recente UFO-meldingen

recente UFO-meldingen

Totaal aantal UFO-meldingen: 3153


UFO-meldingen 2021: 91

Laatste update: 21-06-2021

Melding 3153


Datum: 09-06-2021

Plaats: Vilvoorde (Vlaams-Brabant)

Tijdstip: 23u58

Waarnemingsduur: 5-10 seconden


"3 licht-oranjekleurige lichtpunten vlogen 's nachts noord naar zuid In rechte lijn volledig geluidloos over ons huis in wijk kassei (Vilvoorde), zeer snel, in driehoek-formatie, maar de lichtpunten bewogen lichtjes ten opzichte van elkaar zodat het leek op drie onafhankelijke objecten, eerder dan één object zoals een delta vliegtuig. Elk lichtpunt had een aura.

Perfect heldere nachthemel. Te snel om een foto te nemen. Het had iets van drie straaljagers die in formatie overvlogen, alleen bleef het muisstil! Bij deze waarneming waren geen getuigen.  

 

Ik heb circa 2010 gelijkaardige drie oranje lichtpunten gezien, ook 's zomers en 's nachts rond middernacht op het plein voor mijn huis (er was toen een burenfeest), maar toen was het bewolkt en ik dacht dat het een laserprojectie op de wolken was (van een dancing bvb.). De driehoek vloog toen in min of meer dezelfde richting, ook volledig zonder geluid. Hier was minstens één getuige.

 

De luchthaven van Zaventem is nabij, en ik ken alle mogelijke vliegtuigbewegingen (en vooral het lawaai), maar dit was wereldvreemd!"


Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - door kunstlicht beschenen vogels

Melding 3149


Datum: 05-06-2021

Plaats: Velm (Limburg)

Tijdstip: iets voor middernacht

Waarnemingsduur: minden dan 1 minuut


"We waren hier juist naar de tv aan het kijken en plots zie ik iets door het venster in mijn ooghoek (links van mij), ik kijk op en zie een oranje gloed, mijn eerste gedacht was een meteoor (heb ik wel al een paar keer gezien), maar het was "zo groot" waardoor ik dacht dat het een brandend vliegtuig was. Maar ik hoorde geen geluid.

Ik ben naar buiten gelopen om verder te kijken, het object vertraagde en begon stilaan kleiner te worden tot het volledig verdwenen was.

Het kwam vanuit het noorden, vloog richting zuiden en is dan afgebogen richting OZO.

 

Mijn moeder heeft het ook gezien en een straat verder hoorde ik ook mensen schreeuwen die het blijkbaar gezien hadden.

Ik dacht er te laat aan om mijn gsm te pakken en beelden te maken."


Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - LED-of vuurballon

Melding 3147


Datum: 02-06-2021

Plaats: Meulebeke (West-Vlaanderen)

Tijdstip: 19u

Waarnemingsduur: 45 seconden


"Om ongeveer 19:00 keek ik naar het Westen en zag ik twee witte felle bollen waar je niet in kon kijken. De ene ging dan dichter naar de andere, dan ging de linkse verticaal rechtop staan en kwam de rechtse nog dichter en verdwenen ze. Je zag ze niet verdwijnen maar het licht werd lichter en lichter en plots waren ze weg. Het was toen bewolkt en een beetje wind. Maar super warm, 29 graden."Evaluatie: in behandeling

Melding 3152


Datum: 01-06-2021

Plaats: Montfort (Nederland)

Tijdstip: 3u

Waarnemingsduur: 1 uur


"Ik heb ze al een aantal keren gezien, van staafjes tot bollen die zeer snel bewegen. Wat mij ook opvalt dat alle vogels midden in de nacht (rond 3u) allemaal beginnen te fluiten en actief worden, dit gebeurt telkens. Tevens hoor ik dan ook straaljagers op zeer grote hoogte. Ik gebruik geen drugs en weet wat ik gezien heb. Met mij nog iemand. Ik heb er ook foto’s van als u wilt."


Evaluatie: (CAT1) gegevens onvoldoende

Melding 3145


Datum: 30-05-2021

Plaats: Merksem (Antwerpen)

Tijdstip: 19u57

Waarnemingsduur: 20 seconden


"30 mei 2021, uur 19:57u, mooi open weder, zonnig en onbewolkt. we zitten in de tuin en kijken toevallig naar de lucht boven ons. We zien hoog boven ons een object dat vanuit het oosten rechtlijnig voorbij komt richting Zuid West. Hoogte ? Vrij hoog vermoeden we, maar hoe hoog is moeilijk in te schatten...mogelijk tussen de 100 à 200 meter hoog. Zonder geluid. Sneller dan een conventioneel vliegtuig dat we normaal wel eens over zien komen. Mogelijk vergelijkbaar met F-16's die overvliegen. We kunnen het slechts korte tijd waarnemen want het verdween dus al snel over de daken van de huizen weg uit ons gezichtspunt. Jammer genoeg hebben we geen foto opname omdat het allemaal zo snel ging en alweer verdween. Mijn eerste idee ging dat het over ballonnen zou kunnen gaan...mogelijk. Wat we zagen van vorm en kleur...het was zwart en het leek op 2 ovalen voorwerpen aan elkaar. Achteraan konden we een wit licht waarnemen dat af en toe zichtbaar was...we denken dan eventueel aan de reflectie van het zonlicht aan de achterkant van het object.

