agenda

Lezingen over UFO's.


Het Belgisch UFO-meldpunt geeft regelmatig lezingen over het UFO-onderwerp en de werking van het meldpunt. Interesse om zo'n lezing bij u te laten doorgaan? Neem dan vrijblijvend contact op via info@ufomeldpunt.be

volg ons op:Agenda

Davidsfonds Meulebeke en heemkring Mulenbeca

"Nacht van de Geschiedenis"


dinsdag 10 maart 2020, 19.30u


Paandersschool, Paanderstraat 49, 8760 Meulebeke


Tijdens de Nacht van de Geschiedenis speuren Davidsfond Meulebeke en heemkring Mulenbeca naar nieuwe buren dichtbij en veraf. Dat doen ze met drie sprekers van dienst.


- De West-Vlaamse Brusselse priester Daniël Alliet heeft de Belgische Marokkaan Mohamed El Bachiri aan zijn zijde.

- Mohamed El Bachiri verloor zijn vrouw bij de terreuraanslagen in Brussel.

- Om onze hoek verzamelt Frederick Delaere buitenaardse signalen en oude flitsen. Hij coördineert vanuit Meulebeke het Belgisch UFO-meldpunt. Zijn wij dan toch niet alleen ?


Vooraf inschrijven via declerck.filip@skynet.be, op www.meulebeke.davidsfonds.be of 051/48.52.79. Davidsfonds voordeelkaarten 5€, Davidsfondsleden betalen 8€, anderen 10€.


Inschrijven tot 3 maart !Docville '18

"Curse of the man who sees UFOS"


Vertoning op zat 24/03 om 21u30 in ZED-STUK.

Tweede vertoning op woe 28/03 om 19u30 in Kinepolis.


Documentaire / 2016 / 1:32 / Regie: Justin Gaar/ VS


Gesproken taal: Engels


Al jarenlang wil niemand Christo Roppolo geloven. Hij is ervan overtuigd dat UFO’s bestaan en dat al wie goed genoeg zoekt ze ook op regelmatige basis kan zien. Gefrustreerd besluit hij een documentairemaker te contacteren om zijn gelijk te bewijzen. Regisseur Justin Gaar neemt de handschoen op.


Roppolo beweert al meermaals in contact te zijn gekomen met vliegende schotels. Als een klassieke samenzweringsman spuit hij tal van theorieën over hun herkomst en de cover-ups van de Amerikaanse overheid. Roppolo is een aimabele verwaaide Californiër, die al een dagje ouder wordt en eindelijk herkenning wil voor zijn levenswerk. Beetje bij beetje ontdekken we de man achter de verhalen. En dan wordt er een enorme, onverklaarbare graancirkel ontdekt in Californië…

Toen regisseur Justin Gaar via-via in contact kwam met Roppolo wou hij aanvankelijk diens aanbod tot een documentaire afslaan. Maar na een persoonlijke ontmoeting besefte hij dat hij hier een veel intiemer en waardiger portret zou kunnen uit puren dan louter uitlachdrama. Zo werd Roppolo’s vloek dan toch nog een zegen voor het witte doek.


>>http://docville.be/nl/film/curse-of-the-man-who-sees-ufos

Voordracht Frederick Delaere:

"UFO's: waanzin of wetenschap?"

Lezingenreeks brein(k)rakers Cosmodrome GenkNaar aanleiding van de expo "beam me up!" in de Cosmodrome te Genk (Kattevennen vzw) komt Frederick Delaere van het Belgisch UFO-meldpunt een lezing geven over het UFO-fenomeen en de werking van het meldpunt.


donderdag 19 november 2015, 20.00u


Kattevennen-Europlanetarium vzw, Planetariumweg 19, 3600 Genk


Meer informatie over deze voordracht kan u vinden op: www.cosmodrome.be of via de nieuwsbrief van de Cosmodrome.


Docville '15 Mirage men


Van 1 tot 9 mei gaat in Leuven het Docville Documentaire Film Festival door (www.docville.be). Op 2, 3 en 6 mei krijgen we de Belgische première van Mirage Men te zien.


