recente UFO meldingenRecente UFO-meldingenDe meldingen die u op deze pagina kan bekijken zijn letterlijk overgenomen uit de meldingsformulieren die bij het Belgisch UFO-meldpunt binnenkomen. Het meldpunt is niet verantwoordelijk voor de inhoud en de schrijffouten in deze teksten. 
In 2016 werd beslist om enkel nog meldingen met een hoge vreemdheid verder te onderzoeken. De meldingen worden verdeeld over twee categorieën:


Categorie 1


- Waarneming met geringe vreemdheid en/of melding van ondermaatse kwaliteit

(Getuigen ontvangen een standaard antwoordmail wanneer de melding onder deze categorie valt.  Als er een zekere of quasi-zekere verklaring bestaat zal die in een mail aan de getuige en op de website vermeld worden.)


Categorie 2


- Waarneming met hoge vreemdheid                

(Gepersonifieerde opvolging)Voor meer toelichting bij beide categorieën kan u terecht op de pagina “UFO melden”.


volg ons op:

Recent ontvangen foto/video-materiaal

Op zaterdag 21 september 2019 zag iemand om 18u13 tientallen "witte bollen" in de omgeving van Olen. Er werd 1 cluster van bollen waargenomen en verschillende andere losse bollen.


De getuige dacht in eerste instantie parachutisten te zien. Maar tijdens het nemen van enkele foto's werd gedacht dat ballonnen een betere verklaring zou zijn.


Evaluatie: speelgoed ballonnen

Overzicht meldingen


Totale aantal meldingen: 2544

10 recentste UFO-waarnemingen

Laatste update: 23-09-2019


_________________________Melding: 2544

Datum: 23-09-2019

Plaats: Gent (Oost-Vlaanderen)

Tijdstip: 4u50

Waarnemingsduur: 12 minuten


Ik reed naar het werk van N49 naar John F. Kennedylaan. Al bij het vertrekken zag ik in de verte twee lichtgevende flitsen die om de vijf seconden afgingen. Ik dacht een snelheidscontrole maar bij het dichterkomen merkte ik al gauw dat het in de lucht hing. Redelijk laag, ik denk een 500 tal meter boven de grond. Ik reed er langs bij het afslaan naar John F Kennedylaan en toen zag ik dat het twee enorme bollen waren die enorm licht gaf met een vijf-seconden interval. Het maakte geen geluid. De grootte was ongeveer een twee vliegtuigen lang (vanop 500meter hoogte). De twee bollen die licht gaven zaten aan het begin en het eind. Filmen kon ik niet doordat ik aan het rijden was. Als ik Arcelor Mittal passeerde langs de rechterkant, ben ik het uit het zicht verloren.


Evaluatie: in behandeling


_________________________ Melding: 2542

Datum: 21-09-2019

Plaats: Boom (Antwerpen)

Tijdstip: 20u30

Waarnemingsduur: 8 seconden


Licht punt van noord afkomstig, in rechte lijn naar zuid vaart en op einde van waarneming na 6 seconden stelselmatig verminderd van intensiteit tot na 8 seconden volledig verdwijning.


Evaluatie: in behandeling


_________________________ Melding: 2541

Datum: 21-09-2019

Plaats: Brussel (Brussels Hoofdstedelijk Gewest)

Tijdstip: 19u55

Waarnemingsduur: 1 minuut


Zat buiten en zag 2 ovale donkere ' objecten' zich voortbewegen.

Grootte +/- 1/5 van passagiersvliegtuig (naargelang de wind zitten we onder aanvlieg / vertrekroute Zaventem). De objecten zaten een bepaalde afstand van elkaar (één hoger dan andere) en hielden een gelijke snelheid (iets trager dan passagiersvliegtuigen die hierboven Brussel aanvliegen naar Zaventem) aan.

Geen geluid waargenomen.

2' later, nadat beide objecten uit het zicht waren vloog er (verder) een passagiersvliegtuig aan, waar wel degelijk geluid waarneembaar was.


Evaluatie: in behandeling


_________________________ Melding: 2543

Datum: 21-09-2019

Plaats: Olen (Antwerpen)

Tijdstip: 18u13

Waarnemingsduur: 5 minuten


We geloven dat het ballonnen met boodschapkaartje zijn die ergens moeten zijn opgelaten. Mijn oog viel er toevallig op toen ik een zwaar vliegtuig hoorde passeren (welke ik niet gezien heb). Mijn oog viel op een heldere 'ster', maar ze verplaatste zich weg richting het NO en bij langer kijken telde ik er minstens 25. Eerst dachten we aan parachutisten, maar door in te zoomen met camera, lijken het eerder ballonnen.


