recente UFO meldingenRecente UFO-meldingenDe meldingen die u op deze pagina kan bekijken zijn letterlijk overgenomen uit de meldingsformulieren die bij het Belgisch UFO-meldpunt binnenkomen. Het meldpunt is niet verantwoordelijk voor de inhoud en de schrijffouten in deze teksten. 
In 2016 werd beslist om enkel nog meldingen met een hoge vreemdheid verder te onderzoeken. De meldingen worden verdeeld over twee categorieën:


Categorie 1


- Waarneming met geringe vreemdheid en/of melding van ondermaatse kwaliteit

(Getuigen ontvangen een standaard antwoordmail wanneer de melding onder deze categorie valt.  Als er een zekere of quasi-zekere verklaring bestaat zal die in een mail aan de getuige en op de website vermeld worden.)


Categorie 2


- Waarneming met hoge vreemdheid                

(Gepersonifieerde opvolging)Voor meer toelichting bij beide categorieën kan u terecht op de pagina “UFO melden”.


volg ons op:

Recent ontvangen foto/video-materiaal

Op 15-07-2019 zagen twee getuigen om 22u09 drie vreemde lichtbollen boven een graanveld in de Limburgse gemeente Bevingen.


De getuige maakte met zijn GSM twee foto's en een korte video-opname van een verschijnsel.


De originele videobeelden kunnen binnenkort op onze videopagina 2019 bekeken worden.


Evaluatie: in behandeling

Overzicht meldingen


Totale aantal meldingen: 2446

10 recentste UFO-waarnemingen

Laatste update: 16-07-2019


_________________________


Melding: 2446

Datum: 16-07-2019

Plaats: Halen (Limburg)

Tijdstip: 0u05

Waarnemingsduur: ongeveer 10 minuten


Halen (Limburg).16.07.2019 rond 00:00  zat ik op het terras sigaretje met mama en mijn verloofde aant roken en ik dacht dat het vallende ster zie, maar het was te traag om vallende ster te zijn en veel te lag om een vliegtuig te zijn. Dat ging wel vooruit, ik kon alleen zien dat het een paar lichten had en zag als een ronde driehoek.Toen Was het verdwijnt achter mijn huis. Het Was de eerste keer dat ik zo iets gezien had. Maar,ik was niet de einge die dat zag dus het Was wel iets raar.


Evaluatie: in behandeling

_________________________ Melding: 2445

Datum: 15-07-2019

Plaats: Bevingen (Limburg)

Tijdstip: 22u09

Waarnemingsduur: 2 minuten


Ik en mijn vriendin gingen dassen filmen in Bevingen (bij St-Truiden) het was 15/07/2019 om 22u09 toen we het voor het eerst zagen. 3 licht ballen boven een veld die soms verdwenen. Ik kon snel mijn gsm nemen om een filmpje en 2 fotos te nemen en toen verdwenen ze. Ze bleven ongeveer op dezelfde plaats hangen, geen geluid,... na een oproep op FB was er nog iemand die dit waargenomen heeft.


- zie afbeelding bovenaan deze pagina -

Evaluatie: in behandeling

_________________________ 


Melding: 2444

Datum: 15-07-2019

Plaats: Brasschaat (Antwerpen)

Tijdstip: 11u22

Waarnemingsduur: maximum 2 minuten


Ik dacht een vallende ster te zien dit ging van heel fel naar juist een puntje. Het lichtpunje is nog heel ver gevlogen iets trager maar ik ben het uit het oog verloren terwijl ik in mijn ooghoek een tweede zag maar ik heb dit niet meer kunnen waarnemen. Feller en groter dan het ruimtestation en daarna even klein als een ster in de verte of een vliegtuig zo hoog dat je de vorm met blote oog niet kan waarnemen.


Evaluatie: in behandeling

_________________________ Melding: 2442

Datum: 12-07-2019

Plaats: Schoonaarde (Oost-Vlaanderen)

Tijdstip: 23u00

Waarnemingsduur: onbekend


I live in Belgium and today, July 12 at 11:00 PM I saw and recorded a video of something strange in the sky here in Schoonaarde. I'll send it to you guys to review.

In the video, the object disappears and then starts blinking in the other direction. I was shocked by the image and when I looked at my cell phone I was not recording anymore.

It was spectacular. Unfortunately, the cell phone's camera can not register the light as it was.Evaluatie: in behandeling

_________________________ Melding: 2443

Datum: 12-07-2019

Plaats: Schoonderbuken (Vlaams-Brabant)

Tijdstip: 11u22

Waarnemingsduur: enkele seconden


Ik zag deze driehoek achtige vorm vanuit men tuin heb een gedeelte nog kunnen vastleggen. Het verdween in de wolken nadat het kaarsrecht omhoog vloog.


