recente UFO meldingenRecente UFO-meldingenDe meldingen die u op deze pagina kan bekijken zijn letterlijk overgenomen uit de meldingsformulieren die bij het Belgisch UFO-meldpunt binnenkomen. Het meldpunt is niet verantwoordelijk voor de inhoud en de schrijffouten in deze teksten. 
In 2016 werd beslist om enkel nog meldingen met een hoge vreemdheid verder te onderzoeken. De meldingen worden verdeeld over twee categorieën:


Categorie 1


- Waarneming met geringe vreemdheid en/of melding van ondermaatse kwaliteit

(Getuigen ontvangen een standaard antwoordmail wanneer de melding onder deze categorie valt.  Als er een zekere of quasi-zekere verklaring bestaat zal die in een mail aan de getuige en op de website vermeld worden.)


Categorie 2


- Waarneming met hoge vreemdheid                

(Gepersonifieerde opvolging)Voor meer toelichting bij beide categorieën kan u terecht op de pagina “UFO melden”.


volg ons op:

Recent ontvangen foto/video-materiaal

Iemand nam op 14 juni '20 omstreeks 14u verschillende foto's van een halo te Overmere.


Toen de fotograaf achteraf de opnames bekeek zag hij op één van de foto's een vreemd schotelvormig object staan dat hij niet met het blote oog had waargenomen.


Evaluatie: vogel

Overzicht meldingen


Totale aantal meldingen: 2899

10 recentste UFO-waarnemingen

Laatste update: 04-07-2020

_________________________Melding: 2899

Datum: 03-07-2020

Plaats: Pelt (Limburg)

Tijdstip: 1u15

Waarnemingsduur: 3 minuten en 45 seconden


Ik ben al een paar dagen aan het mediteren via het CE-5 protocol volgens de Amerikaanse doctor Steven Greer. Ik was het vandaag weer aan het doen op mijn dakterras (2de verdieping). Ik woon dicht bij de Militaire Vliegbasis van Kleine-Brogel en ik zie bijna elke avond UFO's rondvliegen op grote hoogte. Dit kunnen satellieten of andere objecten zijn die ik niet kan identificeren maar deze avond was anders. Ik zag er eentje vliegen op grote hoogte recht boven mij in het oosten, dit heeft ongeveer 3,5 minuut geduurd. Toen ik de andere kant op keek naar het westen, zag ik een lichtgevende/witte bol ongeveer 4 meter boven het appartement voorbij vliegen met redelijke snelheid. Dit heb ik ongeveer 15 seconden kunnen waarnemen. Mijn hoofd kon dit niet echt vatten en ik heb 5 minuten helemaal onder de indruk op mijn terras gestaan. Ik kon echt niet geloven dat ik zoiets gezien heb! Ik heb dit dinsdag rond half 2 's nachts ook geprobeerd met mediteren en ik heb er enkele zien vliegen. Zelfs een UFO die van richting veranderd door een scherpe bocht te maken die groter was als 90 graden. Deze vloog eerst van het westen naar het oosten. Toen de UFO de bocht maakte vloog hij naar het noord-westen. Als ik goed nadenk dan kunnen dit geen satellieten zijn. Deze veranderen niet zomaar van richting.


Evaluatie: (CAT1) gegevens onvoldoende


_________________________ Melding: 2898

Datum: 29-06-2020

Plaats: Oostende (West-Vlaanderen)

Tijdstip: 0u37

Waarnemingsduur: +/- 30 seconden


Ik stond buiten in de tuin, toen ik plots twee zeer heldere bollen op Groote hoogte zag. In zw richting op ongeveer +/- 50graden boven de horizon. Beide bollen deden me denken aan satellieten, of aan planeten (bv Venus, of Jupiter) maar beiden zaten heel kort op elkaar en waren stationair. Beide bollen werden heel helder en toen ik naar binnen liep om mijn telefoon te halen zag ik ze beiden nog vervagen...iemand dit fenomeen nog gezien?


Evaluatie: (CAT1) gegevens onvoldoende


_________________________ Melding: 2897

Datum: 28-06-2020

Plaats: Bornem (Antwerpen)

Tijdstip: 23u33

Waarnemingsduur: 10 à 15 minuten


Ik ging iets uit de auto nemen en ik werd verast toen ik naar boven keek en 6 grote licht bollen naast elkaar zag flitsen, ze bleven eerst op dezelfste plaats in de lucht flitsen, ik dacht eerst dat het mss van zo'n schijn werper kwam zoals een discotheek soms gebruikt dus ging aan de andere kant van mijn appartement kijken maar ik zag geen straal,ik keek terug naar de andere kant en zag de bollen mooi naast elkaar flikkeren, ik ben terug naar de achterkant van men appartement gelopen en ben natuurlijk fascinerend blijven kijken naar de flitsende licht bollen, daarna begonnen ze verder weg te gaan, en gingen uit, dan dacht ik dat het gedaan was tot opeens de lichtbollen opeens terug zichtbaar werden en terug achteruit richting mij kwamen, zo bleven ze over en twee gaan,ze gingen vooruit,en achteruit, zeker een kwartier aan een stuk, het blijft me een raadsel wat dit kan zijn,


Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - lichtspots (Skytracer)


_________________________ Melding: 2895

Datum: 27-06-2020

Plaats: Puurs (Antwerpen)

Tijdstip: rond 23u30

Waarnemingsduur: bijna 2 minuten


Mijn vriend en ik stonden op 27/6 omstreeks 23u30 buiten. Het was bewolkt. Ik zag eerst lichtflitsen alsof het aan het bliksemen was, daarna werden er een zestal witte ovalen gevormd die ten opzichte van elkaar versprongen. Het leek een beetje op laserlichten, maar er was geen straal te zien naar beneden toe, het licht leek van boven de wolken te komen. Na een tijdje werd het licht rood en waren er minder bollen. En tien stopte het. Mijn vriend probeerde het gebeuren met zijn GSM te filmen, maar dat lukte niet.


Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - lichtspots (Skytracer)


_________________________ Melding: 2896

Datum: 27-06-2020

Plaats: Wilrijk (Antwerpen)

Tijdstip: 1u06

Waarnemingsduur: 2 minuten


Het maakte veel geluid het was rond van lichte kleur (het was 01:06 s’nachts) het had lichten daardoor dacht ik dat het ene vliegtuig was ik ging redelijk snel (net als een vliegtuig) het vloog in een rechte lijn.


Evaluatie: in behandeling


_________________________ Melding: 2894

Datum: 25-06-2020

Plaats: Geel (Antwerpen)

Tijdstip: 17u30

Waarnemingsduur: 8 seconden


Donderdag 25/06/2020 om 17.30h duurde 8 seconden tot het achter het gebouw ging.Winkelomseheide te geel 2440.Was helder weer.Was zoals een heldere ster,Ging rechtdoor zonder bewegingen.Geen lichteffecten en ging ontzettend snel van zo naar nw.


Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - zaadpluisje


_________________________ Melding: 2892

Datum: 16-06-2020

Plaats: Wetteren (Oost-Vlaanderen)

Tijdstip: 16u45

Waarnemingsduur: 10 seconden


Ik reed voor tv opnames. Nachtwacht.. Rond 16 u30 En na afrit wetteren richting geraadsbergen zaraling.. Aan mij links kant keek ik naar wolken en open stukken blauwe hemel. En dan viel mij dat raar opjecht aan de hemel.. Leek op een cilinder vorm groot recht op snelheid maken zonder zo witte sporen na te laten zo als bij een vliegtuig die hoog voorbij vliegt ik zag het ongeveer 10 sec. Nadien verdween het achter een dikke bloemkool wolk. Moet toch een zeer groot opjecht geweest zijn.. Want op die hoogte zie men een vliegtuig bijna niet maar enkel witte strepen als ik dat moet vergelijken tussen de 8 à 10 vliegtuigen moet zijn geweest in verticaal richting. En moest doorrijden kon daar niet stoppen.. Jullie mogen mij altijd bellen voor meer info... Vriendelijke Groetjes.. Ik geloof we zijn hier zeker niet alleen in het heelal


Evaluatie: (CAT1) gegevens onvoldoende


_________________________ Melding: 2891

Datum: 16-06-2020

Plaats: Oudenaarde (Oost-Vlaanderen)

Tijdstip: 1u30

Waarnemingsduur: halve seconde


Ik was ff naar buiten aan het staren vanuit mijn kamer met de ruit open (het was nogal warm), het was 1u35 toen ik het laatst naar mn wekker keek. Toen zag ik opeens een mega lichtflits, het verlichte de hemel maar niet zo zeer het landschap, het leek wel een vuurpijl alleen dat het een geel/licht groene kleur had. In een fractie van een seconde verplaatste het fenomeen zich van boven naar beneden zo'n 10° in het WZW.


Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - meteoor/ruimteschroot


_________________________ Melding: 2893

Datum: 14-06-2020

Plaats: Overmere (Oost-Vlaanderen)

Tijdstip: 14u04

Waarnemingsduur: onbekend


Waarneming was op 14 juni 2020 om 14.04.13u (info foto)

Weersomstandigheden: bewolking en sluier waardoor er een mooie halo rond de Zon te zien was.

Kenmerken:  schotelvorm => groter dan vliegtuig (zie bijlage)

Snelheid: sneller dan kruissnelheid vliegtuig

Hoe vastgesteld: 2 foto's nodig voor het maken van een halo zodoende de verplaatsing van het vliegtuig kunnen bekijken na 5s.

Bij de "ufo"  ook 5s tussen beide foto's waarbij op 1 foto deze maar te zien is dus snelheid veel hoger .

Stof of vuil op de lens is totaal uitgesloten alsook vliegtuig is uitgesloten

Foto's zijn gemaakt met een Canon 700D en 18/55mm@18mm kitlens en variabele polarisatiefilter


- zie afbeelding bovenaan deze pagina -


Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - vogel


_________________________ Melding: 2890

Datum: 14-06-2020

Plaats: Egem (West-Vlaanderen)

Tijdstip: ongeveer 10u30

Waarnemingsduur: 3 à 4 seconden


Ik stapte op zondag 14/06/2020 om ongeveer 10u30 naar het terras aan de zijkant van mijn huis en ik zat nog niet lang op een ligstoel toen ik plots een bol zag passeren in de lucht. Ik schrok want zoiets had ik nog nooit gezien en mede dit direct aan mijn vrouw die binnen was. Ik dacht dit was iets zeer raar en schonk er niet verder aandacht aan.


Toen ik rond 11u30 op mijn Smartphone keek naar fb zag ik plots dat er twee personen waren die het ook hadden gezien boven Koolskamp ,en vroegen of iemand dit ook gezien had. Daar heb ik op geantwoord.

Er had er zelfs een vrouw een foto kunnen van maken met haar smartphone. Deze foto heb ik dan ook gedownload en staat op mijn pc. Het was zeker niet een vliegtuig,drone of wat ik ook ken. Ik blijf het raar vinden en op aanraden van mijn zoon heb ik dan maar deze waarneming gemeld. Hopelijk zijn er nog meldingen van en weet ik wat dit was.


Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - ballon


_________________________ 


Copyright © 2007 - 2020 Belgisch UFO-meldpunt  Alle rechten voorbehouden