recente UFO meldingen

 

 

Recente UFO-meldingen

 

 

De meldingen die u op deze pagina kan bekijken zijn letterlijk overgenomen uit de meldingsformulieren die bij het Belgisch UFO-meldpunt binnenkomen. Het meldpunt is niet verantwoordelijk voor de inhoud en de schrijffouten in deze teksten.  

In 2016 werd beslist om enkel nog meldingen met een hoge vreemdheid verder te onderzoeken. De meldingen worden verdeeld over twee categorieën:

 

Categorie 1

- Waarneming met geringe vreemdheid en/of melding van ondermaatse kwaliteit

(Getuigen ontvangen een standaard antwoordmail. Als er een zekere of quasi-zekere verklaring bestaat zal die in een voetnoot bij de mail en op de website vermeld worden.)

 

Categorie 2

- Waarneming met hoge vreemdheid

(Gepersonifieerde opvolging)

 

 

Voor meer toelichting bij beide categorieën kan u terecht op de pagina “UFO melden”.

 

volg ons op:

Recent ontvangen foto/video-materiaal

Op 30-07-2017 zag iemand omstreeks 5u15 een onbekend "wit lichtje" in Kalken.

 

Volgens de getuige bleef de vreemde stip meer dan 2 uur op dezelfde plaats hangen. Er werden van het lichtverschijnsel verschillende foto's naar het meldpunt doorgezonden.

 

Evaluatie: Venus

Overzicht meldingen

 

Totale aantal meldingen: 2088

10 recentste UFO-waarnemingen

Laatste update: 17-08-2017

______________________________

 

14-08-2017 / 23u / As

 

Ik ging met mijn vriendin in de tuin naar vallende sterren en satellieten kijken, totdat ons oog viel op een ster boven ons. Het was een heldere ster. Het vreemde was dat deze opeens begon te bewegen. Dat zagen we goed, want de omliggende sterren bleven gewoon staan. De ster bewoog heel onwillekeurig. Dan 3 seconden naar links, terug 5 seconden naar rechts (bewoog niet in een rechte lijn, maar kriskras). Daarna ging hij omhoog, enz. Als ik mijn duim in de lucht hield, dan was dat ongeveer de afstand die hij bewoog. Dan bleef hij soms 5 minuten compleet stilstaan of veranderde de lichtsterkte. Ik kan het totaal niet plaatsen wat het was. Geen vliegtuig, geen planeet en vallende ster of satelliet. Ik heb het proberen te filmen, maar dat is niet gelukt. Wel staat onze stem erop. Als u deze video wilt hebben, kan ik deze altijd doorsturen. Ik zal de komende dagen het luchtruim in de gaten houden....

 

Evaluatie: in behandeling

______________________________

 

14-08-2017 / 2u40 / Ichtegem

 

Zondagnacht omstreeks 2h40 was hetzelfde lichtpunt te zien die zich bewoog van west naar oost. Het bewoog eerst naar links, dan bleef het stil en flitste dan vooruit om dan weer stil te staan. Nogmaals schoot het vooruit om dan te verdwijnen achter de wolken. Geluid was niet hoorbaar, geen pinkende lichten te zien.

Locatie : Ichtegem, België.

 

Evaluatie: in behandeling

______________________________

 

12-08-2017 / 0u00 / Wechelderzande

 

Toen ik naar boven keek zag ik steeds dezelfde helder witte wolken rondjes draaien in een cirkel ter grote van een voetbalveld... 1 alleen en twee fellere hingen samen steeds dezelfde cirkel.. het zou lazer kunnen zijn maar hier zijn geen discotheken in de buurt. Een soort draaikolk... maar de andere wolken zijn veel grijzer... echt iets raar... misschien hebben jullie een verklaring voor dit fenomeen.

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - lichtspots (Sky tracer)

______________________________

 

11-08-2017 / 23u14 / Weelde

 

Grote lichtcircel wordt gevolgd door kleine lichtcirkel. Het blijft maar rondjes draaien. Het is nu nog aan de gang.

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - lichtspots (Sky tracer)

______________________________

 

09-08-2017 / 23u45 / Hamme

 

Na een drukke dag op het werk besloot ik nog wat te ontspannen en wat vallende sterren te spotten (de Perseïden). Na een halfuur had ik er toch al een tiental gespot. Ons huis is vrij afgelegen en hierdoor hebben we weinig last van lichtvervuiling. Dan merkte ik plots vier witte lichtjes op loodrecht recht boven mij. De vier lichtjes (vrij klein) begonnen te dalen en al vrij snel bereikten ze een vrij lage hoogte, ik vermoed een tiental meter hoog, het leek erop dat de vier lichtjes zouden landen. De vier lichtjes leken een vierkant te vormen. Ik schat dat de lichtjes ongeveer 3 meter van elkaar lagen. Ik wist niet wat ik zag dus besloot ik snel te roepen naar mijn vriendin. Wanneer zij toekwam waren de vier lichtjes al geland op een nabijgelegen veld in de buurt. Mijn vriendin zei direct dat het een drone was. Maar daar had ik toch wat bedenkingen bij aangezien het zich plots heel snel geluidloos kon voortbewegen. Ik besloot dan maar om alles te filmen, helaas had ook mijn vriendin op dat moment haar gsm niet bij, dus haastte ik me snel naar binnen achter mijn gsm. Mijn vriendin probeerde te gaan kijken maar na een grote minuut vertrokken de vier lichtjes met een duizelingwekkende snelheid recht omhoog. Na 15 seconden te vliegen, recht omhoog, was het niet meer te zien. Na een slapeloze nacht en alle mogelijke hypotheses te overwegen, besloot ik dit geval toch te melden aan jullie. Hopelijk weten jullie meer...

