recente UFO meldingen

 

 

Recente UFO-meldingen

 

 

De meldingen die u op deze pagina kan bekijken zijn letterlijk overgenomen uit de meldingsformulieren die bij het Belgisch UFO-meldpunt binnenkomen. Het meldpunt is niet verantwoordelijk voor de inhoud en de schrijffouten in deze teksten.  

In 2016 werd beslist om enkel nog meldingen met een hoge vreemdheid verder te onderzoeken. De meldingen worden verdeeld over twee categorieën:

 

Categorie 1

- Waarneming met geringe vreemdheid en/of melding van ondermaatse kwaliteit

(Getuigen ontvangen een standaard antwoordmail. Als er een zekere of quasi-zekere verklaring bestaat zal die in een voetnoot bij de mail en op de website vermeld worden.)

 

Categorie 2

- Waarneming met hoge vreemdheid

(Gepersonifieerde opvolging)

 

 

Voor meer toelichting bij beide categorieën kan u terecht op de pagina “UFO melden”.

 

volg ons op:

Recent ontvangen foto/video-materiaal

Op 31-01-2018 maakte iemand in het Oost-Vlaamse Zele om 18u49 enkele foto's van de maan.

 

Toen de fotograaf even later de foto's bekeek zag deze op verschillende van de opnames vreemde gele stippen nabij de kerktoren. Deze lichtverschijnselen werden echter niet met het blote oog opgemerkt.

 

Evaluatie: lensreflectie

Overzicht meldingen

 

Totale aantal meldingen: 2158

10 recentste UFO-waarnemingen

Laatste update: 15-03-2018

______________________________

 

Datum: 14-03-2018

Plaats: Gentbrugge (Oost-Vlaanderen)

Tijdstip: ca. 20u10

Waarnemingsduur: 10 seconden

 

Ik ging met men vriendin in de tuin een sigaret roken toen ze plots wees naar de lucht. Toen zag ik de 2 lichtjes een 3tal keer naar elkaar vliegen, de laatste keer kruisten ze elkaar en waren ze weg. Deze gingen van noord naar noord-oost.

De moment dat de lichtjes weg waren keek ik nog naar de lucht en zei letterlijk; what the fuck. Nog geen 5seconden daarna zag ik een vallende ster van noord-west naar zuid-oost en dan daarna zegt men vriendin een korte flits te hebben gezien van zuid-oost naar noord-west. Verbluft ging ik naar binnen en zei het tegen men moeder. Toen zocht ik direct op of ik dit kon melden. Dit is mijn meest realistische waarneming ooit, een maand geleden denk ik op die zelfde plek lichtjes te hebben gezien in de vorm van een H. Dit was groen van kleur en de vorm bevatte 7 lichtjes alhoewel ik om een of andere reden niet 100procent overtuigd ben van die laatste.

 

Evaluatie: in behandeling

______________________________

 

Datum: 14-03-2018

Plaats: Dilsen-Stokkem (Limburg)

Tijdstip: 20u00

Waarnemingsduur: 3-5 minuten

 

Op woensdagavond 14 maart stond ik buiten te bellen toen ik in het zuidoosten iets zag dat eerst op een vliegtuig leek en het bewoog richting het zuidwesten. 2 lichtpunten horizontaal naast elkaar, maar toch feller dan normaal bij een vliegtuig. Het trok mijn aandacht en plots kwam er een derde licht aan de bovenzijde bij. Het leek nu precies op een driehoek met aan elk hoekpunt een licht. Juist hetzelfde als de waarnemingen in filmpjes van over heel de wereld met de driehoekvormige formaties/ufos. Als het verder richting het zuidwesten schoof werden de lichten feller. Op een bepaald moment gaf het verschijnsel flink wat licht, bijna zoveel als een volle maan. Ik stond aan de grond genageld van verbazing. Nu was ik zeker dat ik iets abnormaals had gezien. Al vrij snel daarna werd het licht minder. De UFO maakte zomaar ineens een scherpe bocht van bijna 180° in een paar seconden en ging terug richting het oosten. waar het langzaam achter de horizon verdween. Ik dacht heel even dat het misschien wel een helikopter was geweest, maar dan zou dan zou ik wel gehoord hebben, zeker omdat de wind uit die richting (ZO) kwam. Op het moment van de waarneming passeerde er ook een vliegtuig boven mij, dat uit het oosten kwam en richting het westen ging. Het vliegtuig gaf enig geluid maar de mogelijke UFO heb ik niet gehoord. Helaas heb ik geen beelden hiervan.

