recente UFO meldingen

 

 

Recente UFO-meldingen

 

 

De meldingen die u op deze pagina kan bekijken zijn letterlijk overgenomen uit de meldingsformulieren die bij het Belgisch UFO-meldpunt binnenkomen. Het meldpunt is niet verantwoordelijk voor de inhoud en de schrijffouten in deze teksten.  

In 2016 werd beslist om enkel nog meldingen met een hoge vreemdheid verder te onderzoeken. De meldingen worden verdeeld over twee categorieën:

 

Categorie 1

- Waarneming met geringe vreemdheid en/of melding van ondermaatse kwaliteit

(Getuigen ontvangen een standaard antwoordmail. Als er een zekere of quasi-zekere verklaring bestaat zal die in een voetnoot bij de mail en op de website vermeld worden.)

 

Categorie 2

- Waarneming met hoge vreemdheid

(Gepersonifieerde opvolging)

 

 

Voor meer toelichting bij beide categorieën kan u terecht op de pagina “UFO melden”.

 

Recent ontvangen foto/video-materiaal

Op 23-03-2017 zagen enkele getuigen in Geel omstreeks 19u "5 schijnbaar grote vormen" geluidloos voorbij vliegen. Toen de getuigen de verschijnselen met een verrekijker bekeken zagen ze hoe deze van vorm leken te veranderen.

 

Eén van de getuigen kon met een iPad twee foto's van de verschijnselen maken en een korte video.

 

Hiernaast één van de foto's. De originele videobeelden kunt u bekijken op onze videopagina.

 

Evaluatie: ballonnen

Overzicht meldingen

 

Totale aantal meldingen: 2023

10 recentste UFO-waarnemingen

Laatste update: 20-04-2017

______________________________

 

15-04-2017 / 23u43 / Gent

 

We waren met 5 mensen getuige van deze waarneming. De snelheid van het object viel ons op. Vaste lijn van beweging maar trager dan een vallende ster. Lang waarneembaar

 

Evaluatie: (CAT1) gegevens onvoldoende

______________________________

 

07-04-2017 / 23u40 / Laakdal

 

We zaten binnen tv te kijken op de 1 ste verdiepinr van een appartement en opeens zag je een witte licht gevende bol van rechts naarvlinks vliegen redelijk dicht bij ons, ht ging snel maar niet supersnel zelfs... zeer vaag zijnhiwr nog meldingen geweest?

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - meteoor/ruimteschroot

______________________________

 

25-03-2017 / 23u23 / Zele

 

een kennis van me ver telde me dat hij al een paar keer 2 felle lichten had gezien in de buurt die soms heel lang stil hangen en dan weer elders te zien waren of soms van richting veranderden . dan plots weer weg en op een andere plaats weer op lichte.

maar heeft er nooit een foto van genomen. toeval wil dat ik in die buurt plots 2 felle lichten zie en er een foto van heb . ik denk dat het hier gaat om ufo vuurballen.

 

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - slecht functioneerde sodium- of natriumlamp

______________________________

 

23-03-2017 / 19u / Geel

 

5 schijnbaar grote en nog nooit geziene vormen duiken in wnw richting en glijden geruisloos richting westen. Zij gaan uiteen en blijven daarna hangen. Met verrekijker is te zien dat laatste object verandert van vorm (doet denken aan vormloze matras die open- en dichtklapt).

 

Getuigen waren ikzelf, mijn echtgenote, mijn 4 kinderen en het buurmeisje. Er waren geen lichteffecten. Ze deden denken aan lege parachutes die zich van en naar elkaar toe bewogen. De kleur was redelijk eigenaardig voor ballonnen of zo. Allemaal hadden ze een grijze kleur.

 

- zie afbeelding bovenaan deze pagina -

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - ballonnen

______________________________

 

22-03-2017 / iets na 1u / Merelbeke

 

Woensdag omstreeks 01.00 u.

Gezien vanuit Merelbeke, richting WNW, vrijwel heldere hemel, 5-tal minuten.

Grootte: zwakke ster

Zag wit lichtje eerst verschuiven, het begon daarna te knipperen, dacht eerst aan een ster vanwege de lichtsterkte, dan aan vliegtuig vanwege het bewegen. Vond dit nogal laat voor een vliegtuig en ook te laag. Ik zag ook geen groen of rood licht. Wanneer het begon te knipperen verhoogde de lichtsterkte weliswaar.

Plots verschenen nog 3 à 4 van diezelfde lichtpuntjes, knipperend. Leek alsof die een omtrek van een object beschreven, 3-hoekig.

Iets later kwam er toen ook een rood lichtje tevoorschijn. Alle lichtpunten waren als het ware in het rond aan het dansen. Dit alles op 1 dezelfde plaats. Heb het proberen filmen, maar was te ver en te zwak om geregistreerd te kunnen worden.

Doet me denken aan de waarneming van 13 februari in Hoeselt.

Ik heb de beelden nog, maar waarschijnlijk niets op te zien...

