recente UFO meldingenRecente UFO-meldingenDe meldingen die u op deze pagina kan bekijken zijn letterlijk overgenomen uit de meldingsformulieren die bij het Belgisch UFO-meldpunt binnenkomen. Het meldpunt is niet verantwoordelijk voor de inhoud en de schrijffouten in deze teksten. 
In 2016 werd beslist om enkel nog meldingen met een hoge vreemdheid verder te onderzoeken. De meldingen worden verdeeld over twee categorieën:


Categorie 1


- Waarneming met geringe vreemdheid en/of melding van ondermaatse kwaliteit

(Getuigen ontvangen een standaard antwoordmail wanneer de melding onder deze categorie valt.  Als er een zekere of quasi-zekere verklaring bestaat zal die in een mail aan de getuige en op de website vermeld worden.)


Categorie 2


- Waarneming met hoge vreemdheid                

(Gepersonifieerde opvolging)Voor meer toelichting bij beide categorieën kan u terecht op de pagina “UFO melden”.


Recent ontvangen foto/video-materiaal

Op 7 augustus 2019 maakte Mevr. D.V. omstreeks 19u50 enkele foto's van haar tuin in het Limburgse Bocholt.


Toen ze even later de foto's op haar pc bekeek en deze tevens uitvergrote merkte ze op één van de opnames een vreemde zwarte stip op. Toen de foto's gemaakt werden had ze echter niets ongewoons in de lucht gezien.


Evaluatie: vogel of insect

Overzicht meldingen


Totale aantal meldingen: 2477

10 recentste UFO-waarnemingen

Laatste update: 24-08-2019


_________________________Melding: 2477

Datum: 22-08-2019

Plaats: Sleidinge (Oost-Vlaanderen)

Tijdstip: 22u32

Waarnemingsduur: 1 minuut


Ik zag in zuidelijke richting precies 2 sterren achterelkaar vliegen aan dezelfde snelheid. Na ongeveer een minuut doofde het licht tot je het niet meer kon waarnemen.


Evaluatie: in behandeling


_________________________ Melding: 2476

Datum: 21-08-2019

Plaats: Reningelst (West-Vlaanderen)

Tijdstip: 22u00

Waarnemingsduur: ongeveer 4 minuten


Een groot object rood van kleur kwam snel naar beneden geen lawaai waar genomen wa van ver te zien .daalde razend snel en doofde uit .was in het oosten te zien de kant van Frankrijk ter hoogte van de zwarte berg en rode berg .mijn vriend zei drie rode vroege lichten wildz filmen maar was net weg .drie getuigen


Evaluatie: (CAT1) gegevens onvoldoende


_________________________ Melding: 2473

Datum: 12-08-2019

Plaats: Brugge (West-Vlaanderen)

Tijdstip: 0u30

Waarnemingsduur: 15 seconden


Ik keek door het raam of ik geen vallende ster zou zien. Toen kwam iets voorbij veel sneller dan een vliegtuig met vier grote lichten waarvan 1 oranje. Redelijk laag omdat ik het in het onderste deel van het raam zag en vliegtuigen die zie ik altijd on het bovenste deel. Het object was zo een 15 seconden in mijn vizier.


Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - vliegtuig (Boeing 737)


_________________________ Melding: 2474

Datum: 09-08-2019

Plaats: Serskamp (Oost-Vlaanderen)

Tijdstip: 3u00

Waarnemingsduur: 15 minuten


nacht van donderdag op vrijdag, vorige week, om 03.00u

Ik zag iets eerder een lichtende, witte streep (nevelachtig) boven bos recht voor mij. Ik bleef staan kijken en er verscheen wat verder, pal in het N, een lichtbol gevolgd door nog een. Zelfde vorm. Ze volgden elkaar op in ellipsvorm. Er kwamen er nog meer uit het N en sloten aan bij de groep, netjes achter elkaar. Toen er één aan snelheid toenam, versnelden ook de voorliggende. Ze kruisten elkaar niet! Netjes in ellipsvorm. Het was een soort 'race' of 'spel', dat deze lichtbollen maakten, evenwel werd er niet ingehaald of gebotst. Leuk om te zien. Dit spel duurde een hele tijd, ik wou mijn fototoestel halen en dan vlogen ze verder uit het gezichtsveld N-richting van waaruit ze tevoorschijn waren gekomen. Ik kwam binnen en het was 03.15u. Mijn grootmoeder (°1892) heeft het naar mijn oudste zus zeggende, ooit ook gezien op 'die' plaats. Het waren witte lichtbollen, ietsje afgeplat boven en onder, niet extreem fijn afgelijnd. Aan de buitenrand v deze bollen ietwat wazig. Vanaf dat punt naar het centrum toe, heel klaar en heel fel wit licht.Locatie: bosgebied met weiden, geen straatverlichting.Absoluut geen bewolking, gewoon donker.


Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - lichtspot


_________________________ Melding: 2472

Datum: 08-08-2019

Plaats: De Klinge (Oost-Vlaanderen)

Tijdstip: 22u45

Waarnemingsduur: +/- 1 minuut


Het was een zachte avond,ben buiten een sigaret gaan roken.Ik stond met mijn zicht richting NW,toen ik het verschijnsel plots opmerkte.Het was 22.45 u.Het was een heel fel rood licht dat soms flikerde,alsof het soms draaide.Er was geen enkel geluid te horen.Het bewoog zich nogal snel.Spijtig dat ik mijn GSM binnen had gelaten.Het verplaatste zich verder richting W,aangezien dat daar een bos is zag ik het verder niet meer.


Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - LED-of vuurballon


_________________________ Melding: 2471

Datum: 08-08-2019

Plaats: Lier (Antwerpen)

Tijdstip: 1u07

Waarnemingsduur: 2 minuten


Ik ging gisteren slapen toen ik me omdraaide naar het raam en toen zag ik een soort lichtbol naar baneden vallen hoog uit de lucht dat dan opeens bleef stilhangen laag aan de lucht het ging erna stilletjes naar links en het vloog dan achter een grote boom erna zag ik de lichtbol weer voorbij de boom en dan verdween die plots


Evaluatie: (CAT1) gegevens onvoldoende


_________________________ Melding: 2475

Datum: 07-08-2019

Plaats: Bocholt (Limburg)

Tijdstip: 19u50

Waarnemingsduur: onbekend


laatst was ik zomaar enkele foto’s aan het nemen in mijn tuin. Soms vergroot ik die dan om te kijken naar wolkenformatie’s. Doch op deze foto bemerkte ik iets dat ik niet kan thuis brengen. De ene foto is origineel. De andere is het stuk waar het object is te zien.  Onderaan de foto.

 

Ik ben woonachtig te Bocholt, Limburg. Dicht bij Kleine – Brogel. Doch dit moment waren geen F16’s in de lucht. Het was op 07.08.2019. Als ik me goed herinner in de late namiddag.

 

Helaas kan ik hem niet meer vergroten om te zien wat het is. Datzelfde moment heb ik nog foto’s genomen, doch dit is ergens meer te zien.

 

Misschien weten jullie het. Nog even dit. Ik geloof niet in ufo’s maar ik had toch graag geweten wat het was.


- zie afbeelding bovenaan deze pagina -


Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid- vogel of insect


_________________________ Melding: 2470

Datum: 06-08-2019

Plaats: Lede (Oost-Vlaanderen)

Tijdstip: 2u10

Waarnemingsduur: 20 minuten


Ik keek rond 2uur in de nacht door mijn raam om een sigaret te roken. In de verte zag ik een rare bewegende lichtgevende bol in de lucht. Al snel veranderde deze bol in verschillende bollen en op sommige momenten zag ik er wel 6. Ik dacht eerst dat het gewoon een schijn was van licht maar ik merkte op dat de bollen bewogen in patronen en ook in willekeurige volgorde. Soms stonden zo op 1lijn en soms in een cirkel, soms verdewenen ze achter de bomen. Na een tijdje nam ik mijn gsm en heb ik wel degelijk een paar van deze objecten kunnen vastleggen op camera, de beelden duren niet lang en waren moeilijk te maken maar als je goed kijkt zie je wel degelijk enkele van deze lichtgevende bollen.


Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - lichtspot


_________________________ Melding: 2468

Datum: 05-08-2019

Plaats: Hamme (Oost-Vlaanderen)

Tijdstip: 22u47

Waarnemingsduur: 20 minuten


Maandag 5augustus 2019 om 22:47u te Hamme Clement Rottiersstraat. Samen met mijn mama ging ik naar de sterren kijken. Buiten was het redelijk bewolkt, droog en was er een beetje wind. Veel sterren waren er niet te zien maar ten WZW zagen we een witgeel licht. Het had de vorm van een lange ovaal. Het licht bewoog snel op een gebogen lijn en verdwijnde in het ZZW. Het licht kwam meerdere keren terug. Dit op verschillende plaatsen tussen WZW en ZZW. Telkens bewegend op een gebogen lijn naar beneden of het maakte een bocht naar boven. Ondertussen stonden mijn oma en opa ook te kijken. We konden geen verklaring geven aan het licht. Om 23:10u gingen we weer naar binnen.


Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - lichtspot


_________________________ Melding: 2466

Datum: 04-08-2019

Plaats: Kortemark (West-Vlaanderen)

Tijdstip: 23u04

Waarnemingsduur: 7 seconden


Dus euhm we zaten in Kortemark, met vrienden, opeens merkte iemand van de vrienden de flikkerende lichten, dit duurde een aantal seconden, ze bewogen aan hoge snelheid, waarna ze plotseling doofden, het object was daarna ampee nog te zien


Evaluatie: (CAT1) gegevens onvoldoende


_________________________ 

Copyright © 2007 - 2019 Belgisch UFO-meldpunt  Alle rechten voorbehouden

volg ons op: