recente UFO meldingenRecente UFO-meldingenDe meldingen die u op deze pagina kan bekijken zijn letterlijk overgenomen uit de meldingsformulieren die bij het Belgisch UFO-meldpunt binnenkomen. Het meldpunt is niet verantwoordelijk voor de inhoud en de schrijffouten in deze teksten. 
In 2016 werd beslist om enkel nog meldingen met een hoge vreemdheid verder te onderzoeken. De meldingen worden verdeeld over twee categorieën:


Categorie 1


- Waarneming met geringe vreemdheid en/of melding van ondermaatse kwaliteit

(Getuigen ontvangen een standaard antwoordmail wanneer de melding onder deze categorie valt.  Als er een zekere of quasi-zekere verklaring bestaat zal die in een mail aan de getuige en op de website vermeld worden.)


Categorie 2


- Waarneming met hoge vreemdheid                

(Gepersonifieerde opvolging)Voor meer toelichting bij beide categorieën kan u terecht op de pagina “UFO melden”.


volg ons op:

Recent ontvangen foto/video-materiaal

Een beveiligingscamera filmde op 18 januari '21 om 2u42 's nachts een vreemde lichtbol in een woning te Zingem.


De eigenaar van de camera merkte pas 's morgens bij het bekijken van de beelden het lichtverschijnsel op.


Evaluatie: in behandeling

Overzicht meldingen


Totale aantal meldingen: 3063

10 recentste UFO-waarnemingen

Laatste update: 19-01-2021

_________________________Melding: 3061

Datum: 18-01-2021

Plaats: Zingem (Oost-Vlaanderen)

Tijdstip: 02u42

Waarnemingsduur: 5 seconden


Deze is niet buiten maar in mijn huis waargenomen door mijn veiligheidscamera die pas activeert bij beweging. Soort van vliegende lichtbol in huis; doch nog altijd een "unidentified flying object". Wil gerust u de video sturen.

Graag geweten of hier een rationele verklaring voor is.


- zie still uit video bovenaan deze pagina -


Evaluatie: in behandeling


_________________________ Melding: 3060

Datum: 14-01-2021

Plaats: Eine (Oost-Vlaanderen)

Tijdstip: 01u31

Waarnemingsduur: +/- 10 seconden


werd wakker van fel licht id slaapkamer en zag meteen links ah raam een grote felrode lichtbal welke langzaam naar rechts  in de lucht zweefde, zonder een enkel geluid. toen de vuurbal ca 10 seconden verder dreef verdween hij stijl naar beneden waarbij hij een soort rotatievormende nevelsliert achterliet. ik dacht als die écht de aarde raakt zitten we in de problemen ....


Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - lichtkogel


_________________________ Melding: 3059

Datum: 13-01-2021

Plaats: Aalst (Oost-Vlaanderen)

Tijdstip: 07u55

Waarnemingsduur: +/- 30 minuten


Nieuw vreemd fenomeen welke zich gisterenochtend afspeelde. Geen bewegende lichtbollen zoals vorige keer op 19 December, maar een soort statisch sterk lichtpunt aan de hemel.

Ik opende de gordijnen in de living en zag meteen een vreemd zeer sterk wit licht, ellipsvormig Zuid-Oost georiënteerd.

Het fenomeen viel temeer op omdat:

1/ De zon nog niet zichtbaar was en uiteraard  in het Oosten opkomt.

2/ Er absoluut nog geen daglicht zichtbaar was.

3/ De maan in het Westen staat op dat uur.

4 / Onmogelijk een skytracer, skydiver, luchtballon, weerballon, etc…

Het internet gonst inmiddels van de geruchten en verschillende duidelijke waarnemingen wereldwijd. Dus verrast ben ik niet meer.

Opmerkelijk dat het fenomeen zich alweer afspeelde in functie van bepaalde planetaire/maanstanden. Net zoals vorige keer.Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - schemerlicht dat door de wolken zichtbaar is


_________________________ Melding: 3056

Datum: 12-01-2021

Plaats: Geel (Antwerpen)

Tijdstip: 22u49

Waarnemingsduur: 20 seconden


We zaten in de tuin en waren naar de hemel aan het staren. Zagen een onverklaarbare witte bol! Vreemde taferelen.


