recente UFO meldingen

 

 

Recente UFO-meldingen

 

 

De meldingen die u op deze pagina kan bekijken zijn letterlijk overgenomen uit de meldingsformulieren die bij het Belgisch UFO-meldpunt binnenkomen. Het meldpunt is niet verantwoordelijk voor de inhoud en de schrijffouten in deze teksten.

 

In 2016 werd beslist om enkel nog meldingen met een hoge vreemdheid verder te onderzoeken. De meldingen worden verdeeld over twee categorieën:

 

Categorie 1

- Waarneming met geringe vreemdheid en/of melding van ondermaatse kwaliteit

(Getuigen ontvangen een standaard antwoordmail. Als er een zekere of quasi-zekere verklaring bestaat zal die in een voetnoot bij de mail en op de website vermeld worden.)

 

Categorie 2

- Waarneming met hoge vreemdheid

(Gepersonifieerde opvolging)

 

 

Voor meer toelichting bij beide categorieën kan u terecht op de pagina “UFO melden”.

 

Recent ontvangen foto/video-materiaal

Op 17-05-2017 zag iemand omstreeks 20u30 een vreemd boemerangvormig object boven Berchem.

 

De getuige dacht aanvankelijk dat het een zwaluw betrof, maar volgens hem was het object vele malen groter en vloog het ook perfect rechtlijnig en aan grote snelheid.

 

Evaluatie: vogel

Overzicht meldingen

 

Totale aantal meldingen: 2031

10 recentste UFO-waarnemingen

Laatste update: 22-05-2017

______________________________

 

21-05-2017 / 23u45 / Gierle

 

Wij zaten met 2 buiten op terras, keken naar sterren en vliegtuigen want het was open hemel. Ook Jupiter en of Venus was goed zichtbaar. Plots zagen we 3 lichtstippen die in een driehoek samen rustig verder gingen, zeker geen sateliet want dat kennen we. Op enkele seconden verdween de punt van de driehoek, enkele tellen laten de 2 andere. Afstand tss de lichtpunten was moeilijk te zeggen omdat het zo hoog was. Het leek een beetje op een formatievlucht van straaljagers maar ze verdwenen na enkele tellen en er was absoluut geen geluid.

 

Evaluatie: in behandeling

______________________________

 

17-05-2017 / 20u30 / Berchem

 

We zaten op ons tuinterras in Berchem tijdens een Bbq 17 mei 2017 om 20u30. Het was zwoel warm bijna geen wind, heldere lucht. Partner keek naar overvliegend vliegtuig dat landde op de luchthaven van Deurne, waar we vlakbij wonen, toen ze het object opmerkte.

Het duurde enkele seconden voordat ik zelf en een kameraad het obj zagen. Ik was net aan het praten over de zwaluwen die hoog vlogen en ik dacht dan eerst ook aan een zwaluw. Maar dit object vloog vele malen hoger en in een kaarsrechte lijn aan hoge snelheid van oost naar west waardoor het onmogelijk een vogel kon zijn. Het object was pekzwart, vloog geruisloos. Ik heb enkele foto's genomen met mijn gsm toestel. 1 foto is redelijk duidelijk. Het heeft een boemerangvorm en vliegt tegen zijn aerodynamisch logische richting in. ik zal u de foto's uiteraard bezorgen.

 

- zie afbeelding bovenaan deze pagina -

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheeg - vogel

______________________________

 

15-05-2017 / 0u06 / Koekelare

 

Ik lag te denken in bed en keek terwijl naar de sterrenhemel. Plots passeerde er een driehoekige formatie lichtpunten. Dit heb ik niet kunnen volgens, aangezien het nergens meer te bespeuren was eenmaal ik buiten was.

 

Evaluatie: (CAT1) gegevens onvoldoende

______________________________

 

02-05-2017 / 21u33 / Liezele

 

Foto genomen te Liezele, bij Puurs. Op dinsdag 02 mei 2017 om 21u33. 3x zichtbaar

Op verschillende tijdstippen / vandaag fotos genomen

 

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - lensreflectie

______________________________

 

01-05-2017 / 2u41 / Kapellen

 

Tijdens een wandeling in de nacht zagen we ineens een flits bewegen heen en weer. Het was 02.41 in Kapellen

Het was donker een beetje bewolkt Het ging heel snel

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - lichtspot

______________________________

 

28-04-2017 / 0u38 / Turnhout

 

Na het komst van mijn werk om ca. 00:38 28.04.2017 keek ik naar het heldere hemel om te kijken of er bevolking was. Op het moment dat ik keek zag ik twee lichtjes ten grote van een kleinere ster over me heen vliegen parallel van elkaar met hoge snelheid en volledig geluidloos. Omdat ze recht boven me voorbij vlogen draaide ik me om,om te kijken welke richting ze op vliegen en ze vlogen verder. Op gegeven moment ging het rechter object iets naar rechts uitwijken en ze verdwenen in de verte. Het is uitgesloten dat het vliegtuig/en waren of satellieten en het is ook uitgesloten dat het asteroïde waren,ze brandden niet op bij het binnenkomen van ozonlaag (vallende sterren). Het ging te snel om te reageren en smartphone te pakken om het verschijnsel op te nemen.

 

Evaluatie: (CAT1) gegevens onvoldoende

______________________________

 

27-04-2017 / 20u10 / Ransberg

 

Ik denk niet dat het hier een ufo betreft, heb al vanalles gehoord over Niburu en vergelijkbare foto`s op internet gevonden, heb het vandaag (01/05)terug waargenomen maar maar heel even , het was veel te bewolkt, het zakte geleidelijk mee met de zon en was bijna een vol uur te zien, de eerste foto heeft mijn zoon met zijn ipod genomen, die twee andere ik met mijn iphone...

 

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - bijzon

______________________________

 

15-04-2017 / 23u43 / Gent

 

We waren met 5 mensen getuige van deze waarneming. De snelheid van het object viel ons op. Vaste lijn van beweging maar trager dan een vallende ster. Lang waarneembaar

 

Evaluatie: (CAT1) gegevens onvoldoende

______________________________

 

07-04-2017 / 23u40 / Laakdal

 

We zaten binnen tv te kijken op de 1 ste verdiepinr van een appartement en opeens zag je een witte licht gevende bol van rechts naarvlinks vliegen redelijk dicht bij ons, ht ging snel maar niet supersnel zelfs... zeer vaag zijnhiwr nog meldingen geweest?

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - meteoor/ruimteschroot

______________________________

 

03-04-2017 / 9u54 / Waver

 

Foto genomen, maar fenomeen niet opgemerkt. Pas later op de dag gezien. Geen enkel idee wat het zou kunnen zijn.

 

 

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - vogel

______________________________

 

 

 

 

 

Copyright ©2017 Belgisch UFO-meldpunt Alle rechten voorbehouden