recente UFO meldingen

 

 

Recente UFO-meldingen

 

 

De meldingen die u op deze pagina kan bekijken zijn letterlijk overgenomen uit de meldingsformulieren die bij het Belgisch UFO-meldpunt binnenkomen. Het meldpunt is niet verantwoordelijk voor de inhoud en de schrijffouten in deze teksten.  

In 2016 werd beslist om enkel nog meldingen met een hoge vreemdheid verder te onderzoeken. De meldingen worden verdeeld over twee categorieën:

 

Categorie 1

- Waarneming met geringe vreemdheid en/of melding van ondermaatse kwaliteit

(Getuigen ontvangen een standaard antwoordmail wanneer de melding onder deze categorie valt. Als er een zekere of quasi-zekere verklaring bestaat zal die in een mail aan de getuige en op de website vermeld worden.)

 

Categorie 2

- Waarneming met hoge vreemdheid

(Gepersonifieerde opvolging)

 

 

Voor meer toelichting bij beide categorieën kan u terecht op de pagina “UFO melden”.

 

volg ons op:

Recent ontvangen foto/video-materiaal

Enkele getuigen zagen op 18-o8-2018 omstreeks 4u33 een vreemd object met een geel/oranje gloed in Schellebelle.

 

Het object bewoog zich van oost richting noord en maakte geen geluid. Eén van de getuigen kon enkele foto's en een video van het verschijnsel maken.

 

De video kan weldra op onze videopagina 2018 bekeken worden.

 

Evaluatie: in behandeling

Overzicht meldingen

 

Totale aantal meldingen: 2246

10 recentste UFO-waarnemingen

Laatste update: 18-08-2018

_________________________

 

Datum: 18-08-2018

Plaats: Schellebelle (Oost-Vlaanderen)

Tijdstip: 4u33

Waarnemingsduur: 40 minuten

 

Toen ik op 18-8-2018 rond 4.33u een sigaret buiten wou roken, en naar de sterren in de open hemel staarde viel er mij iets op dat vanachter een bomenveld iets opdook. Snel mijn gsm gehaald om een foto te maken mits deze enorme straling had naar boven en onder in geel/oranje gloed.. Deze ging toen noorderkant op in op-en-neer bewegingen rn snelheid deze had ook een ronde vorm met haast weinig kleur aangenomen na 15tal min hield deze weer halt en nam de vorige vorm aan met 4 kleuren en de sterke geel/oranje gloed. na een tijd rond 5.13u besloot ik terug naar binnen te gaan. Heb tijdens het zien van dat ding vrienden geroepen. Gelukkig waren we met 3 die dit gefilmd gezien en gefotografeerd hebben, nuchter van geest natuurlijk.

 

- zie still uit video bovenaan deze pagina -

 

Evaluatie: in behandeling

_________________________

 

Datum: 13-08-2018

Plaats: Stekene (Oost-Vlaanderen)

Tijdstip: 0u45

Waarnemingsduur: 5 minuten

 

Toen ik ging slapen, rond 12u45 AM keek ik, even samen met de kat die voor het vliegenraam naar buiten zat te staren, naar buiten.

Merkte plots een kleine snel bewegend wolkje dat zich volgens mij nooit met een dergelijke snelheid kon verplaatsen tot ik zag dat het gevolgd werd door 3 andere soortelijke en snel bewegende. Ze bewogen van rechts naar links en omgekeerd, soms op een rij, soms 2 aan 2. Het ging allemaal zo snel.

De hemel was hoog bewolkt, er waren geen sterren te zien. Toen hoorde ik een klik zoals een ballon die uiteenspat en plots waren ze verdwenen.