 

Evaluatie: (CAT1) gegevens onvoldoende

______________________________

 

13-03-2017 / 23u / Aarschot

 

ik zat in een kamer rond 23:00 uur,ik zag ineens een reuzachtig stervormig voorwerp in de lucht,ik dacht dat het een ster was maar het bewoog langzaam,het had geen vliegervormige vorm en er waren geen pinklichtjes wat er altijd bij vliegtuigen zijn,de lichten bleve groot en blauw,uiteindelijk vloog het boven ons dak en ik hoorde geen vliegtuiggeluid,als ik wou filmen was de ufo al weg,spijtig! Het was iets vreemd!

paar jaar geleden als ik van zee kwam,zag ik onderweg een driehoeksvorm met 3 lichten in de lucht,ze bewogen maar hadden ook geen pinklichtjes,het was ook een ufo! als kind zag ik met mama ook een geelachtig voorwerp 2 keer in de nacht ovaal achtig voorbij vliegen heel snel!

 

Evaluatie: (CAT1) gegevens onvoldoende

______________________________

 

12-03-2017 / 6u 's / Wevelgem

 

6 u s'morgens liet kat buiten achterdeurhuis zag een helder ster en dacht ? ze beweegt ? passeerde boven mijn hoofd zonder enige lawaai kon het een satelliet zijn ? of wat was het ? raar maar dit al meerde keer gezien de laatste jaren...toch eens melden ..

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - ISS

______________________________

 

09-03-2017 / ca. 7u50 / Lokeren

 

Ik zat thuis op mijn bed om ongeveer 10 voor 8. Mijn mama zat ook aan de andere kant van de kamer op een stoel. Mijn mama had met de ipad een foto van de weersomstandigheden gemaakt. Ik keek daarmee ook eens naar buiten. Ik keek een minuut naar buiten en zag alleen maar vogels. Misschien ook eens een vliegtuig. Dan waren er geen vogels meer. Ik wou stoppen met kijken maar dan zag ik een raar voorwerp in de lucht. Ik dacht dat het een vogel was, maar dat kon niet want het was precies een zwarte ovaal met een soort vleugels aan. Een vogel kon het onmogelijk zijn, want het ding was zo dun als papier zag ik na 10 seconden. Het ding vloog in zo een halve minuut van de weide naar de buren. Er staat ook een kraan in onze buurt, en het ding vloog ongeveer zo hoog als de kraan. De 'vleugels' hingen slap en bewogen niet. Het zag er slap en stevig tegelijk uit. Ik vroeg me af hoe het in de lucht zich kon bewegen en bleef dus kijken. Af en toe kantelde het wat opzij. Een vogel kan het dus niet geweest zijn omdat het ook geen poten of hoofd had. Ik bleef kijken tot ik het voorwerp door het raam niet meer kon zien. Ik zei het tegen mama en ze kwam kijken. Maar ze was te laat. Toen ik keek had ik er niet aan gedacht om het te zeggen. Daarna ging ik naar beneden en ik heb er geen spoor meer van gezien...

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - vogel/drone

______________________________

 

02-03-2017 / ca. 21u / Mol

 

iets dergelijk heb ik s'nachts nog nooit gezien, zo'n felle lichtflitsen en dan heel even een beeld van een cockpit.

ik was nuchter en buiten gaan kijken met mijn nieuwe nachtkijker en ik was juist telaat voor video beelden van het fenomeen.

 

de waarneming begon met twee heel felle lichtflitsen, met tussen pozen van 4 seconden. en nadien zag ik een 'cockpit'

opvallend is de toch redelijke grootte van wat leek op een passagiersruimte of dergelijke met doorzichtige rechthoekige wanden. de echte vorm van de ufo kon ik niet zien, enkel een soort 'cockpit'

 

Evaluatie: (CAT1) gegevens onvoldoende

______________________________

 

26-02-2017 / 19u49 / Waasmunster

 

Toen ik de hond uitliet en hij we net verder gingen toen hij even ergens moest snuffelen, draaide ik me dus om en zag meteen een grote bal gloed die langzaam een paar seconden groter werd. Mijn kijkhoek denk ik zelf iets hoger was als 30 graden maar eerder 40. Dit was in een beboste straat, maar net daar was een grote opening in de hemel. Toen ik mijn gsm had genomen en het fenomeen wou vastleggen was ik spijtig genoeg net iets te laat toen het op zijn grootst was en heb dus enkel de laatste seconden van het verdwijnen van het gebeuren.

 

Het leek eerlijk gezegd wat op dit videofragment al heb ik er minder vertrouwen op zoals die mensen :p. Maar zoiets was het wel degelijk.:

http://www.collective-evolution.com/2017/03/02/incredible-footage-twin-ufos-witnessed-recorded-by-dozens-in-vero-beach-fl-video/

 

Mijn videofragment wil ik jullie ook zeker doorsturen. Ik stuur jullie omdat ik dit echt niet kon verklaren op één of andere manier, en er moeten toch nog mensen geweest zijn die dit gezien hebben aangezien het zo groot was.

 

 

Dit is een still uit de video. De originele opname kan u bekijken via onze videopagina 2017.

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - Venus

______________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright ©2017 Belgisch UFO-meldpunt Alle rechten voorbehouden