recente UFO meldingenRecente UFO-meldingenDe meldingen die u op deze pagina kan bekijken zijn letterlijk overgenomen uit de meldingsformulieren die bij het Belgisch UFO-meldpunt binnenkomen. Het meldpunt is niet verantwoordelijk voor de inhoud en de schrijffouten in deze teksten. 
In 2016 werd beslist om enkel nog meldingen met een hoge vreemdheid verder te onderzoeken. De meldingen worden verdeeld over twee categorieën:


Categorie 1


- Waarneming met geringe vreemdheid en/of melding van ondermaatse kwaliteit

(Getuigen ontvangen een standaard antwoordmail wanneer de melding onder deze categorie valt.  Als er een zekere of quasi-zekere verklaring bestaat zal die in een mail aan de getuige en op de website vermeld worden.)


Categorie 2


- Waarneming met hoge vreemdheid                

(Gepersonifieerde opvolging)Voor meer toelichting bij beide categorieën kan u terecht op de pagina “UFO melden”.


volg ons op:

Recent ontvangen foto/video-materiaal

Iemand zag op 21 mei '20 om 23u57 "iets voorbij vliegen dat fel verlicht was" in het West-Vlaamse Hooglede.


Het vreemde object vloog van west richting oost en werd ongeveer 2 minuten waargenomen. Volgens de getuige kon dit geen vliegtuig geweest zijn.


Evaluatie: ISS

Overzicht meldingen


Totale aantal meldingen: 2880

10 recentste UFO-waarnemingen

Laatste update: 03-06-2020

_________________________Melding: 2880

Datum: 03-06-2020

Plaats: Genk (Limburg)

Tijdstip: rond 1u30

Waarnemingsduur: ongeveer 1 minuut


Ik keek naar de maan en de sterren vanaf mijn balkon zoals ik elke avond doe (woon op 5 verdiepen hoog dus heb mooi en perfect uitzicht ) dus ik keek naar de maan en had mij even gefocust op de maan en in mijn linker ooghoek ik denk ongeveer op een 169 graden zuid verscheen uit het niets een object met een Scherpe staart van fel licht het was precies dat het in onze atmosfeer  binnenkwam erna stoterde dat licht en zag ik een zwart object met een oranje gloed het was zeer hoog maar ging veel te snel om vliegtuig ofzo te zijn ik heb het kunnen volgen tot het over mijn app verdween het was bewolkt maar zeer hoge wolken dus kon het object waarnemen boven de wolkenen en  je zag ook duidelijk dat het veel hoger vloog dan men normaal vliegt. Nu weet ik niet of dit een komeet was heb al veel vallende sterren en kometen gezien laar dit had ik nog nooit gezien.


Evaluatie: in behandeling


_________________________ Melding: 2879

Datum: 28-05-2020

Plaats: Sint-Eloois-Winkel (West-Vlaanderen)

Tijdstip: 15u06

Waarnemingsduur: 15 seconden


Ik heb  het voorwerp heel scherp waargenomen en het was zeker geen vogel. Ik schat dat het een snelheid had van ongeveer een 400km per uur. De hoogte schat ik op 1000 à 1500 meter. Ik kijk veel in het heelal maar dit heb ik nog nooit gezien. Het ging vlak uit het oosten recht naar het westen zonder van zijn lijn af te wijken. Het had ook geen zichtbaar flikkerend licht achteraan wat je soms ziet aan een vliegtuig. Ik denk niet dat het een drone was. Daarvoor ging het te snel. Misschien weten jullie meer?


Evaluatie: in behandeling


_________________________ Melding: 2878

Datum: 28-05-2020

Plaats: Lissewege (West-Vlaanderen)

Tijdstip: 10u30

Waarnemingsduur: 5 minuten


Snelle rechte bewegingen, afgewisseld met onderbrekingen door kraakbeweging van 90 graden,

Mijn vriend was bij me. Een heel nuchter persoon. Ook hij kon het voorwerp niet benoemen


Evaluatie: in behandeling


_________________________ Melding: 2877

Datum: 27-05-2020

Plaats: Kessel (Antwerpen)

Tijdstip: ongeveer 19u50

Waarnemingsduur: 30 seconden


Het vloog met de snelheid van een vliegtuig, maar het deed niet aan een vliegtuig denken. Als het een vliegtuig was zouden we iets van geluid gehoord hebben. het was moeilijk in te schatten hoe groot het was omdat een vliegtuig dat zo groot was, zouden we zeker gehoord hebben. was het verder weg en was het dan nog groter dan een vliegtuig? het was vreemd dat het geen 'wolkenlijn' achter zich liet zoals andere vliegtuigen vandaag.

Alvast bedankt.


Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - vliegtuig


_________________________ Melding: 2876

Datum: 26-05-2020

Plaats: Gent (Oost-Vlaanderen)

Tijdstip: 0u02

Waarnemingsduur: maximum 2 minuten


Ik was net toevallig naar buiten aan het kijken en zag een “ster” verplaatsen dus eerst dat ik van het zal een vliegtuig zijn maar er waren geen flikkerlichten en ging ook iets te traag daarvoor. Dus ik dacht van hu wtf is dit, ik roep mijn huisgenoot erbij en zei ook zo van whutttt. We blijven kijken en proberen te raden wat het is, ik kijk met een oog en het heeft hetzelfde effect als de noordpoolster maar dan met iets meer kleur en beweging in de lichtstralen. Opeens verminderd het licht en verdwijnt het. Op het moment dat het licht uit gaat zie ik een cirkelvormig zeer donker iets. Door de weerkaatsing van hebt licht zie ik dit en dus was het ook snel weg.


