recente UFO meldingen

 

 

Recente UFO-meldingen

 

 

De meldingen die u op deze pagina kan bekijken zijn letterlijk overgenomen uit de meldingsformulieren die bij het Belgisch UFO-meldpunt binnenkomen. Het meldpunt is niet verantwoordelijk voor de inhoud en de schrijffouten in deze teksten.  

In 2016 werd beslist om enkel nog meldingen met een hoge vreemdheid verder te onderzoeken. De meldingen worden verdeeld over twee categorieën:

 

Categorie 1

- Waarneming met geringe vreemdheid en/of melding van ondermaatse kwaliteit

(Getuigen ontvangen een standaard antwoordmail. Als er een zekere of quasi-zekere verklaring bestaat zal die in een voetnoot bij de mail en op de website vermeld worden.)

 

Categorie 2

- Waarneming met hoge vreemdheid

(Gepersonifieerde opvolging)

 

 

Voor meer toelichting bij beide categorieën kan u terecht op de pagina “UFO melden”.

 

Recent ontvangen foto/video-materiaal

Op 26-05-2017 zag iemand omstreeks 9u10 een onbekende witte bol hangen boven een schoolgebouw in Turnhout.

 

De getuige was in staat om verschillende foto's van het vreemde object te maken.

 

Evaluatie: gasballon

Overzicht meldingen

 

Totale aantal meldingen: 2049

10 recentste UFO-waarnemingen

Laatste update: 23-06-2017

______________________________

 

17-06-2017 / 23u50 / Antwerpen

 

Ik keek naar de lucht en zag een fel, lichtgevend voorwerp dat zich op een onregelmatige manier bewoog. Het voorwerp bewoog zich aanvankelijk zijdelings met een extreem hoge snelheid. Vervolgens verdween het licht dat het voorwerp gaf enkele keren uit en ging het telkens weer aan. Ten slotte veranderde de kleur van het licht dat het voorwerp uitzond naar een zwak, lichtblauwe kleur. Als een golf die telkens van onder naar boven ging doorheen het voorwerp, gaf het licht. Deze verandering van lichtkleur gebeurde terwijl het voorwerp aan het stijgen was, deze stijging gebeurde aanzienlijk trager dan de horizontale verplaatsingen.

 

Evaluatie: in behandeling

______________________________

 

17-06-2017 / 23u30 / Roeselare

 

Een vraagje. Gisteren was ik getuige van een witte stip die hoog in de lucht passeerde. De omvang van een ster, een stip dus.. Dit was rond 23.30 uur. Het bewoog zich heel traag van West naar Oost.

Ik ben van Roeselare.

Op facebook "Ge zijt van Roeselare als" hebben ook al mensen zich kenbaar gemaakt die iets "raars" zagen. Er was zeker iets dus. Ik zag enkel constant een wit licht, zo'n zeker één minuut dat heel traag bewoog.

Een vliegtuig heeft normaal de voorzien (knipper)lichten. Was er niet. Tijdens het moment da ik het zag passeerde een vliegtuig met de nodige verlichting. Het was veel sneller en de gewone hoogte.

Wat denken jullie? Een ruimtestation, sateliet, ... ? Misschien krijgen jullie nog meldingen binnen of zijn er al.

 

Evaluatie: (CAT1) gegevens onvoldoende

______________________________

 

17-06-2017 / 23u30 / Waregem

 

We waren op 17 juni 2017 met 4 aan het bbqen en rond 23u30 keken we naar de heldere hemel waar we plots iets zagen dat op een ster leek en zich horizontaal voortbewoog. Het was helder en verplaatste zich sneller dan een vliegtuig, het had ook geen rode of andere lichtjea rond zich zoals een vliegtuig en vloog hoger. We bleven het volgen maar plots verdween het in het niets.

 

Evaluatie: (CAT1) gegevens onvoldoende

______________________________

 

15-06-2017 / 19u25 / Vilvoorde

 

Ik meende 2 lichten gezien te hebben, maar dan kon ook weerkaatsing van de zon zijn. Iemand zag op 17/05 een object in de vorm van een zwaluw, dat was het ook. Ik hoop dat het kan verklaard worden, aangezien ik geen geloof hecht aan UFO's in de zin van buitenaards wezen. Maar alles wat niet verklaarbaar is, blijft nu eenmaal een ufo.