De totale duurtijd van de waarneming. Maximum 20 seconden."


Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - folieballon

Melding 3146


Datum: 29-05-2021

Plaats: Grembergen (Oost-Vlaanderen)

Tijdstip: 0u15

Waarnemingsduur: 15 minuten


"We keken naar het water toen we een groene schijn opmerkten. Boven de groene schijn hing een vaag ovaal object dan we niet meteen konden plaatsen. Het stond ook helemaal afgezonderd van andere sterren. Het bleef hangen en bewoog quasi niet. Na een tijdje vervaagde het ligt en het object"


Evaluatie: (CAT1) gegevens onvoldoende

Melding 3143


Datum: 28-05-2021

Plaats: Elzele (Henegouwen)

Tijdstip: 5u30

Waarnemingsduur: enkele seconden


"was de hele nacht aan het werk en werd s'ochtends opgeschrikt door iets dat van rechts naar links over de tuin vloog, relatief laag volgens mij, een witte ovalen vorm, fel wit licht uitstralend, de snelheid was erg hoog, er was geen geluid, ik ben nog buiten gerend maar het zicht werd me belemmerd door de bomen, logische verklaring zou meteoor zijn, maar daar leek het absoluut niet op (geen staart bv, en ook een erg horizontaal traject), er was geen geluid, de felheid van het witte licht viel erg op, veel feller dan de maan (die ik duidelijk kon zien aan mijn rechterkant ongeveer)"


Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - meteoor/ruimteschroot

Melding 3148


Datum: 27-05-2021

Plaats: Retie (Antwerpen)

Tijdstip: 23u55

Waarnemingsduur: 30 seconden


"Op donderdagavond 27 mei omstreeks 23, 55

uur liet ik mijn bezoek buiten en keken naar de sterrenhemel. Plots zag ik ten zuiden een witte stip of wit bolleke zich heen en weer bewegen aan hoge snelheid. Het ging willekeurig van de ene kant naar andere.Ben naar binnen gegaan om gsm te nemen,was door snelheid moeilijk te volgen waarna het plots ten oosten verdween."Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - ISS

Melding 3151


Datum: 26-05-2021

Plaats: Gent (Oost-Vlaanderen)

Tijdstip: 23u

Waarnemingsduur: 2 uur


"Kijk het is niet de eerste keer dat ik hier reageer. Ik ben kris wonende te gent.ik zie al bijna 2 jaar dagelijks vliegende sterren noem ik het! 1 week en half geleden stond mijn mond open vanverbazing! Toen ik en 2 vrienden naar de de hemel keken omstreeks 23u savonds heb ik weer die vliegende sterren gezien wat ik al 2 jaar zie! Het grootste verschil met anders nu zag ik niet 1 of 2 maar ik zweer het meer dan 300 bewegende lichten overal verspreid over de hemel. Ik ben blij datik 2 getuigen heb! Toen ik op sommige lichten schijnde met zaklamp stopte er sommige en begonnen ineens meer licht te produceren! Andere waar ik op scheen doofden volledig uit! Bij die zwerm waren er sommige lichten bij die groter warzn ennog meer licht produceerde dan de anderen! Deze keer gaan jullie mij niet afwimpelen en zeggen da zijn satellieten, weerballons, vliegers! Ik ben niet gek! Ik verwacht dat jullie dit serieus nemen want dat is het ook! Ik en mijn 2 vrienden zijn bereid om verklaring af te leggen! Naar de hemel kijken is een passie van mij dus heb nog redelijk veel ervaring en weet dit waren objecten die zelf konden denken! Ooit al satellieten gezien die vanzelf stoppen en licht laten produceren enineens verdwijnen! Dacht het niet! Ikbe. Er van overtuigd we zijn niet alleen in dit universum! Heb het proberen filmen maar met camera van gsm in de nacht zie je amper iets! Ben blij dat ik 2 getuigen heb want het klinkt ongeloofwaardig maar ik ben 100 procent serieus!"


