recente UFO meldingen

 

 

Recente UFO-meldingen

 

 

De meldingen die u op deze pagina kan bekijken zijn letterlijk overgenomen uit de meldingsformulieren die bij het Belgisch UFO-meldpunt binnenkomen. Het meldpunt is niet verantwoordelijk voor de inhoud en de schrijffouten in deze teksten.  

In 2016 werd beslist om enkel nog meldingen met een hoge vreemdheid verder te onderzoeken. De meldingen worden verdeeld over twee categorieën:

 

Categorie 1

- Waarneming met geringe vreemdheid en/of melding van ondermaatse kwaliteit

(Getuigen ontvangen een standaard antwoordmail wanneer de melding onder deze categorie valt. Als er een zekere of quasi-zekere verklaring bestaat zal die in een mail aan de getuige en op de website vermeld worden.)

 

Categorie 2

- Waarneming met hoge vreemdheid

(Gepersonifieerde opvolging)

 

 

Voor meer toelichting bij beide categorieën kan u terecht op de pagina “UFO melden”.

 

volg ons op:

Recent ontvangen foto/video-materiaal

In de regio van het West-Vlaamse Assebroek zien verschillende mensen op 16-04-2018 omstreeks 19u een vreemd donker object in de lucht.

 

Het verschijnsel leek tijdens z'n vlucht rond te tollen in de lucht waardoor men de indruk kreeg dat het object van vorm veranderde. Enkele getuigen konden het object filmen en fotograferen. Eén van de video's kan je bekijken via onze videopagina 2018.

 

Evaluatie: ballon van kunstproject

Overzicht meldingen

 

Totale aantal meldingen: 2087

10 recentste UFO-waarnemingen

Laatste update: 25-05-2018

______________________________

 

Datum: 23-05-2018

Plaats: Retie (Antwerpen)

Tijdstip: 23u40

Waarnemingsduur: 5 minuten

 

In de verte links vanuit mijn deurraam NW zag ik een lichtbron. Dezelfde kleur als gele autofaren. Toch leek mij deze lichtbron nogal groot voor de afstand toen ik het eerst bemerkte. Ik ben direct buitengestapt en heb leunend tegen mijn deur het object rustig zien naderen. Vreemd was dat er meerdere grote faren naast elkaar ik denk 3tal pal vooraan het object zaten die recht vooruit schenen. Dat heb ik bij een vliegtuig nog nooit waargenomen. Toen het object dichterbij kwam, zag je echt een grote lichtstraal vooruit schijnen. Ook zag ik onderaan op den duur drie gele faren zelfde kleur, groter van vorm en gedempter van intensiteit in een V vorm. 1 vooraan, 2 ernaast beetje naar achteren toe. Daarbovenop zag ik denk ik 1 of 2 alternerend, flikkerende lichten die van groen naar rood gingen. Ik ben toen naar de straat gelopen om een nog betere blik te bekomen. De traagheid van voortbewegen viel mij op. Ik heb nog overwogen om de auto te nemen en ik ben boos op mezelf dat ik geen beeldmateriaal heb kunnen bemachtigen. Het object is op nog geen 2 kilometer van mijn zicht gepasseerd en het bewoog zich verder van west naar oost net ten zuiden van de E34 autosnelweg.

 

Evaluatie: in behandeling

______________________________

 

Datum: 22-05-2018

Plaats: Sint-Niklaas (Oost-Vlaanderen)

Tijdstip: 2u30

Waarnemingsduur: om 3u20 nog steeds zichtbaar

 

Een ster. Rood en wit continue afwisselend. Ik keek uit mijn bed naar de venster. Ik zag hem heel bizarre bewegingen maken en hij ging ook nooit weg altijd in dezelfde plek gebleven maar soms zag ik hem vrij snel bewegen. Hij zag er uit alsof hij tussen de sterren zat, kon geen helikopter geweest zijn hij beweegt veel te bizar.

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - Jupiter

______________________________

 

Datum: 12-05-2018

Plaats: Maasmechelen (Limburg)

Tijdstip: 22u45

Waarnemingsduur: 5 minuten

 

ik wandelde naar buiten en zag een lampje branden. Het was geen vliegtuig , zag meerdere laamjes op hetzelfde object, aan de zijkant en onderkant. ik stelde vast dat het iets rond ging aan de hand van de lampjes.