 

Ik heb net een melding gemaakt, gespot te Vilvoorde. Ik weet niet hoog een drone kan, anders was het wellicht een drone. De vorm was absoluut die van de vogel. Maar een vogel met lichten en/of weerkaatsing van de zon lijkt wat vreemd.

 

Ik hoop echt op een logische verklaring. Op deze plaats komen weleens Cessna's voorbij, uit Grimbergen. Deze vliegen echter anders.

 

Als een drone heel hoog kan, was het wellicht dit.

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - door de zon verlicht vliegtuig

______________________________

 

13-06-2017 / 23u / Kalken

 

Gisteren rond 23 u, ging ik nog iets gaan halen in mijn stal die verderop in mijn tuin ligt, op een fractie van een seconde (een halve seconde ongeveer), zag ik in een weide naast mijn tuin een heel intens wit puntje dat in die fractie van de seconde in een kleine snelle boog verdween. Het punt bevond zich niet in de lucht maar op slechts een 3 tal meter boven de grond.

Ik schat de snelheid, hoe raar dat ook klinkt op 2 à 300 km per uur. Ik twijfel al de ganse dag om jullie aan te schrijven, ben geen fantast, vraag me wel af wat ik gezien heb.

 

Evaluatie: (CAT1) gegevens onvoldoende

______________________________

 

11-06-2017 / 21u45 / Gits

 

Betrof een bolvormig helderwit voorwerp dat een rechtlijnige koers volgde met constante snelheid, onder laaghangende bewolking. Ging van west naar oost en verdween plots. Door vriendin en mezelf gezien.

 

Evaluatie: (CAT1) gegevens onvoldoende

______________________________

 

10-06-2017 / vanaf 22u / Pellenberg

 

Constant een brandend lichtje, waar af en toe de wolken voorkwamen. Bleef steeds op dezelfde plaats.

Met verrekijker zagen we een bol met heel veel lichtjes (fonkelend).

Mijn echtgenote was hier ook getuige van.

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - Jupiter

______________________________

 

10-06-2017 / 16u25 / Hoboken

 

Met een zonnebril te zien hoog boven de vliegtuigen fijn wit heldere stippen

50 tal allemaal in dezelfe richting no

Sommigen bleven wat hangen en gingen terug

Om bij elkaar te komen of ginge wat links en rechts

Kan het niet verklaren

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - speelgoedballonnen of zaadpluisjes

______________________________

 

30-05-2017 / 23u10 / Koekelare

 

Ik lag de lucht te observeren toen ik de Poolster dacht te merken. Tot mijn verbazing was die schijnbare Poolster aan het bewegen. Het bewoog met een iet wat hogere snelheid dan een vliegtuig ruisloos door de lucht. Hiervan heb ik wel beelden, maar die zijn met een gsm genomen en zijn dus matige kwaliteit.

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - ISS

______________________________

 

27-05-2017 / 21u30 / Antwerpen

 

Toen ik opkeek van mijn keyboard zag ik een gigantische wat leek op een van binnenuit verlichte wolk, die een bijna perfecte ovalen vorm had van wel 500m meter. De zon was aan het ondergaan en aangezien de wolk zich in o.Z.o richting bevond, vond ik dat nogal puzzelachtig.Ik probeerde snel een berichtje te sturen naar m'n zus die op dat moment in de stad was met haar vriendin om eens naar die vreemde wolk te kijken, maar ze bleek al op te lossen en er was geen verlichting meer te bespeuren. Wat dan gebeurde was wel bizar. Ik probeerde wat na te denken over wat juist gebeurt was toen heel de lucht op dezelfde plaats vuurrood werd en dat voor een paar minuten. Op dit moment het is nu 22:07 is de zin zogoed als helemaal onder. Toch raar. Ik vraag me af wat het kan zijn. Verborgen UFO? chemtrail weerkaatsingen?

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - meteorologisch

______________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright ©2017 Belgisch UFO-meldpunt Alle rechten voorbehouden