recente UFO meldingenRecente UFO-meldingenDe meldingen die u op deze pagina kan bekijken zijn letterlijk overgenomen uit de meldingsformulieren die bij het Belgisch UFO-meldpunt binnenkomen. Het meldpunt is niet verantwoordelijk voor de inhoud en de schrijffouten in deze teksten. 
In 2016 werd beslist om enkel nog meldingen met een hoge vreemdheid verder te onderzoeken. De meldingen worden verdeeld over twee categorieën:


Categorie 1


- Waarneming met geringe vreemdheid en/of melding van ondermaatse kwaliteit

(Getuigen ontvangen een standaard antwoordmail wanneer de melding onder deze categorie valt.  Als er een zekere of quasi-zekere verklaring bestaat zal die in een mail aan de getuige en op de website vermeld worden.)


Categorie 2


- Waarneming met hoge vreemdheid                

(Gepersonifieerde opvolging)Voor meer toelichting bij beide categorieën kan u terecht op de pagina “UFO melden”.


volg ons op:

Recent ontvangen foto/video-materiaal

Op woensdag 16 september '20 ziet iemand omstreeks 22u verschillende "heldere lichtflitsen" in Hoboken.


De getuige kon niet vaststellen welk verschijnsel of object deze lichtflitsen veroorzaakte. Er werd een korte video-opname van het gebeuren gemaakt.


Evaluatie: in behandeling

Overzicht meldingen


Totale aantal meldingen: 2992

10 recentste UFO-waarnemingen

Laatste update: 19-09-2020

_________________________Melding: 2991

Datum: 18-09-2020

Plaats: Gierle (Antwerpen)

Tijdstip: 22u45

Waarnemingsduur: onbekend


Ik zat deze avond gezellig op mijn terras in Gierle. Het was ongeveer 10. 45u. Mijn vriendin lag in een ligsoel naar het de sterretjes te kijken in het Westen toen ze ineens schrok en riep wow zie he dat. Ik draai me om richting het westen en zie  5 lichtpuntjes in de hemel (Geel van kleur) maar echt perfect mooi op 1 lijn en overal de zelfde afstand en een snelle beweging van het N naar het Z bewegen. Echt geen laser lamp of schijnwerper ofzo. Het was echt tussen sterren precies. Mijn vriendin dacht dat ze 5 vallende sterren had gezien. Ik heb zelf al vallende sterren gezien. Maar nog nooit zo iets als dit. Het het geen lichtstaart. Het waren echt 5 lichtpuntjes die op de zelfde afstand van het noorden naar het zuiden bewogen. Hopelijk weten jullie hier meer over.


Evaluatie: in behandeling_________________________ Melding: 2992

Datum: 18-09-2020

Plaats: Hoensbroek (Nederland)

Tijdstip: rond 22u00

Waarnemingsduur: 6 à 7 seconden


Rond 22.00uur, heldere lucht, in Hoensbroek, weinig wind, heb ik een lichtgevend, witgeel van kleur, langwerpig voorwerp, van ozo naar wnw, geluidloos, Op ongeveer 600 meter hoogte aan de hemel voorbij zien zweven. Het ging sneller dan een vliegtuig. Weet niet hoe snel precies.


Evaluatie: in behandeling_________________________ Melding: 2988

Datum: 18-09-2020

Plaats: Hoevenen (Antwerpen)

Tijdstip: 6u10

Waarnemingsduur: 10 minuten


Ik ging iets na 6u s'ochtends met mijn hond buiten. Ik woon in de polders, waar op dat uur nog alles muisstil is, en het was nog donker. Terwijl mijn hond stilstond keek ik naar de heldere sterrenhemel, tot ik ineens dacht dat er een ster bewoog, wat uiteraard niet kan. Een helder bolletje bewoog van het westen naar het noorden, en plots terug op hoge snelheid naar het westen. Ik trachtte het te verklaren (geen vliegtuig, geen vallende ster, geen meteorieten of weerballon, dat plaatje klopte niet). Toen doken er meerdere op, een 8 tal, die met hoge en afwisselende tragere snelheid tss zuidwest en west vlogen. Sommige verdwenen weer, en doken vervolgens wat verder weer op. Ik stond aan de grond genageld door wat ik zag, dit was niet te verklaren. Ik ben met mijn hond naar huis gespurt om mijn smartphone te halen om te trachten het op beeld vast te leggen.


Toen ik terug op de plaats stond keek ik omhoog en was het nog aan de gang. 1 ufo vloog van lager naar een andere ufo en verdwenen uit het zicht. Ik ben toen beginnen filmen, ik heb zaken op beeld, maar het is superdonker buiten en het komt niet helemaal tot zijn recht, maar als je het traag afspeeld en frame per frame kijkt, zie je wel een stukje van wat ik ervaren heb deze ochtend. Je ziet dat de ufo's supersnelle bewegingen maken, van boven naar beneden, van links naar rechts, verdwijnen en weer opduiken.


Evaluatie: in behandeling_________________________ Melding: 2989

Datum: 18-09-2020

Plaats: Hooglede (West-Vlaanderen)

Tijdstip: 4u45

Waarnemingsduur: 3 à 4 seconden


Het was een heldere hemel, droog en amper wind. Er was, denk ik, een drone....Toen ik in de wagen wou stappen zag ik een wit bol-achtig iets schuin zakken(Net of er een staart aanhing), ik dacht eerst "nice, een vliegende ster", tot mijn verbazing schoot het recht terug de lucht in. Dit gebeurde in een fractie... Het gaf het gevoel van "shit, ik ben ontdekt".