 

Evaluatie: in behandeling

______________________________

 

Datum: 14-03-2018

Plaats: Massemen (Oost-Vlaanderen)

Tijdstip: rond 19u00

Waarnemingsduur: ongeveer anderhalf uur

 

3 a 4 verschillende witte bollen knipperden en stil bleven hangen. Telkens er een wegvloog stond er op die plaats een ander uit het niks. Dan stonden er plots 3 a 4 andere in de plaats . Sommige vlogen weg en andere knipperden en verdwenen .!op een bepaald moment vlogen er een paar vlak boven ons. Het zag eruit de grote van een klein vliegtuig met verschillende felle witte lichten vanvoor een groen en een rood licht langs de zijkant in de vorm van een driehoek maar dat kan ik niet met zekerheid zeggen.

 

Evaluatie: in behandeling

______________________________

 

Datum: 09-03-2018

Plaats: Zwijnaarde (Oost-Vlaanderen)

Tijdstip: 19u45

Waarnemingsduur: 7 seconden

 

Op een regenachtige, donkere avond fietste ik van een heuvel naar beneden. Terwijl ik de heuvel affietste, zag ik in de lucht ongeveer 5 bewegende oranje verschijningen die aan een redelijk snelle beweging zich in een V-vorm konden verplaatsen. Toen dacht ik meteen aan vogels, maar die zijn niet zo fel als de hemel donker kleurt. De verschijning ging redelijk snel weg, waardoor ik niet gedetailleerder kon kijken.

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - door kunstlicht beschenen vogels

______________________________

 

Datum: 05-03-2018

Plaats: Herent (Vlaams-Brabant)

Tijdstip: 14u20

Waarnemingsduur: 20 minuten

 

Maandag 5 maart 2018. Op zoek naar trekvogels en vooral kraanvogels die aangekondigd zijn. Een heldere stip hoog in de lucht trekt mijn aandacht. Deze staat hoger dan de wolken. Het is een wisselvallige dag: soms helder en zonnig, soms bewolkt.

 

Ik woon te Herent nabij Gasthuisberg en zie de stip hoog aan de hemel, iets meer richting NO. Deze lijkt ter plaatse te blijven hangen. Telkens wanneer wolken voorbij schuiven vind ik de stip terug.

 

Met de verrekijker lijkt het een site bol met een holte (als appel zonder klokhuis, of als donut maar dan niet zo plat). Gezien de hoogte (boven de wolken, hoger dan passerende vliegtuigen lijkt wel), geen beweging ondanks wind, geen zichtbare uitstekende delen, enz. heb ik geen idee wat het was: geen vliegtuig, geen ballon, geen drone, ... Satelliet is het meest waarschijnlijk, maar zonder zichtbare uitsteeksels? Misschien da de armen met zonnepanelen net in de lijn van mijn zicht zaten en daardoor niet zichtbaar (en gaf hun schaduw het idee dat de bol hol was)?

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - stratosfeerballon

______________________________

 

Datum: 25-02-2018

Plaats: Lendelede (West-Vlaanderen)

Tijdstip: 6u45

Waarnemingsduur: paar seconden

 

Ik zat in de zetel, zondag 25 februari, toen ik toevallig door het raam keek zag ik een grote heldere bol (zonder staart, daarom denk ik niet aan vallende ster, was ook te groot daarvoor) die naar links-beneden schoot maar niet de grond raakte. Dit duurde maar enkele seconden. In 1 keer was de bol weg. Het was 6u45, tussen donker en licht, het was aan het vriezen maar geen slecht weer. Geen idee of er nog getuigen waren van dit verschijnsel?

