Verhees deltaVerhees deltaHet meldpunt ontvangt regelmatig meldingen van een - meestal als donker beschreven - driehoekig voorwerp dat zich overdag, doorgaans in het weekend, met een eenparige snelheid door de lucht beweegt. In een aantal gevallen was het vreemde voorwerp vergezeld van een sportvliegtuigje. Verschillende getuigen slaagden erin om deze driehoek te fotograferen.


Een doorbraak in het onderzoek naar deze mysterieuze meldingen kwam er toen voormalig meldpuntmedewerker Werner Poets een waarneming uit Beerzel onderzocht (zie Onderzoeksrapport Beerzel). Poets slaagde erin om het toestel te identificeren als de Verhees delta, een driehoekig privé-vliegtuigje met een spanwijdte van 4,5 meter dat werd ontworpen en gebouwd door ingenieur Bart Verhees. De Verhees delta haalt een cruise snelheid van 220 km/h en heeft als thuisbasis het vliegveld Sanicole nabij het Limburgse Leopoldsburg. Momenteel werkt Verhees aan een grotere versie van de delta.


Opvallend aan de verschillende waarnemingen is dat er soms sprake is van 'een ruit' of van 'een platte schijf'. Dat geeft aan dat het herkennen van een vorm, zelfs bij klaarlichte dag en niettegenstaande een gemiddelde waarnemingsduur van circa een halve minuut, niet altijd eenvoudig is.Meer over de Verhees delta op www.verheesengineering.com

           

                       


volg ons op:

Op 26-04-2014 fotografeerde iemand dit vreemde             

object boven Auby-Sur-Semois (© Dirk Van Dessel)

De delta werd ontworpen en gebouwd door ingenieur Bart Verhees. (© Ben Ullings)

Copyright © 2007 - 2019 Belgisch UFO-meldpunt  Alle rechten voorbehouden