Evaluatie: (CAT1) gegevens onvoldoende


_________________________ Melding: 3057

Datum: 09-01-2021

Plaats: Antwerpen (Antwerpen)

Tijdstip: 16u30

Waarnemingsduur: 15 minuten


Op zaterdagmiddag liep ik in de Riemstraat (Antwerpen Zuid) rond 16u30 in zuidelijk richting. Verschillende mensen keken naar boven en wezen op een vreemd object in de lucht. Het leek niet veraf en hing zonder beweging in de lucht. De wolken bewogen erlangs en onderheen. Het was rechthoekig van vorm en had onderaan 2 grote cirkels waaruit licht scheen te komen. Het leken wel grote lampen. Dit kan eventueel ook reflectie van de laaghangende zon geweest zijn. Na enkele foto's te nemen en met omstaanders erover te spreken, liep ik rond 16u45 verder totdat het uit mijn gezichtsveld was. Ik heb op deze site dezelfde waarneming, nr 3055, kunnen lezen.
Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid- vlieger


_________________________ Melding: 3055

Datum: 09-01-2021

Plaats: Antwerpen (Antwerpen)

Tijdstip: 16u13

Waarnemingsduur: 7 minuten


Ik was op zaterdag 9/1/21 rond 16:13u aan het wandelen richting de Oudaan in Antwerpen wanneer ik plots een heel duidelijke witte "vlek" op een wolkenpak zag. Verwonderd bleef ik staren en zag dat het niet bewoog, geen 1 keer. Wolken kwamen voorbij, dikkere wolken, beetje blauwe lucht maar de vlek bleef altijd even duidelijk zichtbaar. De vlek had een ovaal, ufo, achtige vorm. Het ging een beetje schuin. Ik heb er een 7 tal minuten naar liggen staren. Jammer genoeg moest is op een bepaald uur ergens zijn en moest ik verder met mijn dag. Rond  16:20 ben ik doorgewandeld. Als ik vertrok was de vlek nog steeds zichtbaar en had die zich nog niet verplaatst.
Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - vlieger


_________________________ Melding: 3054

Datum: 09-01-2021

Plaats: Gent (Oost-Vlaanderen)

Tijdstip: 01u00

Waarnemingsduur: onbekend


Ik lag in bed en zag plots 2 sterke knipperlichten in de lucht. Dit is centrum Gent dus door lichtpollutie zie ik nooit sterren. Er is geen geluid. Er is 1 groot en 1 klein licht. Het kleine licht was er niet meer nadat ik even wegkeek. Ze bewogen allebei in het begin als muggen maar bleven ongeveer op dezelfde plaats. Het grote licht is nu wel al een eind verschoven richting het westen. Het blijft sterk knipperen. Het werd even rood en blauw.


Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - sterren


_________________________ Melding: 3058

Datum: 08-01-2021

Plaats: Antwerpen (Antwerpen)

Tijdstip: 01u45

Waarnemingsduur: 4 seconden


Stap op terras (begane grond) terwijl ik naar de lucht kijk, zie onmiddellijk iets vliegen wat me niet bekend voorkomt, blijf even kijken en zie dat het object een driehoek is bij aan elke hoek een oranje rond licht, tussen de lichten was een donkere massa waarneembaar, kon de hoogte niet goed bepalen, maar  de lichten leken een beetje beneveld allsof er wolken onder waren, na drie- vier seconden was het object weg, het ging ook vrij snel, richting Noordoost, geen geluid te horen. Na een beetje googlen vlak erna kwam ik uit bij de klassieke black triangle, waarop het het meeste leek.


Evaluatie: (CAT1) gegevens onvoldoende


_________________________ Melding: 3053

Datum: 29-12-2020

Plaats: Zomergem (Oost-Vlaanderen)

Tijdstip: 22u40

Waarnemingsduur: 3 minuten


Toen ik even naar buiten keek door ons raam in de living, zag ik in de lucht allemaal witte bolle lichten met een lang achtige staart die eerst leken op mij af te komen voor een paar seconden en daarna met 4á5 op 1 dezelfde plaats bleven rondcirkelen en daarna verdwenen. Degene die op mij afkwamen, kwamen van het westen af en gingen naar het oosten. Degene die bleven rondcirkelen bleven in het westen hangen. Ik wou het filmen maar daarvoor leek het net iets te snel te gaan.


Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - lichtspots (sky tracer)


_________________________ 


Melding: 3051

Datum: 25-12-2020

Plaats: Kessel-Lo (Vlaams-Brabant)

Tijdstip: 20u42

Waarnemingsduur: 3 minuten


Vrijdag 25 december 2020 om 20u42 zag ik plots een oranje rood ovaal voorwerp vliegen in het noorden afbuigend naar oosten en vervolgens zuid


Vloog trager dan vliegtuig rood onderaan , sommige momenten vloog het trager. Ik beschik over enkele foto´s maar die geven de exacte kleur niet weer die ik zag.Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - vuurballon


_________________________ Copyright © 2007 - 2021 Belgisch UFO-meldpunt  Alle rechten voorbehouden