recente UFO meldingenRecente UFO-meldingenDe meldingen die u op deze pagina kan bekijken zijn letterlijk overgenomen uit de meldingsformulieren die bij het Belgisch UFO-meldpunt binnenkomen. Het meldpunt is niet verantwoordelijk voor de inhoud en de schrijffouten in deze teksten. 
In 2016 werd beslist om enkel nog meldingen met een hoge vreemdheid verder te onderzoeken. De meldingen worden verdeeld over twee categorieën:


Categorie 1


- Waarneming met geringe vreemdheid en/of melding van ondermaatse kwaliteit

(Getuigen ontvangen een standaard antwoordmail wanneer de melding onder deze categorie valt.  Als er een zekere of quasi-zekere verklaring bestaat zal die in een mail aan de getuige en op de website vermeld worden.)


Categorie 2


- Waarneming met hoge vreemdheid                

(Gepersonifieerde opvolging)Voor meer toelichting bij beide categorieën kan u terecht op de pagina “UFO melden”.


volg ons op:

Recent ontvangen foto/video-materiaal

Verschillende ooggetuigen zagen op zondag 23 februari 2020 tussen 19u en 21u "bewegende lichtvlekken" in de omgeving van Aalst.


Het verschijnsel was geruime tijd zichtbaar en werd door enkele mensen op video vastgelegd. De still hiernaast is afkomstig uit een video die in Grembergen werd gemaakt.


Evaluatie: lichtspots/skytracer

Overzicht meldingen


Totale aantal meldingen: 2652

10 recentste UFO-waarnemingen

Laatste update: 25-02-2020

_________________________Melding: 2652

Datum: 25-02-2020

Plaats: Sinaai (Oost-Vlaanderen)

Tijdstip: 6u20

Waarnemingsduur: 15 minuten


Het waren precies bewegende sterren. Ze bewogen met een constante snelheid van West naar Oost onderling precies met dezelfde afstand tussen. Na +/- 40lichtpunten te hebben gezien heb ik deze melding gemaakt...


Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - Starlink satellieten


_________________________ Melding: 2649

Datum: 23-02-2020

Plaats: Erembodegem (Oost-Vlaanderen)

Tijdstip: 20u03

Waarnemingsduur: 2,5 uur


Ik kreeg telefoon van mijn ouders die wat verder wonen. Ik dacht eerst aan licht bakens omwille van Carnaval Aalst 6km verderop. Het verschijnsel zelf leek van daar te komen. Ik ben met mijn vriendin in de auto gestapt om dichterbij te komen en dat is ook gelukt. Ik heb alles kunnen filmen in een 5 tal opnames. Nadien terug naar huis gereden om iets warmer aan te doen en te voet gaan wandelen langs de velden. Toen zaten ze echt dichtbij. Het vreemde was dat er toen 2 klusters waren. 1 recht boven ons huis en 1 wat verder waar we aan het wandelen waren. De verschillende lichtgevende bollen vlogen kris kras door elkaar. 6 waren het er. En telkens waren er 2 a 3 die ZEER snel wegvlogen tot ze volledig uit het zicht waren maar ze kwamen altijd terug na een 3 a 4 tal seconden. Wat ook opviel was hoe verder ze van Aalst richting Affligem vlogen hoe feller ze licht gaven. Het kon geen lichtreclame geweest zijn want dat zou je zien aan de bewolking. Het was lichtbewolkt. Toen dacht ik we gaan even wegstappen en wij hadden echt het idee dat ze boven ons bleven hangen. Eerst de ene richting uit en dan compleet de andere richting beginnen stappen en ze bleven echt dichtbij. Het leek alsof ze volgen. Was echt heel vreemd allemaal. Ik heb vrij goeie kwaliteit filmpjes op mijn telefoon staan.Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - lichtspots/skytracer


_________________________ Melding: 2651

Datum: 23-02-2020

Plaats: Lebbeke (Oost-Vlaanderen)

Tijdstip: 19u50

Waarnemingsduur: onbekend


Gisterenavond omstreeks 19u50 nam ik deze vage lichten waar aan de hemel.Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - lichtspots/skytracer


_________________________ Melding: 2648

Datum: 23-02-2020

Plaats: Grembergen (Oost-Vlaanderen)

Tijdstip: 19u36

Waarnemingsduur: 2 minuten


Tijdens een avondwandeling op 23/02/2020 zag ik rond 19.38u    plots 3 vlekken van uit het zuiden mijn richting uit komen. Deze bleven even ter plaatse en gingen dan zeer snel terug richting zuiden. Ik dacht eerst aan laserstralen maar zag geen stralen die omhoog gericht waren. Toen merkte ik rechts van de vlekken nog een grotere vlek op die niet bewoog. Dit herhaalde zich nog 2 keer en toen was het voorbij. Ik wandelde verder en observeerde of ik dit fenomeen nog zag. De overige 60 minuten kwam dit niet meer terug waardoor ik denk dat het geen laserstralen of lichtstraal van een of andere activiteit zal geweest zijn.

