recente UFO meldingen

 

 

Recente UFO-meldingen

 

 

De meldingen die u op deze pagina kan bekijken zijn letterlijk overgenomen uit de meldingsformulieren die bij het Belgisch UFO-meldpunt binnenkomen. Het meldpunt is niet verantwoordelijk voor de inhoud en de schrijffouten in deze teksten.  

In 2016 werd beslist om enkel nog meldingen met een hoge vreemdheid verder te onderzoeken. De meldingen worden verdeeld over twee categorieën:

 

Categorie 1

- Waarneming met geringe vreemdheid en/of melding van ondermaatse kwaliteit

(Getuigen ontvangen een standaard antwoordmail wanneer de melding onder deze categorie valt. Als er een zekere of quasi-zekere verklaring bestaat zal die in een mail aan de getuige en op de website vermeld worden.)

 

Categorie 2

- Waarneming met hoge vreemdheid

(Gepersonifieerde opvolging)

 

 

Voor meer toelichting bij beide categorieën kan u terecht op de pagina “UFO melden”.

 

volg ons op:

Recent ontvangen foto/video-materiaal

Op 18 februari 2019 nam iemand in Sint-Huibrechts-Hern om 19u59 een foto van de maan.

 

Op de foto is een soort van "lijnschaduw" te zien die volgens de fotograaf met een redelijk grote snelheid van links naar rechts voor de maan bewoog.

 

Evaluatie: condensspoor

Overzicht meldingen

 

Totale aantal meldingen: 2346

10 recentste UFO-waarnemingen

Laatste update: 20-02-2019

_________________________

 

Datum: 18-02-2019

Plaats: Sint-Huibrechts-Hern (Limburg)

Tijdstip: 19u59

Waarnemingsduur: onbekend

 

Bij deze meld ik dat ik een maanfoto heb kunnen nemen met een "lijnschaduw" die met redelijk grote snelheid van links naar rechts ging.

Mijn vraag is wat dit effect heeft kunnen veroorzaken.

ISS Ruimtestation of iets dergelijks?

 

- zie afbeelding bovenaan deze pagina -

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - condensspoor

_________________________

 

Datum: 17-02-2019

Plaats: Wijnegem (Antwerpen)

Tijdstip: 6u10

Waarnemingsduur: 3-tal seconden

 

Op 17/02/2019 omstreeks 6.10 uur was ik met mijn honden aan het wandelen. Toen ik naar boven keek, zag ik op ongeveer 1 km aan de horizon 3 ronde cirkels tegen vrij hoge snelheid vliegen. De 3 cirkels vlogen niet in 1 lijn. De middelste bol deed een neerwaartse en opwaartse bewegen toen ze horizontaal vlogen. Na enkele seconden waren ze weg.

 

Evaluatie: in behandeling

_________________________

 

Datum: 16-02-2019

Plaats: Zwevegem (West-Vlaanderen)

Tijdstip: 19u55

Waarnemingsduur: 1 seconde

 

Vanuit de Beekstraat in Zwevegem, bovenop de berg konden we vanuit het grote raam richting het Noordoosten een heldere blauwe lichtstreep naar beneden zien gaan. De streep splitste in 3 en verdween toen. Er bleef nog enkele minuten een rookstreep achter waar we het licht zagen. Zelf denken we aan een asteroïde. Vermoedelijk geland in Sint-Denijs of Spiere-Helkijn. Enkel mama en de jongste zus zagen de waarneming.

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - meteoor/ruimteschroot

_________________________

 

Datum: 15-02-2019

Plaats: Rijmenam (Antwerpen)

Tijdstip: 21u15

Waarnemingsduur: enkele seconden

 

Ik zat tv te kijken en keek toevallig omhoog door glazen dak van veranda rond 21:10u en zag plots een lichtstaart snel overvliegen van OZO naar WNW.Liep snel naar buiten maar was reeds verdwenen achter bomen die verderop stonden. Ik heb geen geluid gehoord maar schrok toch van de waarneming.

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - meteoor/ruimteschroot

_________________________

 

Datum: 15-02-2019

Plaats: Brugge (West-Vlaanderen)

Tijdstip: rond 21u10

Waarnemingsduur: 1 - 2 seconden

 

Op Simon Steveningeplein bij het oversteken, had ike een half cirkelvormige waarneming dat licht uitstraalde. Hierachter was een minder waarneembare staart te zien van licht. Het was vanuit de positie van weername enkele cm breed en vloog redelijk snel over; 1-2 sec.

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - meteoor/ruimteschroot

_________________________

 

Datum: 15-02-2019

Plaats: Menen (West-Vlaanderen)

Tijdstip: 21u09

Waarnemingsduur: +/- 7 à 10 seconden

 

De snelheid was opmerkelijk langzaam ) ik ben iemand die graag meteorietenregens bekijkt met het blote oog en het was niet vergelijkbaar met wat ik eerder al gezien heb. Ik denk niet per se dat het een UFO was, maar wilde toch de melding doen omdat het zo helder was, alsof het een camera lichtflits was die even aanbleef (voor 7-10 seconden) het leek ook niet ‘in de verte’ maar alsof een straalvliegtuig op dezelfde hoogte zou vliegen.

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - meteoor/ruimteschroot

_________________________

 

Datum: 14-02-2019

Plaats: Gent (Oost-Vlaanderen)

Tijdstip: 23u30

Waarnemingsduur: 5 - 10 seconden

 

Op valentijnsavond was ik met mijn vriendin sterren aan het spotten. We wonen in centrum gent en konden alleen de grote beer duidelijk zien. Ons bed staat pal onder een velux dus als we omhoog kijken zien we de hemel, ons bed is ook abnormaal hoog dus we zitten vrij dicht tegen de velux. Dit geeft ons een breed gezichtsveld.

