recente UFO meldingen

 

 

Recente UFO-meldingen

 

 

De meldingen die u op deze pagina kan bekijken zijn letterlijk overgenomen uit de meldingsformulieren die bij het Belgisch UFO-meldpunt binnenkomen. Het meldpunt is niet verantwoordelijk voor de inhoud en de schrijffouten in deze teksten.  

In 2016 werd beslist om enkel nog meldingen met een hoge vreemdheid verder te onderzoeken. De meldingen worden verdeeld over twee categorieën:

 

Categorie 1

- Waarneming met geringe vreemdheid en/of melding van ondermaatse kwaliteit

(Getuigen ontvangen een standaard antwoordmail. Als er een zekere of quasi-zekere verklaring bestaat zal die in een voetnoot bij de mail en op de website vermeld worden.)

 

Categorie 2

- Waarneming met hoge vreemdheid

(Gepersonifieerde opvolging)

 

 

Voor meer toelichting bij beide categorieën kan u terecht op de pagina “UFO melden”.

 

volg ons op:

Recent ontvangen foto/video-materiaal

Op 20-01-2018 zag een chauffeur van De Lijn omstreeks 21u een vreemd lichtverschijnsel te Aartselaar.

 

Het verschijnsel had volgens de getuige twee grote oranje lampen en 1 rood en groen licht. De getuige kon met zijn gsm een korte opname van het voorwerp maken.

 

De video kan weldra bekeken worden op onze videopagina.

 

Evaluatie: in behandeling

Overzicht meldingen

 

Totale aantal meldingen: 2138

10 recentste UFO-waarnemingen

Laatste update: 21-01-2018

______________________________

 

Datum: 20-01-2018

Plaats: Aartselaar (Antwerpen)

Tijdstip: 21u

Waarnemingsduur: 1 minuut

 

Ik was gisteren aan het rijden in aartselaar tijdens mijn lijndienst, plots zag ik iets in de lucht wat op een vliegtuig leek op het eerste zicht met 2 oranje lampjes , 1 rode een groene maar toch mijn aandacht trok, het maakte geen geluid en het bleef precies hangen in de lucht toen ik het voor het eerst zag , het verplaatste zich een beetje raar in mijn ogen,

 

Ik heb de bus na ong 20seconden opzij gezet in de hoop nog iets te kunnen filmen en heb dus even een clipje gemaakt , het is niet super duidelijk maar u moet eens kijken welke sprongen het toestel maakt..

 

- zie still uit de video bovenaan deze pagina -

 

Evaluatie: in behandeling

______________________________

 

Datum: 19-01-2018

Plaats: Heusden (Oost-Vlaanderen)

Tijdstip: 23u38

Waarnemingsduur: 35 minuten

 

Lag naar boven door dakraam te kijken en merkte plots 4 witte lichten die zich bevonden in een driehoek ten opzichte van elkaar. Ik dacht eerst dat het sterren waren maar deze lichtverschijnselen werden een voor een feller en dimden daarna terug. Af en toe werden er ook afwisselend en simultaan lichtflitsen in rechte lijn van de het ene licht verschijnsel naar het andere waargenomen. Heb object leek me extreem groot in vergelijking met een vliegtuig aan de hemel. Het object leek zich ook traag voort te bewegen. Het bewoog zich voort vanuit de punt van de driehoek. Toen ik even een toiletbezoek ging maken en terug kwam was het verdwenen.

 

Evaluatie: in behandeling

______________________________

 

Datum: 09-01-2018

Plaats: Lommel (Limburg)

Tijdstip: 13u11

Waarnemingsduur: 4 tal minuten

 

toen ik vanmiddag even buiten op het terras kwam zag ik een vreemd object in de lucht hangen, ik kon niet vaststellen wat het precies was en riep mijn vrouw om ook eens te komen kijken waarop ik ook meen gsm heb genomen en foto's heb gemaakt in eerste instantie hing het object stil om later met gematigde snelheid onze kant op kwam we hebben het van zeer dichtbij kunnen zien maar hebben geen verklaring van wat het zou kunnen zijn.

waargenomen op dinsdag 09 januari 2018 tijdstip begin op 13.11 einde om 13.15 uur het was bewolkt maar het verplaatste zich onder de bewolking het had een gekke eerder grillige vorm gematigde snelheid geen lichten of lichteffecten.

 

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - folieballon

______________________________

 

Datum: 05-01-2018

Plaats: Paal (Limburg)

Tijdstip: tussen 18u en 19u

Waarnemingsduur: half uurtje

 

Toen ik de straat inreed werd ik verrast door zeer fel licht. Zoals een zeer grote ster maar draaiend. Soms zakte het object plots en draaide rond zijn as.

