recente UFO meldingenRecente UFO-meldingenDe meldingen die u op deze pagina kan bekijken zijn letterlijk overgenomen uit de meldingsformulieren die bij het Belgisch UFO-meldpunt binnenkomen. Het meldpunt is niet verantwoordelijk voor de inhoud en de schrijffouten in deze teksten. 
In 2016 werd beslist om enkel nog meldingen met een hoge vreemdheid verder te onderzoeken. De meldingen worden verdeeld over twee categorieën:


Categorie 1


- Waarneming met geringe vreemdheid en/of melding van ondermaatse kwaliteit

(Getuigen ontvangen een standaard antwoordmail wanneer de melding onder deze categorie valt.  Als er een zekere of quasi-zekere verklaring bestaat zal die in een mail aan de getuige en op de website vermeld worden.)


Categorie 2


- Waarneming met hoge vreemdheid                

(Gepersonifieerde opvolging)Voor meer toelichting bij beide categorieën kan u terecht op de pagina “UFO melden”.


Recent ontvangen foto/video-materiaal

Op 11 november 2019 omstreeks 17u50 zien verschillende mensen in België een felle witte lichtbundel. Na een paar minuten doofde het vreemde lichtfenomeen langzaam uit tot het uiteindelijk verdween.


Een getuige uit het West-Vlaamse Moorslede kon deze foto maken vanuit de wagen.


Evaluatie: satellietenlancering SpaceX

Overzicht meldingen


Totale aantal meldingen: 2571

10 recentste UFO-waarnemingen

Laatste update: 13-11-2019


_________________________Melding: 2570

Datum: 11-11-2019

Plaats: Dadizele (West-Vlaanderen)

Tijdstip: 18u00

Waarnemingsduur: +/- 50 seconden


Kegelvormig witte straal zoals uit een zaklantaarn, maar veel groter. Het bewoog relatief langzaam. Langzamer dan een vliegtuig. Eerder als een paramotor. Er was geen geluid hoorbaar vanop de plaats waar we stonden. Het was volledig donker buiten. Het licht bewoog van Oost nr West en werd steeds waziger tot het verdween.


Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - satellietenlancering SpaceX


_________________________ Melding: 2567

Datum: 11-11-2019

Plaats: Lauwe (West-Vlaanderen)

Tijdstip: 18u00

Waarnemingsduur: een kleine minuut


Het was een fel wit licht....we konden zien dat het een object was,geen lawaai,ook geen Rode lichten of knipper lichten zoals we zien van vliegtuigen. Het vloog niet heel snel,maar wel rechtdoor,we stonden met z'n vijven er op te kijken en vonden het allemaal vreemd. Het was even voor 18.00 op 11 november. Ook was het niet heel hoog.


Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - satellietenlancering SpaceX


_________________________ 
Melding: 2562

Datum: 11-11-2019

Plaats: Tubeke (Waals-Brabant)

Tijdstip: 18u00

Waarnemingsduur: onbekend


We reden met de auto en ineens dook dat licht op en hebben het gefilmd


Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - satellietenlancering SpaceX


_________________________ Melding: 2564

Datum: 11-11-2019

Plaats: Zwalm (Oost-Vlaanderen)

Tijdstip: 17u52

Waarnemingsduur: halve minuut


Ik was op wandel met de hond. De hond was even aan het snuffelen in het veld aan de westelijke kant van de stationstraat op precieze coordinaten: 50.875316, 3.695180. Toen mijn aandacht getrokken werd door een object dat voor een deel uit een soort nevel bleek te bestaan, het gaf ook licht. Eerst heel helder en steeds minder naarmate de waarneming vorderde. De lichtbron leek zich in de meest rechtse uithoek van het object te bevinden die ongeveer de vorm van een kegel had. Hierbij was het lichtpunt 'de punt van de kegel'. De kegelvorm lag op zijn zij met rechts de punt die ook de lichtbron leek te zijn (de vorm vrij goed te zien op de video), alhoewel de nevel redelijk homogeen verlicht was. Ik zag het object in het ZZW (ik vermoed tussen de 5°en 15° graden hoogte) bewoog zich met de basis van de kegel voorop, in Oostelijke richting en toen het bijna verdwenen was bevond het zich in het zuiden. Ik schat dat het object op ong. 3-400m verwijderd was en dat het op een hoogte vloog tussen de 80 en 200m. Toen het object bijna verdween achter het dak van een huis (nr.19) was ik al even achteruit gelopen om het beter te kunnen zien. Ik zag toen net nog net 2 lichtpuntjes oplichten rechtsboven en onder het object, die lichtpuntjes leken het object te 'begeleiden' omdat ze mooi meebewogen. De opname stopte ik omdat ik van mening was dat het object te vaag aan het worden was en dat de opname niet veel van waarde had.


Mijn eerst gedacht <1 sec in de waarneming was een helikopter, maar toen hoorde ik geen geluid en zag ik ook dat het niet een typische helikopter vorm had. Een airliner was het niet, het vloog daarvoor geruisloos te laag, er waren ook geen signaallichten te zien. Op de video is er wel een vliegtuig te horen maar volgens mij was dat niet afkomstig van het object. Ja het was volle maan maar de maan zat eerder in WWZ richting.
Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - satellietenlancering SpaceX


_________________________ Melding: 2561

Datum: 11-11-2019

Plaats: Sint-Lievens-Esse (Oost-Vlaanderen)

Tijdstip: 17u50

Waarnemingsduur: 50 seconden


Mijn zoon en ikzelf hebben plots deze snel voortschrijdende lichtbundel heel duidelijk waargenomen. Het licht is achter de bewolking uitgedoofd.


Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - satellietenlancering SpaceX


_________________________ Melding: 2566

Datum: 11-11-2019

Plaats: Mooslede (West-Vlaanderen)

Tijdstip: 17u50

Waarnemingsduur: 2 minuten


We zaten in de auto toen we het vreemde licht ineens zagen.  De lichtbundel leek op een erg grote straal die uit een zaklamp kwam.  Op het moment van de waarneming was er één grijze wolk  op wat afstand.  We zagen gezn vliegtuig.  Het licht was erg fel.  Het bewoog in Oostelijke richting en een paar minuten later verdween het licht.  Het verdween geleidelijk aan.

We hebben een foto  genomen vanuit de auto.


- zie afbeelding bovenaan deze pagina -


Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - satellietenlancering SpaceX


_________________________ Melding: 2563

Datum: 11-11-2019

Plaats: Wevelgem (West-Vlaanderen)

Tijdstip: 17u49

Waarnemingsduur: 1 minuut


Tijdens het fietsen merkten we rond 17.50 h op 11/11/2019 een helder 'komeet-achtig' object richting ZW, zo'n 10° ten noorden van Saturnus. De heldere kern bevond zich rechtsbovenaan, een diffusere staart linksonder. Schatting van helderheid op eerste moment van waarneming rond magnitude -5. Gezien we zelf bewogen kon ik niet duidelijk merken of het object aan de hemel ook bewoog, als dat het geval was dan langzaam. De diffuse staart werd groter en het object verloor aan helderheid om uiteindelijk 'op te lossen'. Ik dacht eerst aan een vliegtuig met een groot helder zoeklicht dat naar linksonder gericht was maar toen dat 'zoeklicht' steeds meer uitgesmeerd werd en uiteindelijk verdween konden we niets meer terugvinden in die omgeving aan de hemel. Wij konden niets vastleggen, benieuwd of er nog mensen dit konden waarnemen in onze regio en of er een logische verklaring voor te vinden is.


Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - satellietenlancering SpaceX


_________________________ Melding: 2565

Datum: 11-11-2019

Plaats: Poperinge (West-Vlaanderen)

Tijdstip: onbekend

Waarnemingsduur: ongeveer 1 minuut


Objet long et très lumineux.

Il est resté une minute environ en stationnaire et a disparu en une fraction de seconde . Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - satellietenlancering SpaceX


_________________________ Melding: 2569

Datum: 09-11-2019

Plaats: Oostende (West-Vlaanderen)

Tijdstip: 17u15

Waarnemingsduur: een 5-tal seconden


Na een strandwandeling in de latere namiddag deden we met alle 4 onze familieleden een waarneming van een object dat zich, in een 5-tal seconden diagonaal van rechtsonder naar linksboven, voor de maan verplaatste.

 

We deden deze waarneming om 17h15 vanop de zeedijk, locatie https://www.google.be/maps/place/51%C2%B012'33.2%22N+2%C2%B051'49.2%22E/@51.209218,2.8614723,17z/data=!3m1!4b1!4m6!3m5!1s0x0:0x0!7e2!8m2!3d51.2092184!4d2.8636606

 

We hadden jammer genoeg niet de reflex om er een foto van te nemen.

 

Het was geen perfect volle maan en ook nog niet zo donker zoals op onderstaande maar ter illustratie op deze random foto van het internet een aanduiding hoe groot en in welke richting wij het object (of de schaduw op maanoppervlak) waarnamen, het duurde ongeveer 4-5seconden in totaal en was scherp afgelijnd en duidelijk vele malen langer dan dat het breed was.

 

Het was qua vorm zeker niet iets dat op een vliegtuig leek.

 

Het kan volgens ons ook geen schaduw op maanopp zijn omdat het dan met zo’n scherpe aflijning wel een zeer groot object moet geweest zijn en dicht bij de maan.

 

Alles ertussen lijkt ons ook niet simpel uit te leggen en na 2 dagen googlen met de familie finaal toch dit mailtje :)

 

Alvast bedankt voor jullie mening.


Evaluatie: in behandeling


_________________________ Melding: 2560

Datum: 08-11-2019

Plaats: Neeroeteren (Limburg)

Tijdstip: 19u30

Waarnemingsduur: enkele seconden


Ik zat in de auto. Het lichtpunt flitste over mij heen, in ongeveer dezelfde richting als mijn rijrichting. Het was een zeer helder, wit lichtpunt. Het had geen staart zoals bij een vallende ster. Het vloog snel, zoals een vuurpijl maar het bleef op dezelfde hoogte. Toen het me gepasseerd had doofde het licht uit maar bleef nog steeds op dezelfde hoogte.


Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - meteoor/ruimteschroot


_________________________ 


Copyright © 2007 - 2019 Belgisch UFO-meldpunt  Alle rechten voorbehouden

volg ons op: