Unidentified Aerial Object Photographed near Zwischbergen

Unidentified Aerial Object

Photographed near Zwischbergen

Wim van Utrecht & Frits van der Veldt

Dit in 1994 gepubliceerde onderzoeksrapport is volledig gewijd aan één van de bekendste foto’s uit de UFO-literatuur: de “Saas-Fee foto”, zo genoemd naar het populaire skioord in de Zwitserse Alpen dat zich niet zo ver bevindt van het plaatsje Zwischbergen, de feitelijke plaats waar de gebeurtenissen zich afspeelden.

 

Tijdens een bergtocht in de namiddag van 26 juli 1975 hadden twee Nederlandse broers en een metgezel een metersgrote schijf met koepel roerloos boven het Zwischbergendal zien hangen. Eén van de broers slaagde erin om van het voorwerp een dia te maken. Kort daarop vloog het onbekende tuig weg. Tenminste, dat is wat het drietal decennialang heeft beweerd.

 

De Amerikaanse astronoom en bekende UFO-specialist Prof. J. Allen Hynek zou de dia later één van de overtuigendste UFO-foto’s noemen die hij ooit had gezien.

 

Een duidelijke foto, het gegeven er drie getuigen waren, én het feit dat een vierde persoon diezelfde dag in hetzelfde kanton ook een vreemd object had gefotografeerd, deden Wim van Utrecht en Frits Van der Veldt besluiten om het verhaal tot op de bodem uit te spitten. Zes jaar na die beslissing bundelden zij de resultaten van hun onderzoekingen in een 226 pagina’s tellend rapport.

 

Het rapport is in boekvorm uitgegeven, heeft een uitgebreide index en bevat tientallen foto’s en illustraties. Die laatste weliswaar in zwart/wit, maar dat weten de auteurs goed te maken door bij elk exemplaar een kleurenafdruk van de UFO-dia te voegen.

 

Wat andere onderzoekers en auteurs van het boek vinden leest u op: https://www.caelestia.be/review.html

 

Uitgever: CAELESTIA (Antwerpen, België). 226 + viii bladzijden. Pocketformaat. Prijs: 15,00 EUR (exclusief verzendingskosten). Het boek is te bestellen via wim.van.utrecht@caelestia.be