multirotors (drones)Multirotors (drones)Enkele jaren geleden veroverde een nieuw hoogtechnologisch speeltje de wereld: de multikopter of multirotor (tegenwoordig gemeenzaam als drone aangeduid). Het gaat om een op afstand bestuurbare minihelikopter met meerdere rotors. Firma's en privé-personen nemen regelmatig eigenaars van multikopters onder de arm om luchtopnamen te maken van werven of gebouwen, terwijl de politie de toestellen gebruikt om drukke verkeersknooppunten te filmen. Ook een aantal brandweerkorpsen beschikt intussen over multikopters. Ze kunnen helpen bij het lokaliseren van kleine brandhaarden. De multikopters zijn intussen alomtegenwoordig en dreigen het onderzoek naar UFO-meldingen grondig te veranderen.  Bij duisternis kunnen met spectaculaire LED-verlichting uitgeruste drones makkelijk voor UFO-prikkels zorgen, ook al vanwege de snelle, korte wendingen die zo’n toestel kan uitvoeren.Quadkopter met LED-verlichting.

(bron: http://en.wikipedia.org/wiki/Quadcopter)
Rond het millennium waren de vliegtuigjes nog moeilijk te verkrijgen en bijna onbetaalbaar. Tegenwoordig kan iedereen ze kopen in de speelgoedwinkel of via het Internet. Zowel in België en Nederland zijn er verschillende clubs actief die zich gespecialiseerd hebben in het vliegen met multikopters. Meestal worden de toestellen gebruikt voor louter amusement al wordt af en toe ook misbruik gemeld (een telegeleid vliegtuigje uitgerust met een camera is voor sommigen een gedroomd instrument om er de buren mee te bespieden).


volg ons op:

Een met LED-lampjes uitgedoste quadcopter.Ideaal volgens de bijhorende slogan om vrienden en buren om de tuin te leiden.

(bron: http://www.rcgroups.com)

Kleurrijk verlicht modelvliegtuigje in de vorm van een vliegende vleugel.

(foto: Guy Monbaliu)

Copyright © 2007 - 2019 Belgisch UFO-meldpunt  Alle rechten voorbehouden