recente UFO meldingenRecente UFO-meldingenDe meldingen die u op deze pagina kan bekijken zijn letterlijk overgenomen uit de meldingsformulieren die bij het Belgisch UFO-meldpunt binnenkomen. Het meldpunt is niet verantwoordelijk voor de inhoud en de schrijffouten in deze teksten. 
In 2016 werd beslist om enkel nog meldingen met een hoge vreemdheid verder te onderzoeken. De meldingen worden verdeeld over twee categorieën:


Categorie 1


- Waarneming met geringe vreemdheid en/of melding van ondermaatse kwaliteit

(Getuigen ontvangen een standaard antwoordmail wanneer de melding onder deze categorie valt.  Als er een zekere of quasi-zekere verklaring bestaat zal die in een mail aan de getuige en op de website vermeld worden.)


Categorie 2


- Waarneming met hoge vreemdheid                

(Gepersonifieerde opvolging)Voor meer toelichting bij beide categorieën kan u terecht op de pagina “UFO melden”.


volg ons op:

Recent ontvangen foto/video-materiaal

Een man ziet op maandag 26 oktober '20 om 14u14 een "zwarte deltavleugel" boven Walshoutem voorbij vliegen.


Het object volgde een rechtlijnige koer en en werd ongeveer een minuut lang waargenomen


Evaluatie: Verhees delta

Overzicht meldingen


Totale aantal meldingen: 3017

10 recentste UFO-waarnemingen

Laatste update: 27-10-2020

_________________________Melding: 3017

Datum: 27-10-2020

Plaats: Knokke (West-Vlaanderen)

Tijdstip: 6u23

Waarnemingsduur: anderhalve minuut


Op dinsdag 27/10/2020 om 6.22AM kijk ik naar de sterrenhemel richting t westen. Dit zijnde richting zee. Daar bemerk ik tussen de sterren, Bij klaarheldere hemel, een lichtpunt dat zuid/oost beweegt. In rechte lijn. Net ervoor zag ik in omgekeerde richting een vliegtuig met boordlichten passeren. Doch met zekerheid dat deze laatste knipperend rood licht had. Doch het object dat ik tijdlang volgde, had deze niet. Het vloog gestaag in 1 lijn over mijn appartement. Ik repte mij om mijn gsm te nemen, en op mijn achterterras, waar het zou voorbijkomen, te filmen. Luttele seconden nadien stond ik klaar om te filmen, maar het object kwam níet  overgevlogen, en was 180°gr niet te bespeuren. Tijdlang blijven kijken. Opnieuw naar het voorterras, waar opnieuw in 180° niks te bespeuren viel. Opnieuw op achterterras en speurend 180° naar het oosten, merk ik opnieuw een aankomend vliegtuig mét  boordlichten richting NW vliegen. Maar van het object geen spoor. Van de beide vliegtuigen met boordlichten, was vervolgens de motor goed hoorbaar.. Van de UFO, niet!


Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - satelliet_________________________ Melding: 3015

Datum: 26-10-2020

Plaats: Moerbeke-Waas (Oost-Vlaanderen)

Tijdstip: 21u21

Waarnemingsduur: 2 minuten


Ik kwam met een vriend tegug van de voetbaltraining.

toen we in de Groenstraat waren zagen we een lichtflits, hij moest afslaan naar zijn huis dus reed ik alleen.

In de Spelonckvaart zag ik een vreemd tuig redelijk onduidelijk.

Maar het ging te snel en was te groot om een vliegtuig te zijn ook kon het geen straaljager zijn want die maken veel lawaai.


Evaluatie: in behandeling_________________________ Melding: 3014

Datum: 26-10-2020

Plaats: Antwerpen (Antwerpen)

Tijdstip: +/- 15u

Waarnemingsduur: 15 seconden


Omdat een collega en ik  naar enkele reactoren aan het bekijken waren.Zagen we ineens een ruit verschijnsel.Toen we het opmerkten verdween het snel.We liepen nog iets verder omdat het verdween achter een gebouw. En zagen het nog enkele seconden tot het in de horizon verdween.


Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - Verhees delta D2_________________________ Melding: 3013

Datum: 26-10-2020

Plaats: Walshoutem (Vlaams-Brabant)

Tijdstip: 14u14

Waarnemingsduur: 1 minuut


Hoogte tussen 1500 en 3000ft. Geluid van verbrandingsmotor, zwak. Deltavleugel, zwart, geen ramen opgemerkt. Vloog rechte koers, blijkbaar onbemand. Stealth oppervlakte.


- zie afbeelding bovenaan deze pagina -


Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - Verhees delta D2_________________________ Melding: 3012

Datum: 22-10-2020

Plaats: Mechelen (Antwerpen)

Tijdstip: 23u50

Waarnemingsduur: 15 seconden


Donderdag avond rond 23u50 laat ik de poes buiten aan het terras. Ik ga even mee buitenstaander en kijk naar de paar sterren die te zien zijn. Ik zie lichtpunten bewegen en kijk beter of het een vliegtuig is. Het is veel te breed voor een vliegtuig. Ongeveer 10 a 15 cm lang met heel veel lichtpuntjes die ongeveer op een horizontale lijn snel samen verder bewegen. Voor ik goed kon bekijken wat het was waren ze uit mijn zicht. Het deed mij denken aan de starlinck trein maar enkel waren ze nu naast elkaar ipv achter elkaar. Ik zag dit pas als ze ong 60 graden hoog waren en bij o g 30 graden kon ik ze niet meer zien. Omdat de lichtpuntjes te zwak werden. Waren dit satellieten of vliegtuigen die naast elkaar vlogen? Ik heb geen lichten zien pinken en het waren enkel witte lichtjes. Kunnen jullie mij dit verklaren? Ik geloof niet in buitenaardse zaken, maar ben wel nieuwsgierig naar wat het wel was. Alvast bedankt.


Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - door kunstlicht beschenen vogels_________________________ Melding: 3011

Datum: 22-10-2020

Plaats: Gijzenzele (Oost-Vlaanderen)

Tijdstip: 7u35

Waarnemingsduur: 5 minuten


Ik ging deze ochtend de kippen voederen en stond even de laatste nachtlucht te bekijken (oa Orion) toen mijn aandacht werd getrokken door een groot, helder, onafgebroken wit licht dat enigszins leek te trillen. Het leek goed op de ochtendlijke verschijning v Venus. Ik kon het echter niet volledig ontwaren gezien het deels verscholen zat achter de boomtoppen aan de horizon. Plots viel mij op dat het licht aan een steile kaarsrechte klim v 45° bezig was van NW nr N. Zo heb ik enkele minuten staan kijken nr dit verschijnsel. Toen ik nr binnen ging om mijn gsm te halen om dit evt te filmen en wat later terugkwam, was het verdwenen.


Evaluatie: (CAT1) gegevens onvoldoende_________________________ Melding: 3009

Datum: 18-10-2020

Plaats: Ternat (Vlaams-Brabant)

Tijdstip: 16u57

Waarnemingsduur: enkele minuten


Ik was een wandeling aan het maken toen ik plots twee objecten zag naderen in de lucht. Ik was daarvoor al in de lucht aan het kijken naar vliegtuigen die passeerden. De objecten vlogen naast elkaar, aan lage snelheid, op ongeveer constante hoogte denk ik. Het leek alsof ze aan elkaar vast hingen. Ik dacht even dat het een paramotor was, of misschien een parachutist ? Maar dit zou vreemd zijn aangezien het object nooit bochten maakte. Ook was er geen geluid waar te nemen. Verder was het weer niet zo goed op dat moment (de objecten vlogen naar onweerswolken toe). Na enkele minuten, wanneer ze waren voorbij gevlogen, kon je een witte kleur waarnemen op 1 van de 2 objecten. Dit is zichtbaar in 1 van de video's. Ik denk dat dit te maken heeft met reflectie van het zonlicht. De waarneming eindigde kort daarna, toen het object in de verte verdween.
Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - ballonnen_________________________ Melding: 3006

Datum: 17-10-2020

Plaats: Brugge (West-Vlaanderen)

Tijdstip: 6u45

Waarnemingsduur: 15 seconden


ik sta altijd vroeg op en rook dan mijn sigaretten aan de deur....het was heldere hemel en ik kijk altijd naar boven naar de sterren toen ik plots een reeks naar mijn mening sterren in een formatie zag op een lijn bewegen zoals een trein en op enkele seconden later nog een achter kommer ...ik weet wat ik gezien heb en heb niet gedronken en mijn vrienden zeggen mij dat het satellieten zijn .....best mogelijk maar heb toch de melding gedaan naar jullie toe


Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - Starlink satellieten_________________________ Melding: 3010

Datum: 16-10-2020

Plaats: Ekeren (Antwerpen)

Tijdstip: 17u25

Waarnemingsduur: 1 minuut


Ik was met de fiets onderweg naar huis, van Antwerpen richting Ekeren, dus van Zuid naar Noord. Dwars op mijn richting zag ik aan mijn linkerkant, dus uit het westen, iets zwart in de lucht. Initieel dacht ik aan een grote parachute of iets, maar al snel werd duidelijk dat dit voorwerp aan redelijk hoge snelheid naar het oosten bewoog. Het was zwaar bewolkt en alles bleef zichtbaar, dus ik vermoed dat het op een hoogte van ca 500-1000 meter bewoog. Het voorwerp had bijna een volmaakt driehoekige vorm en was volledig zwart, maar duidelijk een vliegtuig type 'vliegende vleugel'. Als ik moest gokken, denk ik aan een B2 bommenwerper of de opvolger ervan, maar zou me verbazen dat die zo laag over Antwerpen komt. Ik heb geen geluid waargenomen, ik vermoed dat het subsonisch vloog. Ik heb een poging gedaan om met de gsm een foto te nemen, maar dat trok op niets natuurlijk.


Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - Verhees delta D2_________________________ Melding: 3008

Datum: 16-10-2020

Plaats: Zwevezele (West-Vlaanderen)

Tijdstip: rond 17u00

Waarnemingsduur: 20 seconden


Ik kwam uit het tuinhuis en hoorde een ronkend motorgeluid, alsof van een sportvliegtuig. Zoals vaak richtte ik mijn ogen op de hemel om een kijkje te nemen. Daar zag ik een ovaal, soort ajuinvormig, pikzwart toestel ter grootte van een gemiddeld sportvliegtuig. Opvallend is dat het geen vliegtuigvleugels of -staart had. Het vloog in rechte lijn van oost naar west en dit totaal niet onopvallend aangezien het zich noch traag, noch snel voortbewoog en dit met het eerder vermelde motorgeluid. Lichten of ramen of reflecties heb ik niet opgemerkt aan het toestel. Ik heb dit zo een 20-tal seconden waargenomen tot het in de verte verdween. Jammer genoeg ben ik de enige die dit heeft gezien (voor zo ver ik weet).


Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - Verhees delta D2_________________________ Copyright © 2007 - 2020 Belgisch UFO-meldpunt  Alle rechten voorbehouden