 

Evaluatie: (CAT1) gegevens onvoldoende

______________________________

 

Datum: 11-05-2018

Plaats: Bekkevoort (Vlaams Brabant)

Tijdstip: rond 22u40

Waarnemingsduur: 5 minuten

 

Ik reed op de E314 onderweg naar Spalbeek vanuit Leuven. Het was juist niet pikdonker, donker blauwe hemel. Dicht bij Diest zag ik een fel oranje licht, flikkerde niet bewoog niet in rechte lijn, geen vliegtuig ik dacht misschien een helicopter want vloog niet snel, geen vaste richting Die ene licht kwan dichterbij, was bijna boven mij gepasseerd en achter mij, toen die even boven mij was zag ik vier felle oranje lichten,precies een vierkant, alle even fel. Ik zag ook andere oranje lichten (rond de 5tal) ieneens uit niks, even hoog van de grond in de verte ZO richting, chaotisch verspreid. Alleen die 1 ging naar het westen. Ieneens zag ik geen enkel, wat sterren die eerder wit licht gaven, vliegtuigen met flikkerend wit licht

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - vuurballonnen

______________________________

 

Datum: 10-05-2018

Plaats: Eine (Oost-Vlaanderen)

Tijdstip: 19u

Waarnemingsduur: de hele nacht door

 

We konden het waarnemen toen er nog geen sterren aan de lucht waren, het was er voor de sterren want het gaf een fel licht uit en ik filmde het door een telescoop want het blijft op een zelfde plaats hangen. Alleen verschuift het door de aarde die draait naarmate de uren voorbij gaan. Het is er elke nacht.

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - Venus

______________________________

 

Datum: 08-05-2018

Plaats: Helchteren (Limburg)

Tijdstip: rond 22u

Waarnemingsduur: minder dan 1 minuut

 

andere getuige: M.V.G., wij vroegen ons af wat dat kon geweest zijn, lichtgevende vogels in V formatie? ongeveer 9tal

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - door kunstlicht beschenen vogels

______________________________

 

Datum: 06-05-2018

Plaats: Zeebrugge (West-Vlaanderen)

Tijdstip: 22u

Waarnemingsduur: lange tijd

 

De eerste keer vond ik het erg vreemd om daar die grote flitsende ster te zien,nog nooit eerder waargenomen door mij,en ik kijk altijd naar buiten.Bij bekijken via verrekijker zag ik een violette krans met witte flitsende lichten,heel nerveus rondraaiend rond een lichtgevende kern waarin voortdurend andere kleuren voorbijflitsen;rood,geel,blauw,groen.Eenmaal zag ik die kern veranderen in een op zichzelf draaiende bol,binnenin die 'krans'.Ik heb dit gefilm met mijn smartphone,helaas geen goede kwaliteit,misschien wel met anndere applicaties.Maar dit gebeurt nu al een week ,elke dag,bij zonsondergang tot...steeds verschillend.Misschien kan u iemand met betere apparatuur laten kijken/filmen.

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - Sirius

______________________________

 

Datum: 06-05-2018

Plaats: Schoten (Antwerpen)

Tijdstip: 21u20

Waarnemingsduur: 2 à 3 minuten

 

Op de avond van zondag 6 mei, net na zonsondergang zag ik vanuit de tuin een langwerpige streep die onderaan iets breder leek dan aan de bovenkant (leek vuur) vrij hoog aan de hemel. Na even verbaasd te staan kijken ben ik zelfs nog naar binnen gelopen om m'n vrouw en zoon te roepen . Toen we terug buiten kwamen was de streep er nog steeds, op dezelfde plaats, alleen een klein beetje lager. We zijn zo nog een paar minuten blijven staan kijken. De streep zakte lager. Hoe lager ze kwam hoe korter ze werd. Bleef wel even fel. We zagen ze tot ze verdween achter de bomen aan de horizon.

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - zonverlicht condensspoor

______________________________

 

Datum: 06-05-2018

Plaats: Stekene (Oost-Vlaanderen)

Tijdstip: 15u

Waarnemingsduur: 10 minuten

 

eerste visuele waarneming (met verrekijker) op enorme hoogte, wat in eerste instantie op een ster (planeet) leek.

Naderhand bleek het voorwerp zich langzaam te verplaatsen gepaard gaande met lichtflitsen die een roterende bewegen leken te maken. Wat later versprong het voorwerp plotseling van links naar rechts, maar ook naar boven en onder.

Wat het zeker NIET was, was een vliegtuig, satelliet of planeet.

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - stratosfeerballon

______________________________

 

Datum: 05-05-2018

Plaats: Langdorp (Vlaamse Brabant)

Tijdstip: 22u30

Waarnemingsduur: meer dan 30 minuten

 

groot fel licht en het lijkt dat het dichter komt. was te zien tussen de bomen ter hoogte vd toppen. is nu gezakt (+/- 30min later). schijnt plots heel fel en dan weer minder

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid -Venus

______________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright ©2018 Belgisch UFO-meldpunt Alle rechten voorbehouden