Evaluatie: in behandeling

_________________________ Melding: 2441

Datum: 07-07-2019

Plaats: Booischot (Antwerpen)

Tijdstip: 0u34

Waarnemingsduur: 2 minuten


Ik stond buiten om 00.34 toen ik flitsen in de lucht zag.

Deze flitsen bleven maar komen van het noorden tot het zuiden. Zeker 40 stuks. Allemaal afzonderlijk schoten ze voorbij. Dit duurde wel 2minuten tot het voorbij was. Het was licht bewolkt dus kon niet tegoei zien wat die flitjes waren. Ze waren zeker 5x sneller dan straaljagers en maakten geen geluid.


Evaluatie: (CAT1) gegevens onvoldoende

_________________________ Melding: 2439

Datum: 30-06-2019

Plaats: Borsbeek (Antwerpen)

Tijdstip: 0u05

Waarnemingsduur: 10 seconden


Het was precies een meteoor die door de lucht schoot om de witte streep die wij zagen maar deze daalde snel naar beneden en bleef toen 2tot3 seconden hangen draaiden en schoot weg met verbazende snelheid dit was rond 24u en 24u10 het was wit en rond van vorm tijdens het acceleren was het precies of het licht begon te dansen


Evaluatie: (CAT1) gegevens onvoldoende

_________________________ Melding: 2438

Datum: 29-06-2019

Plaats: Brasschaat (Antwerpen)

Tijdstip: 11u00

Waarnemingsduur: 10 minuten


We observeerden vanaf een binnenplaats de overvliegende lijnvliegtuigen op op een hoogte vlogen dat we van hen ook geen geluid hoorden. Het was omstreeks in de voormiddag rond 11:00. De manier van bewegen was anders dan we bij lijnvliegtuigen zien. De verschillen waren duidelijk zichtbaar. Felle goed zichtbare lichten waren soms goed zichtbaar. Toen we goed en wel beseften dat we het statief nodig hadden waren we te laat en was het voorwerp op 273°W verdwenen. Bij de vliegtuigen waren geen felle witte lichten waarneembaar. Het opmerkelijke was dat we het voorwerp vaak zagen verdwijnen om nadien terug te vinden vaak op dezelfde plaats of minstens in de buurt.


Evaluatie: (CAT1) gegevens onvoldoende

_________________________ Melding: 2437

Datum: 28-06-2019

Plaats: Oostakker (Oost-Vlaanderen)

Tijdstip: 21u29

Waarnemingsduur: 4 seconden


Het leek enorm op een vallende ster, maar aan een ongekende snelle acceleratie. Een vliegtuig kon niet omdat het zo'n hoge snelheid had.  


Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - meteoor/ruimteschroot

_________________________ Melding: 2433

Datum: 23-06-2019

Plaats: Mechelen (Antwerpen)

Tijdstip: 20u20

Waarnemingsduur: 5 minuten


Ik keek omstreeks 20h20 naar de lucht toen ik id verte een wreemd voorwerp opmerkte.Het voorwerp leek eerst te dimmen en dan weer helderder te worden (anders gezegd...het werdt in lengte grootter en dan weer kleiner en weer grootter en weer kleiner...).Dit gebeurde telkens met hetzelfde interval.Toen het dichter kwam merkte ik dat het een 8-vorm had dat ronddraaide terwijl het in 1 en dezelfde richting bleef vliegen.Het kwam uit het ZW en vloog richting NO.Het vloog niet in de richting dat de wind stond, maar eerder tegen de wind in.Het object volgde een rechte lijn en week daar niet vanaf.Het ging niet op en neer of van links naar rechts, maar volgde een vast traject.Een ballon kan het niet geweest zijn, want die gaat altijd met de wind mee en maakt onvoorspelbare bewegingen (een beetje op en neer en van links naar rechts,...).Het leek ook niet op een drone...De waarneming is gedaan in Mechelen tss ong. 20h20 en 20h25.De hoogte wordt geschat op 1000 a 1500m.Ik kan de vraag niet loslaten wat dat ding was en heb al enkele uurtjes op internet gezocht naar vergelijkbare fenomenen, zonder veel succes.Hetgene heel dichtbij komt is een waarneming in Edmonton.Ik heb die beelden gevonden door "ufo shaped as a figure 8 " in te geven in mijn search op google en you-tube.Graag had ik meer geweten over mijn wreemde waarneming.


Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - folieballon

_________________________ 
Copyright © 2007 - 2019 Belgisch UFO-meldpunt  Alle rechten voorbehouden