- zie afbeelding bovenaan deze pagina -


Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - speelgoed ballonnen


_________________________ Melding: 2539

Datum: 21-09-2019

Plaats: Dilsen-Stokkem (Limburg)

Tijdstip: 13u42

Waarnemingsduur: 10 seconden


Was vrij opvallend,zwart object aan heldere hemel,zag enkele ogenblikken ook een wit object net erachter.Ik wilde juist mijn fototoestel pakken maar ze waren allebei tegelijk weg.Ik ben de laatste die in ufo's gelooft maar dit was toch een raar fenomeen.


Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - Verhees delta


_________________________ Melding: 2538

Datum: 19-09-2019

Plaats: Zwevezele (West-Vlaanderen)

Tijdstip: 22u55

Waarnemingsduur: ongeveer 1 minuut


Ik stond buiten in de tuin, er was nogal luchtverkeer die goed te zien was , het was helder. Opeens zie ik een hele rij lichtjes ( zeker een 10 -tal ( in y vorm ), op lage hoogte vliegen, ik stond versteld,  ik verwacht hierbij geluid, of een link te kunnen leggen met een vliegtuig , maar zoveel lichtjes achter elkaar en het vliegt geluidloos weg , dit op een redelijk lage hoogte .


Evaluatie: in behandeling


_________________________ Melding: 2537

Datum: 17-09-2019

Plaats: Boutersem (Vlaams-Brabant)

Tijdstip: 21u15

Waarnemingsduur: 1 uur


Het bewoog zo snel dat het zeker geen vliegtuig kon zijn. Het waren er zeker op een moment met een 20 tal tegelijk wat ( tegen dat ik mijn gsm vond) er nog maar een stuk of 5 niet meer te zien zijn. Heb met mijn moeder gebeld en ook zei heeft ze gelijk met mij gezien zowel als mijn zoon, dochter en ik.


Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - LED- of vuurballonnen


_________________________ Melding: 2530

Datum: 15-09-2019

Plaats: Petegem-aan-de-Leie (Oost-Vlaanderen)

Tijdstip: 17u25

Waarnemingsduur: 1 minuut


Waren met 5 personen ,ikzelf mijn vrouw en onze 3 kinderen ,tweeling van 16 jaar en de oudste 25 jaar .Niemand van ons is bril dragend  ,zaten buiten te eten met zicht op d e hemel naar het No tot het Zo .mijn vrouw had ze het eerst gezien en dacht dat het vogels waren plots zagen wij ze allemaal en gingen in een behoorlijke vaart van het Oosten naar het Zuiden  dalend en in formatie van 5 stuks zonder geluid ,waren zeker geen drones of I.D .Vreemd gisteren ook naar het Oosten op de zogeznaamde ontplofte weerballon gezien door verrekijker en telescoop en zagen rond de 100 orbs.


Evaluatie: in behandeling


_________________________ Melding: 2529

Datum: 15-09-2019

Plaats: Sint-Laureins (Oost-Vlaanderen)

Tijdstip: 16u45

Waarnemingsduur: 30 seconden


We zagen 6 glinsterende, zilverkleurige bollen, in rechte lijn en met hoge snelheid door de lucht vliegen. De lucht was heel helder, de zon scheen.


Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - ballonnen


_________________________ Melding: 2537

Datum: 15-09-2019

Plaats: Gistel (West-Vlaanderen)

Tijdstip: 10u30

Waarnemingsduur: 3 minuten


Witte bolle vorm die aan de snelheid van een vliegtuig voorbij kwam, in een rechte lijn maar toch bizar omdat het kantelbewegingen maakte. Gezien de hoogte van de bol moet hij zeer groot geweest zijn. Het vloog van zuidwest naar zuidoost, en verdween in het felle zonlicht. Er was geen geluid. Dit hebben we met twee personen opgemerkt in Gistel op 15 september rond 10u30. Toen ik opzoeking deed wat ik kon gezien hebben zag ik dat de dag ervoor er nog meldingen waren van wellicht hetzelfde verschijnsel al hebben wij maar één bol gezien.


Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid- ballon


_________________________ 

Copyright © 2007 - 2019 Belgisch UFO-meldpunt  Alle rechten voorbehouden