2 buren hebben meegekeken

Evaluatie: (CAT1) gegevens onvoldoende

______________________________

 

Datum: 05-01-2018

Plaats: Westmalle (Antwerpen)

Tijdstip: 21u03

Waarnemingsduur: 4 seconden

 

Ik liep met 3 kinderen achter de molen en we bevonden ons in een donkere plaats. Toen ik de sterren aan de hemel goed kon zien, riep ik de kinderen ook om naar de sterren te kijken. We kijken allemaal omhoog en ik wijs naar boven en roep: "een vallende ster". Maar ik zie iets dat niet snel genoeg is voor een vallende ster. Een object dat relatief traag bewoog vloog lineair in NW richting, op relatief geringe hoogte, geen duidelijke staart, geen geluid, geen lampjes. Ik zie het recht boven mij en zie het verder in de hemel verdwijnen na 3 à 4 seconden, zonder dat het vertraagt. De kinderen hebben het ook alledrie gezien.

 

Evaluatie: (CAT1) gegevens onvoldoende

______________________________

 

Datum: 24-12-2017

Plaats: Oud-Heverlee (Vlaams-Brabant)

Tijdstip: 23u05

Waarnemingsduur: 20 seconden

 

Toen we deze avond om 23:05 uit de auto stapte toen ons kerstfeest gedaan was,zij mijn papa dat er precies een brandend vliegtuig in de lucht vloog.

We keken allemaal en toen zagen we dat het licht niet knipperde zoals bij vliegtuiglichten.het was oranje en groot en het ging minstens 2 keer zo snel als een vliegtuig.we dachten allemaal dat het een satteliet was maar 5 seconden later dook hetzelfde licht op in dezelfde plek van de lucht.ze bewogen allebij met dezelfde snelheid en na ongeveer 20 seconde waren ze allebij weg wegen hoogte.

We weten nu ook zeker dat het geen sattelieten waren omdat sattelieten nooit zo dicht bij elkaar kunnen vliegen.

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - vuurballonnen

______________________________

 

Datum: 11-12-2017

Plaats: Booischot (Antwerpen)

Tijdstip: 19u21

Waarnemingsduur: enkele seconden op film

 

Hierbij voeg ik een filmpje dat enkel bedoeld was om de sneeuw te filmen.

Daarop zagen wij het bewegende voorwerp op tijdens het bekijken.

 

Een eerste reactie was, dat het wel een vliegtuig zou zijn.

Maar daarvoor maakt het wel afwijkende bewegingen...

 

Misschien is het een vorm van een optische illusie, maar toch hadden we dit graag laten weten.

Hopelijk laten jullie,je bevindingen weten.

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - lensreflectie

______________________________

 

Datum: 06-12-2017

Plaats: Brussel (Brussels Hoofdstedelijk Gewest)

Tijdstip: middernacht

Waarnemingsduur: 3 minuten

 

Het bewoog in cirkels, de cirkel ging open en dicht en dat meerdenmaals

 

Evaluatie: (CAT1) gegevens onvoldoende

______________________________

 

Datum: 06-12-2017

Plaats: Alken (Limburg)

Tijdstip: 17u15

Waarnemingsduur: 4 minuten

 

Toevallig uit het raam van de woning gekeken en in de NO richting enkele helder rode en groene lichten + enkele heldere witte flikkerende lichten op een hoogte van ongeveer 40 meter zien aankomen. Bij het eerste idee dat het over een drone ging naar buiten gelopen en daar was het voorwerp een 50 a 100 meter verder voorbij gevlogen zonder geluid te maken in ZW richting tot het aan het zicht verdween achter huizen en bomen. Geen geluid en met even heldere lichten als langs de aankomende richting vloog het in een rechte baan met een constante hoogte in ZW richting weg over het centrum van Alken. Een vliegtuig zou geluid gemaakt hebben en zeker nadat het voorbij gevlogen was. Een drone maakt toch ook steeds een geluid en vliegt normaal niet in het duister en in een constante rechte lijn over zo een afstand.

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - vliegtuig

______________________________

 

Datum: 30-11-2017

Plaats: Maasmechelen (Limburg)

Tijdstip: 4u15

Waarnemingsduur: 4 seconden

 

30-11-2017 om 04.15 liep ik buiten met de hond omdat ik niet kon slapen. Normaal slaap ik tot 5am. Dit was net buiten Maasmechelen. Hier zag ik een flits in de hemel en hoorde een doffe knal. Misschien was de knal eerst. Of tegelijk Ik weet het niet precies meer. Daarna zag ik bijna recht boven mij een donker-zwarte piramidevormige object komend precies uit het oosten van Maasmechelen. Het was absoluut stil, geen motor en het bewoog sneller dan een jet. Na 4 seconden was het verdwenen achter de horizon in het westen. Een deel van de hemel was helder en een deel was bewolkt maar ik kon de UFO duidelijk zien. Het waren 4 hoeken culminerend in een piramide. Het leek of dat er aan de onderkant een soort gedimd licht zat (langwerpig , 6 of 9 balken). Gedimd bijna zwart licht. Ik kan het niet anders omschrijven.

 

Evaluatie: (CAT2) gegevens onvoldoende

______________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright ©2018 Belgisch UFO-meldpunt Alle rechten voorbehouden