recente UFO meldingen

 

 

Recente UFO-meldingen

 

 

De meldingen die u op deze pagina kan bekijken zijn letterlijk overgenomen uit de meldingsformulieren die bij het Belgisch UFO-meldpunt binnenkomen. Het meldpunt is niet verantwoordelijk voor de inhoud en de schrijffouten in deze teksten.  

In 2016 werd beslist om enkel nog meldingen met een hoge vreemdheid verder te onderzoeken. De meldingen worden verdeeld over twee categorieën:

 

Categorie 1

- Waarneming met geringe vreemdheid en/of melding van ondermaatse kwaliteit

(Getuigen ontvangen een standaard antwoordmail. Als er een zekere of quasi-zekere verklaring bestaat zal die in een voetnoot bij de mail en op de website vermeld worden.)

 

Categorie 2

- Waarneming met hoge vreemdheid

(Gepersonifieerde opvolging)

 

 

Voor meer toelichting bij beide categorieën kan u terecht op de pagina “UFO melden”.

 

volg ons op:

Recent ontvangen foto/video-materiaal

Op 20-09-2017 maakte iemand omstreeks 6u40 verschillende foto's van een "fel licht" in Heverlee.

 

Volgens de getuige is het verschijnsel dagelijks omstreeks hetzelfde tijdstip zichtbaar vanuit hun tuin.

 

Evaluatie: Venus

Overzicht meldingen

 

Totale aantal meldingen: 2123

10 recentste UFO-waarnemingen

Laatste update: 17-11-2017

______________________________

 

16-11-2017 / 0u01 / Bolder

 

Ik ging een sigaret roken buiten met een kameraad rond 00:00. We zijn aan het praten, ik kijk naar de lucht en ineens zie ik een lichtbol en lichtexplosie in de lucht, helderwit licht, puur wit licht. Dat duurde ook minder dan 1 seconde. Ik vroeg aan Tom of hy da gezien had.. ja hij was ook verbaasd. Heel gek! Geen enkel geluid was er gweest. Het fenomeen duurde minder dan 1 seconde. En 5 seconden later begon een duivenkot langs ons lawaai te maken.. freaky :D echt freaky. We gaan naar binnen in cafe, vertellen dat verhaal in cafe, mensen geloven da half maar er was 1 extea persoon die het licht in de auto had gzislen. Bevestiging vragen by die kerel: hebt gy da licht gezien in d lucht? "Oh, ja zeker.. ik heb ook een licht in de lucht gezien". Bevestiging van wa we zagen. Hebbem filmpjes gezocht over iets wa er op leek, nix gevonden. Tom én ik hebben het gezien, en nog een 3e persoon, vreemde, die de flits kan bevestigen. Maar die flits lichtte misschien wel heel riemst op voor minder dan 1 sec.. echt geflipt. Knalwit licht. Met een kern en dan uitbreided over de hele lucht. Soit.. wrom k da stuur? Niemand zal ons ooit meer echt geloven en gy kunt mss een plausibele theorie geven.

 

Evaluatie: in behandeling

______________________________

 

03-11-2017 / 20u / Waregem

 

Heel snel bewegend object die niet recht vloog maar heel onregelmatig. Was duidelijk geen vliegtuig, drone, meteoriet of ISS. Was plots weg.

 

Evaluatie: (CAT1) gegevens onvoldoende

______________________________

 

01-11-2017 / 19u03 / Ezemaal

 

Fel licht, leek wel een ster. Maar het is heel bewolkt. Bewoog zeer snel in rechte lijn en was plots weg. Het had iets weg van de beweging van een vallende ster. Dit licht leek niet te dalen. Had vaste snelheid, duurde max 2 seconden. Nogmaals zeer bewolkt, vliegtuigen amper te zien.

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - meteoor/ruimteschroot

______________________________

 

27-10-2017 / 23u02 / Lombardsijde

 

Stond aan de tramhhalte YMCA. Zag een zevental zwakke lichtjes in lijnvorm verbonden met een zwakke lichtstraal(gezien vanuit waarnemingspunt beide groepen lichtjes zo'n 100-tal meter van elkaar verwijderd). Mijn verbazing werd nog groter toen er een wolk voorbij de onderste groep lichten voorbijschoof waardoor er twee dikke zwarte evenwijdige lijnen werden geprojecteerd op de wolk. Idem wanneer deze voorbij de eerste groep lichten voorbijschoof. Terzelfdertijd in een fractie van een seconde verdween de groepen lichten dito lichtstraal. De geprojecteerde lijnen op de wolk (schaduwen) bleven nog zo'n 30-tal seconden zichtbaar nadat het fenomeen niet meer te zien was. Had de wolk er niet geweest dan waren uiteraard de schaduwen (lijnen) niet zichtbaar. Het is voor mij duidelijk dat het hier om voorwerpen dienen te gaan. Denk niet zozeer aan een UFO (altijd mogelijk), doch eerder aan een militair experiment tussen satellieten met laserstraal?. Het is goed mogelijk dat de satellieten op het einde van de waarneming er nog waren doch niet meer zichtbaar bij het uitschakelen van de laserstraal. (geen verbeelding of hallucinaties, ken het verschil tussen sterrengroepen, planeten, weerfenomenen,...). Bij thuiskomst ongeveer een uur later was er niets meer abnormaals te zien in dezelfde richting ONO.