Evaluatie: (CAT1) gegevens onvoldoende_________________________ Melding: 2987

Datum: 17-09-2020

Plaats: Oudenaarde (Oost-Vlaanderen)

Tijdstip: 5u53

Waarnemingsduur: 1 minuut


Ik stond op rond 5u45. Ik ging naar beneden. Rond een uur of 5u53 ging ik naar het toilet. Ik moet hiervoor de voordeur passeren waarin een glasraam zit. Het raam trok mijn aandacht want er was een zeer heldere lucht waarbij de sterren enorm goed zichtbaar waren. Ik bleef kijken naar dit moois. Opeens kwam er vanuit mijn gezichtsveld rechts een iets helderder lichtbolletje aangevlogen boven in de hemel. Ik dacht eerst een vliegtuig maar er waren geen lichtjes te zien en het vloog toch vrij snel. Erna kwamen er nog dezelfde lichtbolletjes, vrij snel vliegend achter elkaar met verschillende afstanden tussen elkaar. Het was precies een soort treintje, vliegend op dezelfde lijn.


Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - Starlink satellieten_________________________ Melding: 2990

Datum: 16-09-2020

Plaats: Hoboken (Antwerpen)

Tijdstip: 22u00

Waarnemingsduur: 30 seconden


Hemel helder, en object bleek in een wolkenflard te zitten dat zo om de 15sec frequent flitste, bliksems er in, en gedurende dit voorval, een rond ovalen voorwerp, de bliksems gingen er niet door, ook de wolk kon men niet zien in het voorwerp… zie bijlagen, film + printscreen op ongeveer 1sec filmen (ontdekt door het filmpje heel snel te pauzeren. Met ziet duidelijk dat er “iets” hangt. PS: dit is geen photoshop of enige trukkendoos. De wolkenflard was binnen de 30sec gewoon weg. Windstil, geen weersinvloeden te zien.


- zie still uit video bovenaan deze pagina -


Evaluatie: in behandeling_________________________ Melding: 2985

Datum: 16-09-2020

Plaats: Bouwel (Antwerpen)

Tijdstip: 17u05

Waarnemingsduur: 10 minuten


-Op 16/09/2020 zag ik omstreeks 17u05 een gebogen streep in de lucht (NO, afbuigend richting Z). Deze streep was afkomstig van 2 vliegtuigen (zeer snel: vermoedelijk straaljagers) in formatie op grote hoogte die richting Z vlogen. Vervolgens vlogen ze verder uiteen. 1 vliegtuig maakte een lus richting W, vervolgens N en dan O. Het andere vliegtuig maakte een lus richting O. Er was een licht motorgeluid te horen.

-Vervolgens zag ik vanuit het NO een blinkend object afkomen op zeer grote hoogte. Het object bracht geen geluid voort en ging ook veel trager dan de vliegtuigen (en dan bv. een Airbus). Met het blote oog was enkel een "heldere" ster te zien. Met een gewone verrekijker was er meer te zien, maar door de grote afstand bleef het beeld onduidelijk. Het leek op een driehoek met aan elke hoek een "bol". Er waren geen "flikkerlichten" zichtbaar. Vervolgens is het op 90° over mijn hoofd gekomen en verder richting Z. Omstreeks 17u15 was het plots niet meer zichtbaar (vermoedelijk door de weerkaatsing van de zon).

-Mijn moeder woont ca. 1 km westelijk van hier en heeft het verschijnsel eveneens waargenomen.

-De weersomstandigheden zijn zeer zonnig (lichtbewolkt) met soms wind.


Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - ballon_________________________ Melding: 2986

Datum: 15-09-2020

Plaats: Meeuwen (Limburg)

Tijdstip: 21u00

Waarnemingsduur: 2 minuten


we gingen zien of het onweer boven Namen ook bij ons passeerde.daar waar de Poolster staat hing een fel licht stil en eerst dachten we dat dit op de terril van waterschei was bvb om insecten te lokken doch het was verder af het was heel helder als xenon licht toen we binnen de verrekijker gingen halen was het plots weg.van thuis uit hebben we deze morgen gezien of de terril daar ligt maar deze ligt meer naar rechts vanuit ons zichten de avond ervoor.we hebben niets zien wegflitsen,verplaatsen of uitdoven. de richting van thuis uit is dit boven meeuwen oudsbergen


Evaluatie: in behandeling_________________________ Melding: 2984

Datum: 14-09-2020

Plaats: Stevoort (Limburg)

Tijdstip: 22u55

Waarnemingsduur: 5 minuten


Bij het uitstappen van de wagen heb ik de gewoonte eens naar de sterrenhemel te kijken en te zoeken naar overkomde ruimte puin of satellieten. Ditmaal werd ik verrast door meerdere knipperende bolletjes die mij meteen doen denken aan de starlink trein hoewel deze niet knippert.


Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - militaire luchtoefening_________________________ Melding: 2982

Datum: 11-09-2020

Plaats: Sint-Truiden (Limburg)

Tijdstip: 23u50

Waarnemingsduur: meer dan 2 uur


Ik wandelde naar buiten om een laatste check te doen. ik keek omhoog en zag in de verte 2 perfect witte blokjes aan de hemel. Het rechtse was iets kleiner dan het linkse. Ze bewogen niet, vervaagde niet. Waarneming is gebleven van bij het ontdekken tot bij het slapen gaan. Via facebook gepost en een reactie gekregen (was laat). Die zagen ook diezelfde blokjes vanuit omgeving hasselt. Het is op hun advies dat ik jullie contacteer.
Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - panelen op kraanarm_________________________ Copyright © 2007 - 2020 Belgisch UFO-meldpunt  Alle rechten voorbehouden