelden kunnen maken. Ik had zelf ondertussen ook een verrekijker paraat, daarop zag'k zelf meer als dan wat van beelden af te leiden is.

 

Ik zou van mijn eigen visuele waarneming durven stellen dat het leek op een soort "reuze discobal" die heel de tijd shapeshifte tussen een "Aarde-achtige planeet met eilanden en zeën" naar een soort "reuze retro discobal vol spiegeltjes" maar dan heeeeel ver weg. Hoe dan ook hoop ik er kunnen van uit te gaan dat u hiervoor misschien geruststellende verklaring heeft en het verder mijn verbeelding was die sprak. Ik kijk u antwoord tegemoet.

 

- zie afbeelding bovenaan deze pagina -

 

Evaluatie: in behandeling

_________________________

 

Datum: 10-10-2018

Plaats: Sint-Kruis (West-Vlaanderen)

Tijdstip: 22u10

Waarnemingsduur: 5 seconden

 

Mijn vriend en ik gingen buiten op terras nog een sigaretje roken. Hij zei heb je al ooit eens een satteliet zien overvliegen. Ik zei ja maar je moet heel goed kijken. Dus wij allebei gefocust naar de hemel aan het staren en ineens zeiden we beiden euh zie jij dat ook wat is dat?!Ook al was het heel donker je zag gewoon dat het iets donker was met een zeer zeer lichte schijn rond die zich zo'n 3 seconden rechtdoor richting carrefour bewoog maar uiteindelijk zo rap of kijken vreemde bewegingen maakte en weg was.

 

Evaluatie: in behandeling

_________________________

 

Datum: 08-10-2018

Plaats: Wuustwezel (Antwerpen)

Tijdstip: 22u00

Waarnemingsduur: 5 minuten

 

Ik zag een bewegend lichtpunt aan de hemel ter hoogte van de grote beer en dacht dat dit een sateliet was maar deze begen plots te pulseren en grote cirkels te maken rond de grote beer en verdween toen weer

 

Evaluatie: (CAT1) gegevens onvoldoende

_________________________

 

Datum: 08-10-2018

Plaats: Oostrozebeke (West-Vlaanderen)

Tijdstip: rond 21u

Waarnemingsduur: anderhalve minuut

 

Dus ik was met vrienden wat aan het gamen, ik kan recht naar buiten kijken toen ik plots iets zag oplichten zoals een achterlicht van een wagen. eerste reactie van mij was, " wat is dat" waarop ik iedereen riep om te kijken maar ze waren allemaal te laat om het te zien. Het was een brandend object' ruimte afval of asteroïde, het gedroeg zich ook als een opbrandend object in de lucht, redelijk snel en ging vanuit mijn zicht van Waregem richting Tielt. ging ook in rechte lijn en gedroeg zich zoals een normale asteroïde die zou opbranden in onze atmosfeer. het gebeurde s'avonds laat zo rond 21.00u, helder weer, totaal geen geluid of ontploffing. klein genoeg om op te branden. effect was van helder naar dimmend op het einde met een zeer redelijke lichtflits in het midden van het traject. momenteel geen getuigen.

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - meteoor/ruimteschroot

_________________________

 

Datum: 08-10-2018

Plaats: Pittem (West-Vlaanderen)

Tijdstip: 5u50

Waarnemingsduur: 5 minuten

 

Omstreeks 5 u 50 keek ik naar sterrenbeeld "de grote beer" en plots zag ik aan de anders heldere hemel, je zag goed de sterren en ook een tweetal vliegtuigen, een bolvormige mistvlek met daarin een helderwit licht. Ik dacht eerst een ster of een vliegtuig achter een wolk, maar de rest van de hemel was helder en je zag heel goed de bolvormige mistvlek die bewoog. Ik nam de verrekijker en zag in het midden een helderwit licht, heel fel en de mistbol werd iets groter en het was alsof er een zoeklicht bewoog doorheen de mistbol, je zag een soort lichtbundel. De bol bewoog van het oosten naar het noorden en daalde iets en werd soms groter en kleiner terwijl het licht ook wat veranderde, de snelheid was redelijk constant en een beetje zoals van een vliegtuig.

