recente UFO meldingenRecente UFO-meldingenDe meldingen die u op deze pagina kan bekijken zijn letterlijk overgenomen uit de meldingsformulieren die bij het Belgisch UFO-meldpunt binnenkomen. Het meldpunt is niet verantwoordelijk voor de inhoud en de schrijffouten in deze teksten. 
In 2016 werd beslist om enkel nog meldingen met een hoge vreemdheid verder te onderzoeken. De meldingen worden verdeeld over twee categorieën:


Categorie 1


- Waarneming met geringe vreemdheid en/of melding van ondermaatse kwaliteit

(Getuigen ontvangen een standaard antwoordmail wanneer de melding onder deze categorie valt.  Als er een zekere of quasi-zekere verklaring bestaat zal die in een mail aan de getuige en op de website vermeld worden.)


Categorie 2


- Waarneming met hoge vreemdheid                

(Gepersonifieerde opvolging)Voor meer toelichting bij beide categorieën kan u terecht op de pagina “UFO melden”.


volg ons op:

Recent ontvangen foto/video-materiaal

Op 17 januari 2020 zag iemand omstreeks 16u55 "een glimmend object" in Berchem voorbij vliegen.


Toen het object verdwenen was nam de getuige alsnog enkele foto's. Op verschillende van de opnames is een vreemd voorwerp te zien dat met het blote oog niet werd waargenomen.


Evaluatie: door de zon verlicht vliegtuig en vuiltje voor de lens

Overzicht meldingen


Totale aantal meldingen: 2616

10 recentste UFO-waarnemingen

Laatste update: 19-01-2020

_________________________Melding: 2613

Datum: 19-01-2020

Plaats: Wilderen (Limburg)

Tijdstip: 19u25

Waarnemingsduur: 7 minuten


Zondag 19 jan sta ik buiten op mijn terras en zie links van mij een ongewone lichtformatie aan de hemel. Een 10 tal lichten die mooi achter elkaar op een lijn diagonaal op precies dezelfde afstand van elkaar af bewogen en waarbij de eerste lichtbron uitdoofde en waarop een nieuwe aan de achterkant van de formatie terug tevoorschijn kwam. Dit duurde een 4 tal minuten.  Een voor een begonnen ze te verdwijnen. Het leek alsof het roteerde.


Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - Starlink satellieten


_________________________ Melding: 2615

Datum: 19-01-2020

Plaats: Tongeren (Limburg)

Tijdstip: 19u25

Waarnemingsduur: 5 minuten


Vorm van sterren, op 1 rij, vaste afstand, bewegend v N(horizon of toch zover dat ik zag) richting O tot ze verdwijnen t.h.v. een zeker punt, niet gans boven ons. Op zelfde moment staat er een heel heldere, grote ster(?) Z/W dichter bij horizon (deze is 45-60 minuten later weg).


Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - Starlink satellieten


_________________________ Melding: 2612

Datum: 19-01-2020

Plaats: Avin (Luik)

Tijdstip: 19u25

Waarnemingsduur: 2 minuut


Een stroom van lichtjes die mooi op een rij in een rechte lijn elkaar opvolgden. Het leken net sterren of satellieten die elkaar opvolgden netjes na elkaar. Ze hadden een constante snelheid vergelijkbaar met een voorbijkomend vliegtuig enkel zag je alleen wit licht, witte bewegende punten. De waarneming heeft een 2 tal minuten geduurd en ik heb meer dan 30 lichtjes geteld die allen op hetzelfde punt aan de hemel verdwenen.


Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - Starlink satellieten


_________________________ Melding: 2611

Datum: 19-01-2020

Plaats: Wimmertingen (Limburg)

Tijdstip: 19u23

Waarnemingsduur: 4 minuut


Zelfde bouw en vorm gelijk een satelliet. Eens na bepaalde tijd verdwenen ze 1 voor 1. Net zoals een satelliet. Het enige verschil is dat ze met 3 op rij zich voortbewogen. Waarschijnlijk meerdere satellieten maar nog nooit in zo een opstelling gezien.


Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - Starlink satellieten


_________________________ Melding: 2614

Datum: 19-01-2020

Plaats: Hulshout (Antwerpen)

Tijdstip: 19u00

Waarnemingsduur: 20 minuten


Om 19 uur gaan wandelen met de echtgenoot. Het was koud, droog en windstil. We keken naar de sterren en zagen beginnend een licht bol kleiner als de andere sterren, niet "pinkend" zoals een vliegtuig. Al vlug zagen we er meerdere volgen van zw richting no. Ze volgende in een rechte lijn, de afstand was hetzelfde tussen 2 bollen. Op een plaats verdwenen ze een voor een. En de lichtbollen begonnen uit het niks en verdwenen steeds in het niets het duurde ruim 20 minuten tot de laatste verdween en geen meer kwamen. Ze waren volledig geluidloos.


Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - Starlink satellieten


_________________________ Melding: 2610

Datum: 18-01-2020

Plaats: Vorselaar (Antwerpen)

Tijdstip: 12u02

Waarnemingsduur: 30 seconden


Om 12:02 uur waren we aan het werken in de Lovenhoek toen we het geluid van een propeller vliegtuig waarnemde we keken naar boven en we zagen een driehoek vormig vliegtuig.


Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - Verhees delta


_________________________ Melding: 2609

Datum: 17-01-2020

Plaats: Gent (Oost-Vlaanderen)

Tijdstip: 22u05

Waarnemingsduur: +/- 8 seconden


Ik stond buiten op een terras op het 3de verdiep van een appartement. Heldere lucht, echter donker (22u05). Een blauw licht, eerder laser achter (coherentere stralen). Deze vloog gedurende een korte tijdspanne van om en bij 0.8 seconden in een zig-zag patroon. Ik schat dat het een hoogte afstand van 3° aflegde. Geen idee wat dit was, denk niet direct aan een UFO, maar toch wil ik er het fijna van weten.


Evaluatie: (CAT1) gegevens onvoldoende


_________________________ Melding: 2607

Datum: 17-01-2020

Plaats: Berchem (Antwerpen)

Tijdstip: 16u55

Waarnemingsduur: 15 seconden


een glimmend object dat eerst op een ster leek stond stil in de lucht, ik bleef kijken, ik dacht dat het een vliegtuig was. Daarna passeerde een vliegtuig in de lucht en kruiste die het object en toen besefte ik dat het object stil stond. Ik greep naar mijn gsm om een foto te trekken en 1 second later was het verdwenen. Geluykkig heb ik toch enkele fotos genomen in de richting. Wanneer ik naar de fotos keek schrok ik onmiddelijk.


- zie afbeelding bovenaan deze pagina -


Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid  - door de zon verlicht vliegtuig en vuiltje voor de lens


_________________________ Melding: 2608

Datum: 16-01-2020

Plaats: Leuven (Vlaams-Brabant)

Tijdstip: 22u50

Waarnemingsduur: 10 seconden


Mijmerend bij de lichtjes van de stad zag ik vanuit het raam van mijn appartement opeens een dikke lichtende streep aan de hemel, wit met een groene schijn, komende van over de dakrand waar ik het niet kon zien tot het een eind verder stopte en het schijnsel uitdoofde. Eerst dacht ik aan een vuurpijl of iets dergelijks, maar zoiets zou waarschijnlijk niet langs een rechte baan vliegen. Mogelijk was het een meteoor, het schijnsel was een pak helderder en iets kleurrijker, maar voor de rest had het wel de kenmerken daarvan.


Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - meteoor/ruimteschroot


_________________________ Melding: 2606

Datum: 16-01-2020

Plaats: Hechtel-Eksel (Limburg)

Tijdstip: 22u30

Waarnemingsduur: +/- 5 minuten


Ik zat voor de tv toen ik in mijn oog hoek door het raam een groen helder licht zag bewegen, ik wandelde naar een raam er langs om duidelijker te kunnen zien toen het onbekend voorwerk wat ik in de heldere nacht lucht zag ineens naar beneden viel en zo weer verdween achter een appartementsgebouw blok. Ik heb in mijn bijna 30jaar bestaan nog nooit zo iets gezien en heb het ook meteen aan vrienden gemeld.


Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - meteoor/ruimteschroot


_________________________ 


Copyright © 2007 - 2020 Belgisch UFO-meldpunt  Alle rechten voorbehouden