recente UFO meldingen

 

 

Recente UFO-meldingen

 

 

De meldingen die u op deze pagina kan bekijken zijn letterlijk overgenomen uit de meldingsformulieren die bij het Belgisch UFO-meldpunt binnenkomen. Het meldpunt is niet verantwoordelijk voor de inhoud en de schrijffouten in deze teksten.  

In 2016 werd beslist om enkel nog meldingen met een hoge vreemdheid verder te onderzoeken. De meldingen worden verdeeld over twee categorieën:

 

Categorie 1

- Waarneming met geringe vreemdheid en/of melding van ondermaatse kwaliteit

(Getuigen ontvangen een standaard antwoordmail. Als er een zekere of quasi-zekere verklaring bestaat zal die in een voetnoot bij de mail en op de website vermeld worden.)

 

Categorie 2

- Waarneming met hoge vreemdheid

(Gepersonifieerde opvolging)

 

 

Voor meer toelichting bij beide categorieën kan u terecht op de pagina “UFO melden”.

 

volg ons op:

Recent ontvangen foto/video-materiaal

Op 03-07-2017 maakte een radioamateur in Herzele omstreeks 7u10 een foto van zijn nieuwe antennes en deze bij te houden voor zijn archief.

 

Toen de man achteraf de foto bekeek ontdekte hij aan de linker kant van de opname een onbekend donker object.

 

Evaluatie: insect

Overzicht meldingen

 

Totale aantal meldingen: 2066

10 recentste UFO-waarnemingen

Laatste update: 21-07-2017

______________________________

 

21-07-2017 / 4u55 / Lichtaart

 

Toen ik vanochtend naar het werk reed op een lange baan tussen de velden waar ik een zeer open zicht heb zag ik in de verte aan mijn rechter zijde een orangje, vuurachtig rond object tege hoge snelheid dalen. Toen ik mijn smartphone wou nemen om dit vast te leggen was het object al verdwenen, of beter gezegd neergestort. Mischien dat jullie meer info kunnen geven wat dit heeft kunnen zijn. Naar mijn mening veel te groot, en te snel om een vuurballon te zijn. Mvg.D.

 

Evaluatie: in behandeling

______________________________

 

18-07-2017 / 17u25 / Hemiksem

 

Geen idee wat dit is, spontaan mijn dochter met spy bril buiten gestuurd, dit is een raadsel. Het lijkt me nogal klein te zijn maar volgens mij is dit echt geen fake. Klein en rond dat amper 20meter boven haar hoofd moet geweest zijn. In het begin eerder een 200 meter ofzo nog zoiets van bovenuit toezicht houd. Ik denk niet dat dit een fout is in de camera.

 

Evaluatie: in behandeling

______________________________

 

13-07-2017 / rond 0u30 / Lint

 

Gezien ik amateur astronoom ben, en goed het verschil ken tussen vliegtuigen, satellieten en kleine meteorieten, was de constante lijn en snelheid het meest eigenaardige. Een toevalligheid, maar bijzonder indrukwekkend.

 

Evaluatie: (CAT1) gegevens onvoldoende, mogelijk satelliet

______________________________

 

12-07-2017 / 21u36 / Aarschot

 

Object vloog in rechte lijn, enkele tientallen meters hoog. Stabiele snelheid.

 

Het maakte permanent een schommelende beweging, alsof het uit evenwicht was.

 

Eerste indruk, toen het nog veraf was, dacht ik aan een roofvogel. Al snel dacht ik aan een drone maar de vorm was anders (geen propellers te zien, geen vierpuntige vorm), er was geen motorgeluid te horen en vooral de schijnbare autonomie (ik nam het waar terwijl het ongeveer 4 km overbrugde en in dezelfde richting bleef voortbewegen).

 

Mijn vrouw was getuige. Geen buren op straat gezien.