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - lichtspot (Sky Tracer)

_________________________

 

Datum: 12-08-2018

Plaats: Gingelom (Limburg)

Tijdstip: tussen 23u en 24u

Waarnemingsduur: ongeveer 2u

 

Fel breed wit licht dat snel vanuit zuidzuidoostelijke richting naar ons toe kwam over de boomgaardboomlijn om vervolgens te pauzeren, dan in stijgende lijn naar boven en vervolgens pijlsnel te veranderen van richting zonder uitdeining.. zette zn weg verder richting zuidOost tot ongeveer Heers volgens mijn inschatting. Daar zweefde het een tijdje heen en weer van Noord naar Zuid en terug over de horizon om vervolgens weer met een rotsnelheid over de boomgaardlijn ZuidZuidOost te komen richting West pm plots weer richting ons te komen(NoordNoordWest).. Daarna weer richting Heers en zo verscheidene keren gespreid over een tweetal uren. Tijdens vlucht maakte het voorwerp ontelbare bewegingen(links-rechts-op-neer) onmogelijk door een vliegtuig of helikopter uit te voeren. Ik dacht persoonlijk eerst richting drone maar volgens mij zijn er geen particuliere drones met zulke reikwijdte en al zeker niet volledig geluidsvrij!

Enkele meiden begonnen een beetje schrik te krijgen nadat ik rode en blauwe zwaailamp liet flikkeren richting vliegend voorwerp, waarop het vrij snel weer vanuit noordoostelijke richting op ons af kwam, ons precies van in de verte checkend, vervolgens weer richting NoordOosten keerde en plots verdween in het niets(ook geen lichten meer)

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - lichtspot (Sky Tracer)

_________________________

 

Datum: 12-08-2018

Plaats: Veerle (Antwerpen)

Tijdstip: 22u45

Waarnemingsduur: 3 minuten

 

Samen met mijn vriendin merkte ik een zeer film licht op aan de hemel. Deze werd geflankeerd door twee kleinere lichten. Ze knipperden niet. Na ongeveer een minuut of twee bewogen ze in een rechte horizontale lijn en nam de felheid gestaag af. Dit alles was bij een bewolkte hemel, waar geen sterren waarneembaar waren.

Het licht was veel Feller dan dat ik ooit aan de hemel heb gezien.

 

Evaluatie: (CAT1) gegevens onvoldoende

_________________________

 

Datum: 11-08-2018

Plaats: Melsbroek (Vlaams-Brabant)

Tijdstip: 22u05

Waarnemingsduur: 3 seconden

 

Ik was vanavond (11/08/2018) uit mijn raam aan het kijken of ik toevallig geen vallende ster zou zien. Plots viel mijn oog op een helder lichtpunt ver weg (ongeveer 22h05). Ik dacht dat het een vliegtuig was dat zou landen op baan 01/19, maar het doofde weer na drie seconden uit. Ik dacht dat het licht terug zou aangaan ( is niet ongebruikelijk dat het licht plots minder is of er niet meer is als een vliegtuig nog ver weg is van de landingsbaan). Maar na een minuutje ging ik toch eens kijken op flightradar en zag enkel dat er een vliegtuig (Almeria - Brussel SN) net ten zuiden van Mechelen vloog, maar zijdelings, nog veel te ver van de landingsbaan R25 waar hij ging landen en op het moment van mijn waarneming vloog hij nog een groot stuk ten westen van Mechelen. Er was nog een ander vliegtuig, maar dat was boven regio Haacht al aan zijn bocht bezig om te gaan landen. Dus het kon onmogelijk een vliegtuig geweest zijn. Het had wel een snelheid van een landend vliegtuig vanop die afstand en ook het licht had deze kenmerken van een landend vliegtuig. Het licht ging vanuit mijn gezichtspunt van west naar oost.

 

Evaluatie: (CAT1) gegevens onvoldoende

_________________________

 

Datum: 08-08-2018

Plaats: Kapellen (Antwerpen)

Tijdstip: 23u50

Waarnemingsduur: ongeveer 5 seconden

 

3 lichtpunten in formatie driehoek, iets ten zuiden van het sterrenbeeld dolfijn. Op een hoogte van ongeveer 45 graden. De lichten waren helder, feller dan een ster. Zeer vergelijkbaar met een foto op uw website. Statisch en na ongeveer 5 seconden uitdovend ter plaatse.

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - LED-ballonnen

_________________________

 

Datum: 08-08-2018

Plaats: Varsenare (West-Vlaanderen)

Tijdstip: 23u47

Waarnemingsduur: 30 minuten

 

Om 11.47u ging ik even naar buiten op het terras om eens te kijken naar de sterrenhemel. Was bijna een open hemel... plots zag ik een fel licht. Kon onmogelijk een ster zijn want zag er groter uit. Ik plaatste mijn gsm op de leuning van het terras om zo vast mogelijk beeld te hebben. Plots begon dit licht zich te verplaatsen naar boven. Ook te zien op de video. Heb mijn partner uit bed gaan halen om het te laten zien maar zij wou zo snel mogelijk terug gaan slapen. Zoiets heb ik nog nooit waargenomen... vreemd...

 

 

De video kan bekeken worden op de video-pagina 2018.

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - Mars

_________________________

 

Datum: 08-08-2018

Plaats: Brasschaat (Antwerpen)

Tijdstip: 23u45

Waarnemingsduur: 15 seconden

 

In de avond/nacht van woensdag 8 augustus 2018 door het hele gezin waargenomen. 3 hoekformatie . Één felle witte bol bovenaan, onderaan links en rechts 2 felle witte bollen. Ze bewogen rustig, niet snel en doofden na ongeveer 15 seconden uit. Eerst werden ze een soort van onzichtbaar en daarna waren ze verdwenen. Het was een heel bizarre gewaarwording. Het was een prachtige heldere nacht met veel sterren. De bollen flikkerden niet. Het was een constant helder licht. Veel groter en helderder dan een ster.

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - LED-ballonnen

_________________________

 

Datum: 08-08-2018

Plaats: Westende (West-Vlaanderen)

Tijdstip: 23u25

Waarnemingsduur: 15 minuten

 

Ik kwam buiten rond 23:25 en de sterrenhemel viel meteen op, het was een heldere nacht. Plots viel mijn oog op lichtjes die ver uit elkaar stonden en die heel dichtbij leken. De lichtjes bleven op dezelfde afstand van elkaar en knipperden rood zoals op vliegtuigen. Maar dit had geen vleugels, vloog traag en maakte geen lawaai. Mijn initiële gedachte was een zeppelin maar na 15 minuten was het redelijk ver weg en begonnen de lichtjes hun eigen weg te volgen.

 

Evaluatie: in behandeling

_________________________

 

Datum: 06-08-2018

Plaats: Brugge (West-Vlaanderen)

Tijdstip: 19u20

Waarnemingsduur: ongeveer 2 minuten

 

Bolvormig, wit. Het vloog van link naar rechts plots stopt het en vloog terug naar links waar het plots verdween.

 

Evaluatie: (CAT1) gegevens onvoldoende

_________________________

 

Datum: 05-08-2018

Plaats: Érezée (Luxemburg)

Tijdstip: 23u35

Waarnemingsduur: 15 minuten

 

Op de avond of 5 Augustus 2018 ging ik buiten mijn vakantie huis in Blier (Ardennen) de hemel bewonderen en een sigaar roken. Rond 11:15 er waren enorm veel sterren te bewonderen,een zeer helder nacht.Iets na 23:30 plots zag ik verschillende oranje/rood strijpen binnen een bol vorm wat lijkt botsen tegen elkaar.Dit heeft een goede 10-15 geduurd en begon langzaam veller te worden, weg gaan en terug komen. De lichten/bol zijn in eens veranderd van richting tot iets boven mijn hoofd dan in eens verdwijnen.Ik had 2 of drie opnames kunnen maken met mijn gsm.Op geen enkel moment had ik iets gehoord en ben 100% zeker dat het geen lantarn was door de gevaar van bosbranden in de regio. I Ophetzelfde moment heeft mijn buurvrouw en haar vriend in Lede, Oost Vlaanderen juist hetzelfde gezien.

 

 

Evaluatie: in behandeling

_________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright ©2018 Belgisch UFO-meldpunt Alle rechten voorbehouden