Echt iets dat ik nog nooit gezien heb en ik kijk best vaak naar de sterren dus ik weet het verschil wel tussen een vallende ster en een vliegtuig en dat was iets dat ik nog nooit gezien had.


Evaluatie: (CAT1) gegevens onvoldoende


_________________________ Melding: 2875

Datum: 23-05-2020

Plaats: Hoboken (Antwerpen)

Tijdstip: 0u00

Waarnemingsduur: anderhalve minuut


3jaar geleden heb ik exact hetzelfde meegemaakt enkel stond ik en mijn vriend met mond open te kijken wat dat was, nu heb ik van zodra ik het licht zag mijn camera binnen genomen en heb ik het einde nog kunnen filmen. Ik zat nog maar net buiten en keek naar alle sterren op deze mooie open hemelnacht toen ik oppeens een fel lichtpuntje zie bewegen, niet in 1 rechte lijn zoals een vliegtuig maar weer als vorige keer, "wat zatjes" precies of de piloot heeft wat teveel drank op... of het lijkt op een drone, enkel geeft dit zo fel licht dat je niet ziet of het rond is ofzo.. het heeft wel spots denk ik wat het geeft licht zoals een vliegtuig ook heeft als het slecht weer is, dan stralen die lichten ook wat feller dus is beetje vergelijkbaar. Van zodra het verder richting het Oosten vliegt vliegt het hoger en hoger waardoor het licht dimt en dan exact hetzelfde als 3jaar terug, zie je het lichtpuntje verdwijnen tussen 2 hele kleine sterretjes, die je bijna niet ziet...

Van begin dat ik het zag tot het weg was duurde iets langer dan een minuutje, het felle licht heb ik dus nirt kunnen filmen jammergenoeg..

Ik hoop dat jullie er iets mee zijn...Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - ISS


_________________________ Melding: 2874

Datum: 21-05-2020

Plaats: Hooglede (West-Vlaanderen)

Tijdstip: 23u57

Waarnemingsduur: 2 minuten


Beste ik zag deze nacht iets raars in de hemel voorbij vliegen dat fel verlicht was en geen vliegtuig was om 23.57u komende uit het westen naar het oosten.  Na 2min was het weg.  Heb er foto van kunnen nemen. Zie bijlage. Als je inzoomt op de foto heeft het een rare vorm.  Zou dit een satelliet zijn? 


- zie afbeelding bovenaan deze pagina -


Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - ISS


_________________________ Melding: 2873

Datum: 21-05-2020

Plaats: Perk (Vlaams-Brabant)

Tijdstip: 20u40

Waarnemingsduur: 20 minuten


We zaten op 21/05 om 20:40u met vier aan tafel buiten in de tuin toen ik plots iets zwart opmerkte in de lucht. De zon was al aan het zakken maar het was nog heel klaar buiten en weinig bewolking. Ik draag normaal een bril en kon de UFO niet goed zien. We hebben er een verrekijker bijgenomen en een reflexcamera met telelens. Iedereen heeft afwisselend naar de UFO gekeken door de verrekijker en er zijn foto’s gemaakt met de camera maar de lens kon niet ver genoeg inzoomen.

We raakte het er niet over eens welke vorm de UFO had. Ik vond dat het eruitzag als een autostoel. Mijn zus vond dan weer dat het leek op een krokodil. De UFO leek van vorm te veranderen.

 

De UFO zweefde voorbij aan een relatief traag tempo en steeg licht tijdens zijn traject.

 

Uiteindelijk verdween het uit het zicht.


Evaluatie: in behandeling


_________________________ Melding: 2872

Datum: 20-05-2020

Plaats: Kaprijke (Oost-Vlaanderen)

Tijdstip: 23u00

Waarnemingsduur: 6 minuten


Heb een video genomen was al 23:00 perfecte lucht en was zeer snel ook met dode stops en dan terug vertrekken met suprrsonische snelheid een rond objectEvaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - ISS


_________________________ Melding: 2870

Datum: 19-05-2020

Plaats: Tongeren (Limburg)

Tijdstip: 19u00

Waarnemingsduur: 17 minuten


Tijdens de avondmaaltijd hoorde ik een slechtvalk,waardoor ik naar boven keek om hem te spotten. Op dat moment zag ik op zeer hoge altitude een lichtpuntje bewegen hij viel enorm op met de helder blauwe achtergrond. Het eerste wat mij ,men vriendin en men zoon  opviel was dat het niet in een rechte lijn bewoog maar regelmatig lichtjes van richting veranderde. Vlak voor het verdween leek het net ter plaatste te blijven stil staan .


Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - ballon


_________________________ 


Copyright © 2007 - 2020 Belgisch UFO-meldpunt  Alle rechten voorbehouden