Ik verstuurde een filmpje waarbij ik de laatste passage kon filmen.


- zie still uit video bovenaan deze pagina -


Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - lichtspots/skytracer


_________________________ Melding: 2650

Datum: 23-02-2020

Plaats: Aalst (Oost-Vlaanderen)

Tijdstip: 19u05

Waarnemingsduur: meer dan anderhalf uur


Ik heb het gefilmd, het is als je goed kijkt waar te nemen welk soort kleur en vorm en dat er bewegingen waren dat er ineens meerder bijeen bewogen en dan stuk of drie ineens heel snel naar rechts ging en heel snel terug in de groep kwam. Als ik me niet mistel zie ik er in totaal 6 ronde lichtgevende zwevende voorwerpen in de lucht meestal blijven ze in groep maar een drie tal gaan heel snel naar rechts en dan terug en dat gebeurde een aantal keren, ik was opweg met mijn vriend naar de welness in Alast, en eens voor de afrit van Aalst zagen we boven ons aan de voorruit lichtgevende rondvormige voorwerpen in de lucht rondzweven en deze zijn we blijven kunnen zien tot op ons bestemming, ik ben uitgestapt aan de plataanlaan waar de welness was en daar heb ik een halve minuut kunnen filmen. Na een sessie van 90 minuten welness kwamen we buiten en zagen we nog steeds diezelfde lichten,  op een gegeven moment zagen we er stuk of 2 a 3  nieuwe bij die iets minder vel lichtgevend was maar wel duidelijk genoeg was om te zien dat het van hetzelfde soort behoorde. We zijn na de welness nog even uit de auto gestapt om deze te bekijken en zijn dan na 5 minuten vertrokken en nog even zag ik dan aan de passagierskant in de auto (rechterkant) dat ze nog steeds waarneembaar waren, maar eens de autostrade terug op zag ik deze niet meer...Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - lichtspots/skytracer


_________________________ Melding: 2647

Datum: 22-02-2020

Plaats: Bocholt (Limburg)

Tijdstip: 4u00

Waarnemingsduur: 3 seconden


plots uit het niets komt er een ronde bol, daalt lichtjes en verdwijnt opeens tamelijk snel, duurt een paar seconden


Evaluatie: in behandeling


_________________________ Melding: 2645

Datum: 21-02-2020

Plaats: Sint-Niklaas (Oost-Vlaanderen)

Tijdstip: 7u40

Waarnemingsduur: 2 à 3 minuten


Ik ben aan het wachten op mijn collega met wie ik samen naar het werk rijdt. Omstreeks 07.40 ben ik het voetpad opgewandeld, ik merkte op dat het een heldere lucht was en zag bijna meteen een snel verplaatsend lichtpunt, die zich schijnbaar gddroeg als een satteliet, als ik mijn vuist als maatstaf gebruikte konden er met gestrekte arm visueel twee vuisten tussen de objecten, het leek een trein van dezelfde objecten die elkaar zeer snel opvolgden...,  synchroom,  na enkele minuten in wagen gestapt. Op dat moment was het nog te zien en bleven verschijnen.


Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - Starlink satellieten


_________________________ Melding: 2635

Datum: 21-02-2020

Plaats: Veurne (West-Vlaanderen)

Tijdstip: 6u45

Waarnemingsduur: 10-tal minuten


Deze morgen om 6.45 opgestaan, toen ik door het dakraam keek en even naar de hemel keek, zag ik plots sterren die in een rechte lijn bewogen van West naar Oost. Honderden allemaal op een gelijke afstand van elkaar en op een rechte lijn. Ik ben naar beneden gekomen en buitengekeken en het was nog altijd bezig. Zo ver ik kon kijken zag ik lichtjes die bewogen. Een 10 tal mi Uten later zag ik in de verte precies een laatste ster opschuiven. Daarna zag ik geen meer afkomen, kon wel de voorbij gaande nog  volgen tot ze uit zicht waren verdwenen. Eigenaardig was, dat ik geen flikkerlichtjes zag, zoals bij vliegtuigen. Toen ik het voor het eerst zag kon het al een tijd bezig zijn. De snelheid was zoals een passagiers vliegtuig.


Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - Starlink satellieten


_________________________ Melding: 2632

Datum: 21-02-2020

Plaats: Beerzel (Antwerpen)

Tijdstip: 6u30

Waarnemingsduur: enkele minuten


Rij sterren die achter elkaar in dezelfde richting bewegen. Uiteindelijk enorme afstand, sterren te dicht bij elkaar om vliegtuigen te kunnen zijn, objecten leken echt op sterren.


Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - Starlink satellieten


_________________________ Melding: 2634

Datum: 21-02-2020

Plaats: Zwevegem (West-Vlaanderen)

Tijdstip: 6u30

Waarnemingsduur: 10 minuten


zag een rij witte lichten op een rechte lijn op geringe afstand . zeker een 7a8 stuks.


Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - Starlink satellieten


_________________________ Copyright © 2007 - 2020 Belgisch UFO-meldpunt  Alle rechten voorbehouden