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - meteoor/ruimteschroot

______________________________

Datum: 24-02-2018

Plaats: Mol (Antwerpen)

Tijdstip: omstreeks 1u 's nachts

Waarnemingsduur: enkele seconden

 

Nacht van vrijdag 23 februari op zaterdag 24 februari rond 1 uur. (+- tussen 00u00 en 2u00)

Ik kwam buiten en het werd ineens licht. Ik dacht dat er een auto voorbij reed, maar er reed geen auto voorbij. Ik keek naar boven en zag een oranje vuurbol voorbijvliegen.

Het was geen witte streep zoals een vallende ster. Maar een iets grotere oranje bol, met daarachter oranje stukjes die eraf vlogen.

Terwijl ik de oranje bol zag voorbij vliegen was het licht dat ik beneden zag al verdwenen.

Ik weet het niet zeker. Maar ik vermoed dat het een astroide was dat groter was dan een vallende ster.Dat bij de inslag in de dampkring dat licht veroorzaakt heeft en daarna al verbrandend naar beneden gekomen is.

 

Ik dacht eerst even dat het vuurwerk was ofzo, maar ik heb geen enkele knal gehoord, het ontploftte ook niet op het einde. Het doofde gewoon uit.

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - meteoor/ruimteschroot

______________________________

 

Datum: 23-02-2018

Plaats: Oudenaarde (Oost-Vlaanderen)

Tijdstip: 18u50

Waarnemingsduur: paar seconden

 

Spierblauwe lucht. Ondergaande zon en ten ZW een hangende stip waargenomen samen met mijn zoon. Stip bleef hangen en lager dan lijnvliegtuigen met sporen in de lucht. Dan ging stip naar boven met enorme snelheid .

 

Evaluatie: (CAT1) gegevens onvoldoende

______________________________

 

Datum: 23-02-2018

Plaats: Waregem (West-Vlaanderen)

Tijdstip: 6u35

Waarnemingsduur: onbekend

 

We waren op weg naar de bouwwerf, we reden, van autostrade Waregem richting Wielsbeke, boven ging een driehoek, met 2 felle lichten zoals een ster, dichterbij zagen we de vorm en ook rode licht aan de vleugels, de vorm was als een stailth b2 bommenwerper, echter ging het voorwerp volledig stil.

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - vliegtuig

______________________________

 

Datum: 17-02-2018

Plaats: Merelbeke (Oost-Vlaanderen)

Tijdstip: +/- 15u30

Waarnemingsduur: +/- 15 seconden

 

Zaterdagnamiddag 17 feb 2018 rond half 4 stond ik buiten in de zon een sigaret te roken, want het was eindelijk eens prachtig weer en uiteraard stond ik zoals altijd te turen in de lucht om te zien of er niks gaande was.

En ja hoor, het gebeurde! Denk ik!

 

Ten oosten van mij zag ik een zilveren, grijze bol afkomen, normaal neem ik mijn telefoon om beelden te maken, maar die lag ergens in huis op te laden wat heel erg spijtig was, want het was iets wat ik nog nooit eerder zelf had gezien en dat wil je uiteraard delen!

 

Ik had de tijd om me af te vragen of het echt was, of het een drone was en om mezelf te vervloeken dat mijn tel ah opladen was!

 

Het maakte geen geluid en het gaf geen licht of had lichten, aan. Als ik me het nog goed herinner zag ik ook een zwarte, donkere lijn, horizontaal rond het ding.

 

Het ging richting NNW en na zo'n 10, 15-tal seconden verdween het in die richting...

Het zou wel interessant zijn te weten wat en van wie dit was en wat het hier deed vandaar mijn getuigenis en ik hoop dat er nog mensen zijn die dit gezien hebben om dit te helpen oplossen.

 

Evaluatie: in behandeling

______________________________

 

 

 

 

 

 

Copyright ©2018 Belgisch UFO-meldpunt Alle rechten voorbehouden