recente UFO meldingen

 

 

Recente UFO-meldingen

 

 

De meldingen die u op deze pagina kan bekijken zijn letterlijk overgenomen uit de meldingsformulieren die bij het Belgisch UFO-meldpunt binnenkomen. Het meldpunt is niet verantwoordelijk voor de inhoud en de schrijffouten in deze teksten.  

In 2016 werd beslist om enkel nog meldingen met een hoge vreemdheid verder te onderzoeken. De meldingen worden verdeeld over twee categorieën:

 

Categorie 1

- Waarneming met geringe vreemdheid en/of melding van ondermaatse kwaliteit

(Getuigen ontvangen een standaard antwoordmail. Als er een zekere of quasi-zekere verklaring bestaat zal die in een voetnoot bij de mail en op de website vermeld worden.)

 

Categorie 2

- Waarneming met hoge vreemdheid

(Gepersonifieerde opvolging)

 

 

Voor meer toelichting bij beide categorieën kan u terecht op de pagina “UFO melden”.

 

volg ons op:

Recent ontvangen foto/video-materiaal

Op 11-12-2017 filmde iemand om 19u21 de sneeuwval in Booischot.

 

Toen de getuige achteraf de beelden van de opname bekeek merkte deze een vreemd wit lichtverschijnsel op.

 

De bewuste video is weldra te bekijken via onze videopagina.

 

Evaluatie: lensreflectie

Overzicht meldingen

 

Totale aantal meldingen: 2130

10 recentste UFO-waarnemingen

Laatste update: 13-12-2017

______________________________

 

11-12-2017 / 19u21 / Booischot

 

Hierbij voeg ik een filmpje dat enkel bedoeld was om de sneeuw te filmen.

Daarop zagen wij het bewegende voorwerp op tijdens het bekijken.

 

Een eerste reactie was, dat het wel een vliegtuig zou zijn.

Maar daarvoor maakt het wel afwijkende bewegingen...

 

Misschien is het een vorm van een optische illusie, maar toch hadden we dit graag laten weten.

Hopelijk laten jullie,je bevindingen weten.

 

- zie still uit video bovenaan deze pagina -

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - lensreflectie

______________________________

 

06-12-2017 / middernacht / Brussel

 

Het bewoog in cirkels, de cirkel ging open en dicht en dat meerdenmaals

 

Evaluatie: in behandeling

______________________________

 

06-12-2017 / 17u15 / Alken

 

Toevallig uit het raam van de woning gekeken en in de NO richting enkele helder rode en groene lichten + enkele heldere witte flikkerende lichten op een hoogte van ongeveer 40 meter zien aankomen. Bij het eerste idee dat het over een drone ging naar buiten gelopen en daar was het voorwerp een 50 a 100 meter verder voorbij gevlogen zonder geluid te maken in ZW richting tot het aan het zicht verdween achter huizen en bomen. Geen geluid en met even heldere lichten als langs de aankomende richting vloog het in een rechte baan met een constante hoogte in ZW richting weg over het centrum van Alken. Een vliegtuig zou geluid gemaakt hebben en zeker nadat het voorbij gevlogen was. Een drone maakt toch ook steeds een geluid en vliegt normaal niet in het duister en in een constante rechte lijn over zo een afstand.

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - vliegtuig

______________________________

 

30-11-2017 / 4u15 / Maasmechelen

 

30-11-2017 om 04.15 liep ik buiten met de hond omdat ik niet kon slapen. Normaal slaap ik tot 5am. Dit was net buiten Maasmechelen. Hier zag ik een flits in de hemel en hoorde een doffe knal. Misschien was de knal eerst. Of tegelijk Ik weet het niet precies meer. Daarna zag ik bijna recht boven mij een donker-zwarte piramidevormige object komend precies uit het oosten van Maasmechelen. Het was absoluut stil, geen motor en het bewoog sneller dan een jet. Na 4 seconden was het verdwenen achter de horizon in het westen. Een deel van de hemel was helder en een deel was bewolkt maar ik kon de UFO duidelijk zien. Het waren 4 hoeken culminerend in een piramide. Het leek of dat er aan de onderkant een soort gedimd licht zat (langwerpig , 6 of 9 balken). Gedimd bijna zwart licht. Ik kan het niet anders omschrijven.

 

Evaluatie: (CAT2) gegevens onvoldoende

______________________________

 

25-11-2017 / 19u43 / Sint-Truiden

 

Ik keek uit het raam van mijn kamer. Het was ondertussen al heel donker en plots boven een autostrade en een lang veld verscheen er een lichtflits die van klein naar groot uitspreidde. Er was daarna verder geen geluid te horen en bliksem of iets natuurlijks was uitgesloten aangezien het een gewone bewolkte nacht was. Het licht kwam precies van achter de wolken en verdween 4 seconden daarna door van groot naar weer kleiner te gaan en te verdwijnen. Het gebeurde buiten de stad van Sint-Truiden op ongeveer 7 kilometer van de stad. Ik was zo verbaasd dat ik geen foto of opname heb kunnen maken.