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - rakettrap Falcon 9

_________________________

 

Datum: 08-10-2018

Plaats: Genk (Limburg)

Tijdstip: 5u35

Waarnemingsduur: onbekend

 

In de bijlage heb ik een video gezet van iets wat mijn vriend had gezien, hij heeft dit proberen te filmen maar door de slechte kwaliteit van zijn gsm-camera is dit niet heel duidelijk. Hij zei dat het leek op een witte bol die zweefde en heel fel licht had. Er kwamen ronde mistvlagen uit zoals u rook uit uw mond blaast in rondjes.. hij dacht eerst dat het een vliegtuig was maar zag geen rode lampjes zoals u bij een vliegtuig wel ziet. Er was wel een vliegtuig in de buurt en daardoor vond hij het vreemd en zag hij meteen dat het geen vliegtuig was. Doordat het zo een helder licht was kon je ook niet echt zien wat er achter het licht was. Na een aantal minuten verdween het. Het heeft het gezien boven mijn huis dat in Genk gelegen is.

 

Hij zegt dat hij het gezien heeft voor hij ging werken om 5u35 ‘s morgens. Het was in de richting in noorden-oosten ongeveer maar meer zegt hij niet. Helaas is hij niet blijven kijken tot het is geëindigd. En hij zag het gewoon toen hij de deur open deed op naar buiten te gaan dus hij heeft ook niet gezien hoe het begonnen is. Maar hij zegt wel dat de cirkels van voor uit de lichtbol kwamen ipv de achterkant zoals bij een vliegtuig.

 

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - rakettrap Falcon 9

_________________________

 

Datum: 08-10-2018

Plaats: Tongeren (Limburg)

Tijdstip: 5u35

Waarnemingsduur: ca. 15 minuten

 

omstreeks 5u35 bij het kijken naar een rechtopstaande Grote Beer en het sterrenbeeld Orion werd mijn aandacht getrokken door een wazige lichtvlek in het ONO. Aanvankelijk dacht ik 'een vliegtuig', maar omdat de sterren piekfijn te zien waren en er geen signalisatielichten knipperden in deze diffuse lichtbol, gingen m'n haren in m'n nek stilletjes rechtopstaan. De bol bewoog zich tergend langzaam richting noorden en leek ietwat te groeien, waarna ie plots instortte tot een enkele helblauwwitte stip zo'n 2à3x de grootte van Sirius die meteen een diffuse licht'wolk' voor zich uit liet schieten om dan weer te veranderen naar eenzelfde wazige lichtbol die 'verdampte' omstreeks 5u50 in het noorden.

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - rakettrap Falcon 9

_________________________

 

Datum: 07-10-2018

Plaats: Zwijnaarde (Oost-Vlaanderen)

Tijdstip: 21u18

Waarnemingsduur: 30 seconden

 

Toen ik naar buiten ging om sigaret te roken en genoot van de stilte en mooie sterren Hemel zag ik in een reeks bollen vliegen van links naar rechts in het begin was het een mooie V formatie die daarna veranderde

Kon geen vliegtuig zijn daar ik geen enkel blinkende lichen zag en te snel ging.....

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - vogels

_________________________

 

Datum: 06-10-2018

Plaats: Stekene (Oost-Vlaanderen)

Tijdstip: 5u03

Waarnemingsduur: onbekend

 

heldere hemel 6/10/2018 rond 5:00u

was de sterren aan het fotograferen

gebruikte groothoeklens

stelde de dag later op enkele foto's een verdacht voorwerp

vandaar deze melding

 

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - vliegtuig

_________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright ©2018 Belgisch UFO-meldpunt Alle rechten voorbehouden