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - mogelijk LED-ballonnen en condenssporen

______________________________

 

17-10-2017 / 9u15 / Mechelen

 

17/10/2017 zat ik omstreeks 09:15 in de trein ter hoogte van Mechelen. Toen ik naar buiten keek, zag ik op de rode maan een dikke zwarte streep zitten (met een dikte van ongeveer 1/10 van de maan zelf). De waarneming zelf duurde amper 20 seconden. Die dag was het bewolkt. De zwarte streep bewoog steeg naar boven tot hij niet meer te zien was op de maan.

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - condensspoor

______________________________

 

15-10-2017 / 18u / Arendonk

 

Terwijl we naar huis reden rond 18.00u was ik in de lucht aan het kijken en plots zag ik een helder object in klaarlichte dag uit het niets. Er waren geen wolken de zon scheen, maar niet zo hard. Eerst dacht ik dat ik een vliegtuig zag maar het licht was zeer helder en naarmate het verder ging doofde het uit. De zelfde dag kon je met de avond het ISS zien. Mijn vriend dacht dat het dat misschien was, maar ik heb het ISS gezien en en deze was helemaal niet zo helder dat wat ik op klaarlichte dag heb gezien.

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - door de zon verlicht vliegtuig

______________________________

 

10 of 14-10-2017 / 20u30 of 19u / Mechelen

 

Op 10/10/2017 of 14/10/2017 rond 20h30 of 19u reed ik, zoals dikwijls rond die tijd, van Antwerpen naar Brussel over de E/19.Het was licht bewolkt met weinig wind. Droog. Ter hoogte van Mechelen-Noord zag ik plots

schuin voor mij boven de oranje wegverlichting een formatie van kleine witte vierkante lichten die stilhingen zonder knipperen. Twee rijen van ongeveer 6 lichten waar er in elke rij een ontbrak, niet juist naast elkaar. De formatie was ongeveer zo breed als de weg en zo lang als de afstand tussen een vijftal lampen van de wegverlichting. Na een seconde of tien waren ze ineens verdwenen toen ik terug opkeek nadat ik mijn gsm wilde nemen. Ik was alleen in de wagen en heb niets gehoord. Ik vraag mij af of het een laserprojectie kan geweest zijn en of ook anderen dit gezien hebben. Ik had zoiets nog nooit gezien.

 

Evaluatie: (CAT1) gegevens onvoldoende

______________________________

 

03-10-2017 / 11u10 / Moerkerke

 

Ik zag een vreemd vliegend object in de lucht, zeker geen airbus, wel aan dezelfde snelheid.

Toen ik een foto wou nemen was het weg.

 

Het object was niet meer zichtbaar de richting waar het heen vloog.

 

Evaluatie: (CAT1) gegevens onvoldoende

______________________________

 

29-09-2017 / 4u / Willebringen

 

Stiefvader afgezet aan luchthaven. In het terugkomen zag ik zeer duidelijk voor mij, al rijdend, een wit schijnend object voorbij vliegen aan een ongelooflijke snelheid. Het kon onmogelijk een lichtreflectie van huizen of straatverlichting zijn( was niet aan op dit uur) geen sprake van een vallende ster. Zeer snel en zonder geluid op een hoogte van ongeveer 1000-1500m. Ik kon geen vorm waarnemen, en dus ook de grootte van het object niet inschatten. Ik heb spijtig genoeg niets kunnen registreren met mijn gsm camera, op die 2-3 seconden heeft het object een zeer lange afstand afgelegd, aangezien ik toch wel zicht had op een 20-tal kilometer afstand in vogelvlucht.

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - meteoor/ruimteschroot

______________________________

 

23-09-2017 / 21u53 / Teralfene

 

Zag een helder oranje licht in rechte lijn passeren door het raam. Vlug de verrekijker (10x50) genomen. Het beeld was niet ideaal omwille van serieuze lichthinder van 2 straatlampen waarvan eentje net naast de gevel.Kon geen knipperkichten of landingslichten onderscheiden. Vloog weg van mijn positie. Er vloog een vliegtuig op de achtergrond waar ik duidelijk de knipperlichten kon zien zowel met als zonder verrekijker. Leek afwisselend scherp en wazig te worden alsof het roteerde. Vlug op flightradar gekeken. Niets in de buurt in die richting behalve het vliegtuig dat ik opgemerkt had verder en hogerop. Verdween uiteindelijk uit mijn zicht door een huis. Niet de reflex gehad om te filmen want kwaliteit van de gsm met de lichtomstandigheden.....

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - vuur-of LED-ballon

______________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright ©2017 Belgisch UFO-meldpunt Alle rechten voorbehouden