 

Evaluatie: (CAT1) gegevens onvoldoende

______________________________

 

11-07-2017 / 2u32 / Elsene

 

Door de naburigheid van de Luchthaven van Zaventem vallen mij af en toe dingen op door mijn raam. Deze keer was het op een tijdstip wanneer er normaal geen vliegtuigen vliegen, ook vliegen vliegtuigen meestal van links naar rechts dit object diagonaal bijna verticaal van rechts naar links aan een veel snellere snelheid dan vliegtuigen. De manier van bewegen is zeer gelijkaardig aan een komeet maar er was geen staartvorming en het licht had een vage groene tint.

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - meteoor/ruimteschroot

______________________________

 

10-07-2017 / 23u39 / Diest

 

Terwijl ik naar de sterren aan het kijken was (satellieten aan het spotten) zag ik tussen twee heldere sterren (zie tekening) over een tijdspanne van +- 1 seconde een lichtpunt opduiken wat overging in een felle lichtflits (helderheid was veel feller als de Poolster). Vervolgens niets meer te zien, dit was een stationaire gebeurtenis. Dit leek dus niet op een vallende ster of een satelliet. Zou dit mogelijk een uitdovende ster geweest zijn?

 

Daar ik maar een leek ben in sterrenbeelden heb ik met Sky maps vergeleken maar kan niet meteen de juiste sterren terugvinden, heb dan maar een printscreen genomen van wat ik te zien kreeg als ik mijn gsm er heen richte.

 

Met het blote ook zie je 2 heldere sterren in het zuiden (+- 55 -60° hoogte), bijna horizontaal en naast elkaar (op tekening is dit 1 en 2). Links en rechts ( op de tekening 3 en 4) bevinden zich iets minder heldere sterren. Het vormt dus eigenlijk een trapezium. De lichtflits situeerde zich tussen de sterren 1 en 2.

 

Hopelijk kunnen jullie hier wat aan uit, zo niet kijk ik morgen avond opnieuw om de exacte sterren te omschrijven.

 

Ik heb hier spijtig genoeg geen beeldmateriaal van en wist ook niet waar ik met deze vraag terecht kon, wel wetende dat jullie altijd fantastisch werk verrichten met zulke zaken.

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - meteoor/ruimteschroot

______________________________

 

09-07-2017 / middernacht / Helchteren

 

zondag 9 juli 2017 rond middernacht in helchteren in de kazernelaan achter de brandweer kazerne zag ik een onbekend vliegen object

het was helder weer hoorde een zoevend geluid en zag daarna onbekend vliegen object het duurde 10 seconde en verdween razend snel het had een ronde vorm en was grijs

 

Evaluatie: (CAT1) gegevens onvoldoende

______________________________

 

09-07-2017 / 23u05 / Overpelt

 

Rond 11u was ik met mijn honden in de tuin. Ik keek naar de lucht en opeen zie ik een felle witte stip verschijnen. Ik stuurde snel naar mijn vrienden dat ze richting NO moesten kijken en ze dagen dit ook. Na een paar minuten word het lichtje bijna onzichtbaar en gaat het verder als een lichtje zoals bij vliegtuigen.

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - vliegtuig

______________________________

 

03-07-2017 / 7u10 / Herzele

 

Ik ben reeds sinds 1980 erkend radio amateur

Had dit weekend nieuwe antennen geplaatst voor de kortegolf

Toen ik vanmorgen om 7:10 in Noordelijke richting een foto nam voor mijn archief

Ontdekte ik per toeval een object links van de antenne

Bij inzoomen zie je mogelijks licht schaduw reliëf in oostelijke richting

Werd genomen met IPad

 

- zie afbeelding bovenaan deze pagina -

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - insect

______________________________

 

02-07-2017 / 21u22 / Werchter

 

Ik stond op de weide van Rock Werchter richting Z-ZW te kijken toen ik zeer hoog boven het hoofdpodium in de verte iets wit zag bewegen, er waren nog mensen die dit zagen nadat ik er foto's van aan het nemen was. Dit bleef een minuut of 2 zichtbaar en verdween toen plots uit het zicht. Waarschijnlijk een ballon of drone? Dacht dat dit misschien interessant was voor jullie daar er eerder die dag een gelijkaardige melding was.

 

 

Evaluatie: (CAT1) gegevens onvoldoende

______________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright ©2017 Belgisch UFO-meldpunt Alle rechten voorbehouden