Mirage Men Al meer dan 60 jaar zijn teams van de Amerikaanse luchtmacht en de inlichtingendienst bezig met het uitbuiten en manipuleren van het geloof in UFO's en buitenaards bezoek. Het was de perfecte dekmantel voor hun clandestiene operaties en technologie. In deze documentaire komen voor het eerst de slachtoffers en mensen die achter deze mythes zitten naar voor.Voor meer informatie over de voorstellingen van Mirage Men kan u surfen naar: Docville programma


Op woensdag 6 mei zal Frederick Delaere van het Belgisch UFO-meldpunt op de voorstelling van Mirage Men aanwezig zijn en na de film uw vragen beantwoorden.

Voordracht Frederick Delaere:

"UFO's in België en Nederland"


donderdag 4 december 2014, 20.00u tot 22u00


Volkssterrenwacht URANIA, J. Mattheesensstraat 60, Hove


In april 2014 verscheen het boek "UFO's in België en Nederland, de waarheid achter de waarneming" bij uitgeverij Lannoo. Auteur Frederick Delaere komt op 4 december een uiteenzetting doen over zijn persoonlijk onderzoek (en dat van het Belgisch UFO-meldpunt) naar het UFO-fenomeen. Tal van verklaringen voor UFO's komen aan bod en enkele onverklaarde cases worden tegen het licht gehouden.


Voor meer informatie kan u surfen naar: www.urania.be

Voordracht Werner POETS:

Waarom is het UFO-vraagstuk nog niet opgelost?


zaterdag 27 april 2013, aanvang 20.00u


't Vosken, Sint-Baafsplein 19, 9000 Gent


Op vraag van Werkgroep De Ronde Tafel uit Gent zal Werner POETS (medewerker Belgisch UFO-meldpunt) een voordracht geven over het UFO-vraagstuk en de werking van het Belgisch UFO-meldpunt.


Lezing over het Belgisch UFO-meldpunt en het UFO-fenomeen


zaterdag 10 september 2011, aanvang 20.00u


Volkssterrenwacht URANIA, J. Mattheesensstraat 60, Hove


Van vrijdag 9 tot zondag 11 september 2011 vinden bij Volkssterrenwacht URANIA te Hove de jaarlijkse opendeurdagen plaats. Het onderwerp van dit jaar is "leven in het heelal". Naar aanleiding van dit thema zullen Werner POETS en Frederick DELAERE op zaterdag 10 september om 20u een lezing over het Belgisch UFO-meldpunt en het UFO-fenomeen geven.Verslag van de Vlaamse UFO-ontmoetingsdag 2009


©Walter Van den Eynde

In het West-Vlaamse Izegem ging op 23 mei de derde "Vlaamse UFO ontmoetingsdag" door. Dit evenement werd van 2007 tot en met 2009 door het Belgisch UFO-meldpunt georganiseerd.


Omstreeks 14u gingen we van start met het praatcafé. Dit bood de bezoekers de kans om de informatie met elkaar uit te wisselen en de info- en boekenstand te bezoeken. Het blijft nuttig dat men, ongeacht de persoonlijke visie, één keer op het jaar de kans krijgt om onderzoeken, ervaringen, publicaties, enz.. met elkaar te delen. De UFO-ontmoetingsdag is trouwens nog steeds het enige UFO-evenement dat Vlaanderen rijk is.


Rond 15u30 kwam Werner POETS (medewerker Belgisch UFO-meldpunt) enkele proeven met licht voorstellen waarbij de aanwezigen de kans kregen om interactief bij dit gebeuren betrokken te worden. Het was interessant om het verband tussen enkele fysische wetten en verschijnselen die verband houden met UFO-meldingen op deze manier gedemonstreerd te zien.


Om 16u werd het praatcafé verder gezet tot 18u30. Tijdens dit gedeelte kwam o.a. een UFO-getuige enkele van z'n foto's en ervaringen met de aanwezigen delen. Er was een duidelijke interesse bij de bezoekers om kennis te nemen van deze ervaringen. Dit zette ook andere mensen aan om hun waarnemingen met de rest bezoekers te delen.


Samengevat was deze 2de editie van de "Vlaamse UFO-ontmoetingsdag" weer een leerrijke dag en we hopen dat alle aanwezigen met een goed en voldaan gevoel terug huiswaarts zijn gegaan.

Copyright © 2007 - 2021 Belgisch UFO-meldpunt  Alle rechten voorbehouden