 

Mijn vriendin maakte een opmerking na het zien van een tweetal lijnvliegtuigen die zijn gepasseerd in een tijdspanne van 1 minuut. 'Where do you think they're going?'

 

Ik meende een 3e lijnvliegtuig te zien maar direct zag ik dat 5 afzonderlijke lichtbronnen waren. Onmiddelijk vroeg ik aan mijn vriendin of zij het ook zag en ze was eveneens verbaasd en geschrokken.

 

De 5 lichtpuntjes bewogen zich van links naar rechts in het gezichtsveld dat we hadden door onze velux. Dat komt ruw overeen met van oost naar west. De objecten bewogen zich veel sneller dan de lijnvliegtuigen die we zagen. Ik schat de hoogte van de objecten op 1km.

 

Vanwege de losse lijn formatie dachten we aan militaire vliegtuigen maar de objecten waren veel wendbaarder dan elk vliegtuig dan ik ooit had gezien. Ze bewogen ook niet in een logische rechte lijn. Hun pad was veel wilder, een beetje zoals een insect zou vliegen. Zelfs op die hoge snelheid konden ze een bocht van bijna 90 graden maken. Hun algemene koers was van links naar rechts maar de objecten dartelden een beetje rond ten opzichte van elkaar. Eentje maakte een snelle S bocht waarvan ik de wendbaarheid kon afleiden maar bleef meebewegen met de groep.

 

De formatie bij het begin van de waarneming was 5 puntjes in een lijn. Zoals je snel en onaccuraat 5 stippen zou zetten op een blad papier. Tegen het einde van deze 5 seconden durende waarneming waren er 2 duidelijke groepen gevormd. 2 objecten in een groep en 3 objecten in de andere groep. Mijn vriendin en ik communiceren in het engels en ik weet nog goed dat ze toen zei: 'Are they in 2 and 3 now?' Daarna vlogen ze snel uit het gezichtsveld dat we hadden door onze velux.

 

De lichtpunten hadden de kleur van warm wit licht. 3200 kelvin. Vliegtuigen hebben vaak meerdere lampen, een op elke vleugel, maar dit waren 5 afzonderlijke lichtbronnen.

 

Het gebeurde zo snel dat we geen tijd hadden om beelden te maken.

 

We konden dit niet plaatsen. En waren enorm geschrokken.

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - LED- of vuurballonnen

_________________________

 

Datum: 14-02-2019

Plaats: Zeebrugge (West-Vlaanderen)

Tijdstip: ongeveer 23u

Waarnemingsduur: 5 minuten

 

Ik kwam op het strand met me hond . En een beetje verder stond er een koppel iets te filmen en ik keek die richting en zag bij de haven van zeebrugge die licht bollen en zag wel dat het geen nood vuurwerk was want het beweegde anders en er gingen er weg en plots kwamen er andere . Maar wat zou het kunnen zijn ?

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - LED- of vuurballonnen

_________________________

 

Datum: 14-02-2019

Plaats: Ieper (West-Vlaanderen)

Tijdstip: 1u 's nachts

Waarnemingsduur: heel lang

 

Mijn aandacht werd getrokken door in eerste instantie een fel heldere ster met toch wel een rood licht of schijn.

Deze begon echter plots heel snel op en neer heen en weer te bewegen. Daar het zo hoog zat kon het zich pijlsnel een hele afstand verplaatsen,het was net zoals een bij rond een bloem,maar dan vele malen sneller. De bewegingen hadden naar mijn inzien geen logica die er achter schuilde.het werd echter helemaal weird toen het object even bleef hangen en een fel licht weg van aarde richting ruimte uitstraalde en ik in het aura van het licht duizenden sterren of zoiets kon zien,om dan meteen weer verder te gaan met die geflipte doch bijna robotachtige ultra snelle bewegingen.waarom ik weet dat het hoog zat er vloog net een lijnvliegtuig voorbij die nu ook al behoorlijke snelheden haalt en hoog zit, zat dit er heel ver boven en waren de bewegingen die het object deed heel schichtig en vlug en kon het zich plots razend snel een heel eind verder plaatsen.

Ik ben nu niet de believer, ik heb het een plaats gegeven als een kapotte geflipte satteliet of een zoeklicht een laser ofzo, maar toch het was iets vreemds, misschien weten jullie het wel.

 

Evaluatie: (CAT1) gegevens onvoldoende

_________________________

 

Datum: 12-02-2019

Plaats: Oevel (Antwerpen)

Tijdstip: 20u

Waarnemingsduur: 2 - 3 minuten

 

Ik rij op de daf fabriek tussen de magazijnen met een vrachtwagen.

Toen ik vertrok aan magzijn a naar magazijn b zag ik 1wit en 1groen licht.branden constant geen flikkerlicht.

Dichterbij en helderder dan de vliegtuigen die daar dagelijks komen draaien voor zaventem.en ze waren ook verder uit elkaar dan bij een gewoon vliegtuig.

Toen ik aan de achterkant van de fabriek was waren de lichten uit en was er enkel die donkere driehoek.die vloog gewoon verder over de windmolens.toen ik mijn telefoon nam om foto's te nemen was hij weg(te donker te zien).

 

Evaluatie: in behandeling

_________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2007 - 2019 Belgisch UFO-meldpunt Alle rechten voorbehouden