 

Evaluatie: (CAT1) gegevens onvoldoende

______________________________

 

22-11-2017 / ca. 21u15 / Laakdal

 

Op 22/11/17 kwam ik circa 21.00h/21.15h thuis aan gereden van de fitness...het was een donkere nacht met een helder lucht..geen wolk was er toen zichtbaar en alle sterren waren toen heel duidelijk zichtbaar.

 

Ik stapte de auto uit na dat ik die had geparkeerd en sloeg de deur dicht en ik keek een beetje omhoog, toen zag ik in een fractie van sec 5/6 super heldere lichtbollen (onder elkaar) in synchroon van links naar rechts (van oost naar west) voorbij flitsen....

 

nu weet ik niet dat de bollen al in vogelvlucht voorbij vlogen, of dat ze in stilstand zijn vertrokken... enigste da ik me duidelijk kan herinneren da ze plots in mijn zicht waren (toen zag ik ze heel duidelijk (Fel wit/blauw kleur)) en naarmaten ze meer richt west gingen(rechtse kant van me) ware ze al heel dimmend, tot ze gewoon verdwenen waren.

 

Dit allemaal gebeurde in een fractie van een seconde en zonder geluid, en ik ben toen blijven speuren in de lucht naar ander objecten of luchtverkeer, en er was helemaal niks in de lucht...

 

Evaluatie: (CAT1) gegevens onvoldoende

______________________________

 

16-11-2017 / 0u01 / Bolder

 

Ik ging een sigaret roken buiten met een kameraad rond 00:00. We zijn aan het praten, ik kijk naar de lucht en ineens zie ik een lichtbol en lichtexplosie in de lucht, helderwit licht, puur wit licht. Dat duurde ook minder dan 1 seconde. Ik vroeg aan Tom of hy da gezien had.. ja hij was ook verbaasd. Heel gek! Geen enkel geluid was er gweest. Het fenomeen duurde minder dan 1 seconde. En 5 seconden later begon een duivenkot langs ons lawaai te maken.. freaky :D echt freaky. We gaan naar binnen in cafe, vertellen dat verhaal in cafe, mensen geloven da half maar er was 1 extea persoon die het licht in de auto had gzislen. Bevestiging vragen by die kerel: hebt gy da licht gezien in d lucht? "Oh, ja zeker.. ik heb ook een licht in de lucht gezien". Bevestiging van wa we zagen. Hebbem filmpjes gezocht over iets wa er op leek, nix gevonden. Tom én ik hebben het gezien, en nog een 3e persoon, vreemde, die de flits kan bevestigen. Maar die flits lichtte misschien wel heel riemst op voor minder dan 1 sec.. echt geflipt. Knalwit licht. Met een kern en dan uitbreided over de hele lucht. Soit.. wrom k da stuur? Niemand zal ons ooit meer echt geloven en gy kunt mss een plausibele theorie geven.

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - meteoor/ruimteschroot

______________________________

 

03-11-2017 / 20u / Waregem

 

Heel snel bewegend object die niet recht vloog maar heel onregelmatig. Was duidelijk geen vliegtuig, drone, meteoriet of ISS. Was plots weg.

 

Evaluatie: (CAT1) gegevens onvoldoende

______________________________

 

01-11-2017 / 19u03 / Ezemaal

 

Fel licht, leek wel een ster. Maar het is heel bewolkt. Bewoog zeer snel in rechte lijn en was plots weg. Het had iets weg van de beweging van een vallende ster. Dit licht leek niet te dalen. Had vaste snelheid, duurde max 2 seconden. Nogmaals zeer bewolkt, vliegtuigen amper te zien.

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - meteoor/ruimteschroot

______________________________

 

27-10-2017 / 23u02 / Lombardsijde

 

Stond aan de tramhhalte YMCA. Zag een zevental zwakke lichtjes in lijnvorm verbonden met een zwakke lichtstraal(gezien vanuit waarnemingspunt beide groepen lichtjes zo'n 100-tal meter van elkaar verwijderd). Mijn verbazing werd nog groter toen er een wolk voorbij de onderste groep lichten voorbijschoof waardoor er twee dikke zwarte evenwijdige lijnen werden geprojecteerd op de wolk. Idem wanneer deze voorbij de eerste groep lichten voorbijschoof. Terzelfdertijd in een fractie van een seconde verdween de groepen lichten dito lichtstraal. De geprojecteerde lijnen op de wolk (schaduwen) bleven nog zo'n 30-tal seconden zichtbaar nadat het fenomeen niet meer te zien was. Had de wolk er niet geweest dan waren uiteraard de schaduwen (lijnen) niet zichtbaar. Het is voor mij duidelijk dat het hier om voorwerpen dienen te gaan. Denk niet zozeer aan een UFO (altijd mogelijk), doch eerder aan een militair experiment tussen satellieten met laserstraal?. Het is goed mogelijk dat de satellieten op het einde van de waarneming er nog waren doch niet meer zichtbaar bij het uitschakelen van de laserstraal. (geen verbeelding of hallucinaties, ken het verschil tussen sterrengroepen, planeten, weerfenomenen,...). Bij thuiskomst ongeveer een uur later was er niets meer abnormaals te zien in dezelfde richting ONO.

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - mogelijk LED-ballonnen en condenssporen

______________________________

 

 

 

 

 

 

 

Copyright ©2017 Belgisch UFO-meldpunt Alle rechten voorbehouden