 

Evaluatie: (CAT2) in behandeling

______________________________

 

08-08-2017 / 2u30 / Tessenderlo

 

Ik was buiten een sigaret aan het roken in mijn tuin en zag iets oplichten achter de houtenomheining. Ik en mijn neef gingen snel kijken want er werd regelmatig ingebroken in de buurt. Toen we door het poortje op de veld uit kwamen zagen we iets verderop een rood/oranje achtig object. We dachten eerst dat het een laserpen was, maar eena dichterbij zagen we dat nergens iets was wat dit kon creëren. We durfde niet echt dichterbij gaan maar waren wel nieuwsgierig. Ik was daarna dichterbij gegaan en wou het proberen te pakken, maar naarmate ik dichter kwam voelde ik een enorme hitte. Ik heb hier trouwens 2 brandwondes aan over gehouden. Na een aantal seconden begon het ongeveer op een hoogte van 2-4 meter naar links en rechts te bewegen en schoot het toen tegen enorme snelheid omhoog en was het weg. Er kwam geen geluid vanaf. De lucht was licht bewolkt en er was praktisch geen wind. Ik heb vaker dingen gezien die niet echt in het plaatje paste van wat echt kon zijn, maar liet mijn sceptische gedachte hieroverheen gaan, maar dit kon ik gewoon niet anders ala geloven. Dit was te werkelijk en ik zoek een verklaring voor dit.

 

Evaluatie: (CAT2) in behandeling

______________________________

 

07-08-2017 / 23u05 / Retie

 

Na een avondwandeling stapte ik in mijn auto en merkte een laagvliegend object op halverwege de Goorstraat. Toen ik mijn auto parkeerde aan het kruispunt, waar de verharde weg ophield ben ik uitgestapt en steld ik vast dat het geen vliegtuig was.

Het object ging verder naar beneden tot vlak boven de mais, en vloog verder weg oostwaarts, doordat het heel laag is gaan vliegen kon het na 2 minuten niet meer bespeuren.

 

Vervolgens terug in de auto gestapt en richting Postel gereden via de N123, aan mijn linkerkant kon ik het vliegend object weer bespeuren boven de velden (vermoedelijk 500m van de weg). Toen ik wederom vertraagde was het plots verdwenen achter enkele grote bomen.

 

Daarna omgekeerd even 15 minuten aan de kant geparkeerd, niets meer bespuurd en ricting huiswaart 'Zanddijkdreef' gereden. Plots bespeurde ik in de verte aan mijn linkerkant weer een statisch laaghangend object wat enorm veel wit licht uitstraalde (vermoedelijk 1km afstand en op 3 graden boven de horizon).

Ik ben verder gereden en vervolgens wat verder terug omgekeerd toen ik mijn auto langs de weg parkeerde vloog het object richting het noord westen langs de bosrand en verdween het op 200m van nij over de bomen.

 

Ik heb geen foto's kunnen nemen met mijn smartphone, het was te donker en door de intensiteit ook niet gelukt. Heb het dus 3 keer waargenomen en ik had het idee dat we een kat en muisspelletje aan het spelen waren.

Het was driehoekig voorwerp van vermoedelijk 6 meter diameter.

 

Na mijn laatste waarneming ben ik nog wat blijven rondrijden in de straten, totdat een ik aan toevallige politie controle kon uitleggen waarom ik zo traag aan het rijden was.

Zij moesten even lachen met mijn verhaal ik heb mogen blazen en vervolgens ben ik rustig maar naar huis gereden.

 

Evaluatie: (CAT2) in behandeling

______________________________

 

06-08-2017 / tussen 10u en 11u / Oostende

 

06/08/2017 Tussen 10 & 11 uur in de voormiddag, in Oostende op het strand.

 

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - lensreflectie

 

______________________________

 

05-08-2017 / 23u45 / Deurne

 

Tijdens de reclame TV ("Carrie") even buiten een sigaretje gaan roken en zoals gebruikelijk de sterrenhemel even aan het bewonderen. Ik heb in het verleden al veel satellieten, ISS en vallende sterren waargenomen, maar nog nooit 4 tot 5 in formatie (zelfde snelheid als satellieten zich verplaatsen).

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - vuur- of LED-ballonnen

______________________________

 

05-08-2017 / 23u18 / Wommelgem

 

Volle maan, zeer helder witte bol dat tegen redelijke snelheid voorbij kwam, opeens ging het precies uit, vervaagde en was weg, net nog kunnen bekijken met een verrekijker maar geen foto van kunnen trekken

 

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - ISS

______________________________

 

 

 

 

 

 

 

Copyright ©2017 Belgisch UFO-meldpunt Alle rechten voorbehouden