Evaluatie: (CAT1) gegevens onvoldoende

Melding 3141


Datum: 22-05-2021

Plaats: Gent (Oost-Vlaanderen)

Tijdstip: 23u30

Waarnemingsduur: 5 seconden


"Rond, Rood, Geluidloos, Iets groter als een ster."Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - lichtkogel

Evaluaties ontvangen meldingen

gegevens onvoldoende

808

ballon

653

andere verklaring

481

ISS / satelliet

325

meteoor

255

ster / planeet

226

vliegtuig / helikopter

203

vogel / insect

96

niet verklaard

54

drone

40

valse melding

11

in behandeling

1

categorieën UFO-meldingen

De meldingen die u op deze pagina kan bekijken zijn letterlijk overgenomen uit de meldingsformulieren die bij het Belgisch UFO-meldpunt binnenkomen. Het meldpunt is niet verantwoordelijk voor de inhoud en de schrijffouten in deze teksten. 

In 2016 werd beslist om enkel nog meldingen met een hoge vreemdheid verder te onderzoeken. De meldingen worden verdeeld over twee categorieën:Categorie 1


Waarnemingen met geringe vreemdheid en/of meldingen van ondermaatse kwaliteit

       

Wanneer minstens één van de onderstaande karakteristieken van toepassing is, bestaat er een grote kans dat de melding in deze categorie valt.


● object dat bij duisternis werd waargenomen en naast vaste verlichting ook  knipperlichten voerde


● ster- of bolvormig voorwerp dat een rechtlijnig traject volgde zonder opvallende versnellingen


● lichtpunt dat minutenlang stationair of quasi-stationair bleef (kleine verspringingen inbegrepen)


● lichtverschijnsel dat minder dan 5 seconden zichtbaar was 


● verkleuringen van de hemel of een gloed op lage bewolking


●lichten of objecten die op een foto of video opduiken, maar niet werden opgemerkt op het moment dat de opname werd gemaakt


● melding waarbij enkel geluid werd waargenomen


● melding die onvolledige, slecht geformuleerde of tegenstrijdige gegevens bevat


● melding afkomstig van een melder die zich niet bereid verklaarde om bijkomende vragen te beantwoorden.


Meldingen die in deze categorie thuishoren worden enkel nog van een evaluatie voorzien wanneer foto- of filmmateriaal is bijgevoegd of wanneer een zekere of quasi-zekere verklaring voorligt. Getuigen ontvangen een standaard antwoordmail wanneer de melding onder deze categorie valt.  Als er een zekere of quasi-zekere verklaring bestaat zal die in een mail aan de getuige en op de website vermeld worden.Categorie 2


Waarnemingen met een hoge vreemdheid 


Deze meldingen worden uitgebreider onderzocht. De getuige wordt via mail gecontacteerd en na afloop van het onderzoek van onze bevindingen op de hoogte gebracht.


Indien de melding duidelijk niet tot categorie 1 behoort, en er ten minste twee van de onderstaande punten van toepassing zijn, bestaat er een grote kans dat uw melding in deze categorie belandt.


 

● er worden voldoende details gemeld die een gekend natuurverschijnsel of een gekend product van menselijke activiteit uitsluiten


● het verschijnsel werd in goede omstandigheden van nabij waargenomen


● de gebeurtenis liet een grote, blijvende indruk na op de waarnemer


● er is tastbaar en/of meetbaar fysisch of fysiologisch bewijsmateriaal voorhanden (foto’s, video’s, radar, sporen,…)


● er waren meerdere getuigenOp basis van hun kennis en ervaring klasseren de medewerkers van het meldpunt iedere ontvangen melding onder één van deze categorieën, daarbij louter de informatie gebruikend die hen via het meldingsformulier (plus eventuele bijlagen) heeft bereikt.  Mocht u het niet eens zijn met de klassering van uw melding, dan staat het u natuurlijk vrij om dit met de nodige onderbouwing en eventueel extra informatie aan het meldpunt te laten weten.  Op basis van zo’n reactie en eventuele vervolgcorrespondentie kan herklassering worden overwogen.

UFO-meldingen archief


Kies een jaartal uit de lijst om het overzicht met UFO-meldingen uit dat jaar te bekijken.

voor 2007 (83 waarnemingen)


2007 (9 waarnemingen)


2008 (55 waarnemingen)


2009 (153 waarnemingen)


2010 (214 waarnemingen)


2011 (345 waarnemingen)


2012 (328 waarnemingen)


2013 (269 waarnemingen)


2014 (183 waarnemingen)


2015 (234 waarnemingen)


2016 (149 waarnemingen)


2017 (134 waarnemingen)


2018 (184 waarnemingen)


2019 (272 waarnemingen)


2020 (450 waarnemingen)


2021 (91 waarnemingen)